Restemad med kylling kan være virkelig lækker både til frokost og middag. Her er fem opskrifter, hvor du kan forvandle dine rester til et skønt måltid.
Fra tærte til salat og nachos - der er mange muligheder for at trylle og lave den dejligste restemad med kylling.
Så længe du har kød på kyllingskroget og dele af kyllingen som et bryst eller overlår tilbage fra i går, kan du sagtens lave disse fem retter med resterne, så du undgår madspild.
Når man har stegt eller kogt en hel kylling og skåret den ud, ser skroget ikke særlig appetitvækkende ud, men faktum er, at der ofte er en del kød tilbage, som bliver kasseret.
Det er både billigt og klimavenligt at udnytte maden fuldt ud.
Og så smager disse fem retter virkelig godt, så hvorfor ikke bruge resterne uanset, hvor få der er.
Selv lidt pil fra skroget og et stykke over- og underlår kan faktisk række langt, når du skærer det ud og bruger det i en tærte.
Restemad med kylling: Salat
Du kan vælge at lave en kyllingesalat, hvor brune ris, bulgur, quinoa eller fuldkornspasta lægger bunden, der sørger for, at salaten mætter.
Resterne af kyllingen trevler du med en gaffel eller skærer i tern. Og så fylder du ellers på af de grøntsager, du kan lide, eller bruger følgende grønne grøntsager:
- Et bundt dampede grønne asparges
- 4 forårsløg
- Små dampede broccolibuketter fra en stok
- 2 deciliter fine, frosne ærter som du har optøet under koldt, rindende vand (eller nye, hvis de er i sæson)
- 1 avocado i skiver
Til dressingen blander du tre spiseskefuld olie, 1 spiseskefuld hvidvins- eller æbleeddike, 1 teskefuld sennep, 1 teskefuld honning, citronsaft, salt og peber.
Hønsesalat
Hvis der er nok kyllingrester til at lave en hønsesalat, som passer perfekt til en sandwich eller to, kan du lave en hønsesalat som nem restemad med kylling:
- Kyllingrester i trevler eller tern
- En lille håndfuld valnødder
- Selleristave skåret i skiver
- Grønne vindruer delt på langs
- Karse eller purløg alt efter smag
Til dressingen blander du mayonnaise og creme fraiche 9 %, halvt af hvert, med karry, salt og peber.
Grøntsagstærte med kylling
Her på Madens Verden har vi en række opskrifter på lækre madtærter, som hurtigt kan forvandles til restemad med kylling.
Du følger blot en af disse opskrifter og tilføjer dine kyllingrester.
Prøv for eksempel porretærte, kartoffeltærte eller tærte med gulerødder og spidskål.
Nachos med ost og kylling
Nachos hører til den mere usunde spise, men hvor smager det godt med en masse cheddar-ost, kylling og salsa.
Det er uhyggelig nemt: Kom en pose nachos i et ovnfast fad med kyllingresterne i trevler eller tern og jalapeños, hæld en pose cheddar - eller riv ca. 200 gram cheddar - henover.
Bag det hele i fem minutter på 200 grader. Spis det med guacamole og salsa til.
Wraps
Wraps er lækker restemad med kylling. Du køber tortillaer og laver et fyld bestående af forskellige, snittede grøntsager, dine rester og en cremet guacamole.
Hvis du vil have varmt fyld i dine wraps, kan du stege hakkede løg, hvidløg og rød chili, blande det med tomatpure, en dåse brune, sorte eller kidneybønner, syltede jalapeños fra glas samt dine kyllingrester og lad det simre ca. ti minutter.
På den måde får du en fast, varm sauce til wraps og kan supplere med friskhakkede grøntsager og eventuel revet ost.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden