• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Restemad med kylling - 5 opskrifter til dagen efter

Restemad med kylling - 5 opskrifter til dagen efter

restemad med kylling
Del gerne:
42
SHARES
FacebookMessenger42PinterestEmailSMS
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 15. april 2020

Restemad med kylling kan være virkelig lækker både til frokost og middag. Her er fem opskrifter, hvor du kan forvandle dine rester til et skønt måltid.

Fra tærte til salat og nachos - der er mange muligheder for at trylle og lave den dejligste restemad med kylling.

Så længe du har kød på kyllingskroget og dele af kyllingen som et bryst eller overlår tilbage fra i går, kan du sagtens lave disse fem retter med resterne, så du undgår madspild.

Når man har stegt eller kogt en hel kylling og skåret den ud, ser skroget ikke særlig appetitvækkende ud, men faktum er, at der ofte er en del kød tilbage, som bliver kasseret.

Det er både billigt og klimavenligt at udnytte maden fuldt ud.

Og så smager disse fem retter virkelig godt, så hvorfor ikke bruge resterne uanset, hvor få der er.

Selv lidt pil fra skroget og et stykke over- og underlår kan faktisk række langt, når du skærer det ud og bruger det i en tærte.

Oversigt over indhold
  • Restemad med kylling kan være virkelig lækker både til frokost og middag. Her er fem opskrifter, hvor du kan forvandle dine rester til et skønt måltid.
  • Restemad med kylling: Salat
  • Hønsesalat
  • Grøntsagstærte med kylling
  • Nachos med ost og kylling
  • Wraps
  • Kommentarer

Restemad med kylling: Salat

Du kan vælge at lave en kyllingesalat, hvor brune ris, bulgur, quinoa eller fuldkornspasta lægger bunden, der sørger for, at salaten mætter.

Resterne af kyllingen trevler du med en gaffel eller skærer i tern. Og så fylder du ellers på af de grøntsager, du kan lide, eller bruger følgende grønne grøntsager:

  • Et bundt dampede grønne asparges
  • 4 forårsløg
  • Små dampede broccolibuketter fra en stok
  • 2 deciliter fine, frosne ærter som du har optøet under koldt, rindende vand (eller nye, hvis de er i sæson)
  • 1 avocado i skiver

Til dressingen blander du tre spiseskefuld olie, 1 spiseskefuld hvidvins- eller æbleeddike, 1 teskefuld sennep, 1 teskefuld honning, citronsaft, salt og peber.

Hønsesalat

Hvis der er nok kyllingrester til at lave en hønsesalat, som passer perfekt til en sandwich eller to, kan du lave en hønsesalat som nem restemad med kylling:

  • Kyllingrester i trevler eller tern
  • En lille håndfuld valnødder
  • Selleristave skåret i skiver
  • Grønne vindruer delt på langs
  • Karse eller purløg alt efter smag

Til dressingen blander du mayonnaise og creme fraiche 9 %, halvt af hvert, med karry, salt og peber.

Grøntsagstærte med kylling

Her på Madens Verden har vi en række opskrifter på lækre madtærter, som hurtigt kan forvandles til restemad med kylling.

Du følger blot en af disse opskrifter og tilføjer dine kyllingrester.

Prøv for eksempel porretærte, kartoffeltærte eller tærte med gulerødder og spidskål.

Nachos med ost og kylling

Nachos hører til den mere usunde spise, men hvor smager det godt med en masse cheddar-ost, kylling og salsa.

Det er uhyggelig nemt: Kom en pose nachos i et ovnfast fad med kyllingresterne i trevler eller tern og jalapeños, hæld en pose cheddar - eller riv ca. 200 gram cheddar - henover.

Bag det hele i fem minutter på 200 grader. Spis det med guacamole og salsa til.

Wraps

Wraps er lækker restemad med kylling. Du køber tortillaer og laver et fyld bestående af forskellige, snittede grøntsager, dine rester og en cremet guacamole.

Hvis du vil have varmt fyld i dine wraps, kan du stege hakkede løg, hvidløg og rød chili, blande det med tomatpure, en dåse brune, sorte eller kidneybønner, syltede jalapeños fra glas samt dine kyllingrester og lad det simre ca. ti minutter.

På den måde får du en fast, varm sauce til wraps og kan supplere med friskhakkede grøntsager og eventuel revet ost.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.