• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Risengrødsvafler

Risengrødsvafler

Risengrødsvafler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
34
SHARES
FacebookMessenger34PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  8. december 2023 - Udgivet:  3. december 2022

Risengrødsvafler stegt i vaffeljern smager vidunderligt - og så er det en god måde at bruge en rest risengrød på.

Risengrødsvafler stegt i vaffeljern smager ligesom klatkager, men de tilberedt som vafler. Jeg synes, det er en virkelig lækker måde at få noget lækkert ud af en rest risengrød.

Klatkager er faktisk en af min favoritopskrifter, og jeg laver ofte risengrød bare for at kunne lave klatkager. Men jeg synes nu, at denne opskrift er endnu bedre.

Man kan tage vaffeljernet med ind ved bordet og lave dem direkte ved bordet og servere dem med det samme til hele familien. Det er super hyggeligt, og så tager det hellere ikke særlig lang tid per vaffel.

Se også de populære opskrifter på:

Vafler - sådan laver du dem 100% sprøde

Risalamande - en juleklassiker

Æbleskiver - mormors lavet med kærnemælk

Opskrift på risengrødsvafler

Risengrødsvafler
Rakel Seneca

Risengrødsvafler

5 fra 3 stemmer
Risengrødsvafler stegt i vaffeljern minder lidt om klatkager. De smager skønt, og er en god måde at bruge en rest risengrød på.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 351
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 stk æggehvider
  • 2 stk æggeblommer
  • 550 g risengrød - kold
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 40 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 2 spsk smør - til stegning
  • mandler - til servering
  • syltetøj - til servering

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at piske æggehviderne stive med et elektrisk piskeris. Tag derefter en skål og kom risengrød og æggeblommer i, rør det sammen.
  2. Tilføj derefter sukker, vaniljesukker, hvedemel og bagepulver. Rør det godt sammen, og tilføj nu de stive æggehvider. Vend dem forsigtigt ind i dejen.
  3. Varm dit vaffeljern op og tilføj en smule smør og cirka to spiseskefulde risengrødsvaffeldej afhængig af dit vaffeljernsstørrelse.
  4. Lad dine risengrødsvafler bage, indtil de er gyldne. Forsæt, indtil al dejen er lavet til vafler.
  5. Server nu med hakkede mandler og syltetøj.

Næringsindhold

Kalorier: 351kcalKulhydrater: 48gProtein: 9gFedt: 14gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.2gKolesterol: 112mgNatrium: 223mgKalium: 213mgKostfibre: 4gSukker: 19gVitamin A: 305IUVitamin C: 2mgCalcium: 52mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Du kan servere risengrødsvafler med lige præcis den topping, du bedst kan lide.

Jeg synes især, at mandler er lækkert tilbehør, da det næsten giver en smag af risalamande, når de kombineres med smagen af risengrød.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required