Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Rengøring af ovn

Rengøring af ovn (så nemt rengør du ovnen med 3 ting)

En rengøring af ovn kræver faktisk blot tre ingredienser, men derfor er der stadig et stykke arbejde der skal gøres. Men man kommer langt med sæbe og vand når ovnen skal gøres ren. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
84
SHARES
FacebookMessenger84PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rens ovn med 3 ingredienser
  • Rengøring af meget beskidt ovnlåge
  • Rengøring af ovn
  • Kommentarer

Rengøring af ovn er ikke den sjoveste opgave, men indimellem skal man jo lige have klaret det.

Især efter stegning af en flæskesteg eller andesteg, ja så kan ovnen godt blive noget fedtet.

Og så er det bedste faktisk at rengøre ovnen med mellemrum, så snavset ikke sætter sig alt for godt fast.

Rens ovn med 3 ingredienser

Og den gode nyhed er, at du blot skal bruge tre ingredienser: Nemlig vand, opvaskemiddel og brun sæbe.

Start med ovnlågen, hvor du fjerner snavset med en glasskraber. Derefter vaskes glasset med opvaskemiddel  og en våd klud.

Det plejer at tage det meste af snavset.

Se mere indhold:

  • Sådan undgår du glaspest
  • Sådan rengør du dine bradepander
  • 10 ting du skal vide om din opvaskemaskine

Rengøring af meget beskidt ovnlåge

Er ovnlågen meget fedtet og snavset er et godt trick, at komme opvaskemiddel og vand på en klud, og lægge den våde klud på glasset i en halv times tid.

Det blødgør fedt og snavs, hvorefter lågen tørres af.

Risten kan uden videre lægges i opvaskemaskinen, og det er min erfaring, at det tager al snavs.

Ellers må du skrubbe efter med en skuresvamp. Så det er den nemme del.

Rengøring af ovn

Og så er den del af rengøringen, som nok er den værste: Nemlig selve ovnen. Tag ribberne ud af siderne hvis det er muligt. Det er det i de fleste ovne.

Brug en skuresvamp til dem - eller giv dem en tur i opvaskemaskinen, hvis de kan tåle det.

Og ellers skal du nu bruge en fast og god brun sæbe med et PH-indhold på mindst 11, så sæben virker ordentligt.

Smør ovnens sider og bund godt ind, og det gælder kun hvis du har en ovn med glatte sider. Er det en ru emalje, skal du ikke gøre det. I stedet tyder det på, du har en selvrensende eller såkaldt pyrolyseovn, og så må du lige kigge nærmere efter i instruktionsbogen.

Tænd ovnen på 100 grader og vent nogle minutter. Nu "bobler" sæben lidt op. Sluk ovnen igen, og når den er kølet af, kan du vaske ovnens sider og bund af med en våd klud.

Husk at anvende gummihandsker, da brun sæbe er basisk!!

Er ovnen meget beskidt, skal du måske bruge en skuresvamp.

Jeg har også tidligere anvendt en færdig ovnrens på sprayflaske, men jeg synes faktisk ikke det var bedre end god, gammeldags knofedt og brun sæbe. Så det foretrækker jeg.

Men sværere er det altså heller ikke at rengøre en ovn.

Har du gode tips til rengøring af ovn, så del dem med os i kommentarfeltet herunder.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    juli 17, 2023 at 12:52 pm

    Hej,- jeg plejer at smøre med brun sæbe - ovn, plader og rist - ligger det i en pose med en lille smule salmiakspiritus. Lader det ligge et døgns tid (gerne ude) og skidtet er lige til at skylde uden så meget knofedt. 🙏😊Marianne

    Svar
  2. Linda Jørgensen skriver

    januar 15, 2023 at 10:44 pm

    Ribber og rist kan lægges i blød i køkkenvasken med en opvasketabs i en times tid.

    Svar
  3. Nadia skriver

    november 23, 2020 at 1:33 pm

    Efter ovnen er rengjort, hvor lang tid skal der gå før der kan laves mad i den? Af hensyn til den brune sæbe.

    Svar
  4. Kenneth skriver

    juni 19, 2020 at 2:14 pm

    Et tip til selve oven. Man starter bagerst i oven med at i blødsætte og forrest i oven når der skal afvaskes. På den måde undgår man at blive smurt ind i sæbe,snavs og skidt.

    Svar
  5. Søren Molbech skriver

    juni 09, 2020 at 8:24 am

    Jeg har gennem flere år anvendt ktystalsæbe (den stive version af brun sæbe)

    Jeg smører plader, bagerist m.m. ind i et tyndt lag sæbe, kommer plader samt rist i en plastiksæk, adderer en god snaps 3-dobbelt salmiakspiritus, hvorefter sækken lukkes til.
    Efter 12 timer vaskes med lunken vand 🙂 enkelt og effektivt.

    Svar
    • Michael J skriver

      august 16, 2022 at 3:00 pm

      Prøvede tricket for nogen tid siden uden sæbe men blot med ½-1 dl 3-dobbelt salmiakspiritus. Alt snavs gled af og pladerne kunne nemt skylles og vaskes rene.

      Svar
  6. Jørn B skriver

    december 10, 2017 at 1:27 pm

    Jeg har i en årrække brugt Doktor Power, det er helt utroligt godt uden alt for meget arbejde. Også meget andet end ovnen er det godt til. Jeg køber det i England, da jeg kun har set det en enkelt gang i Kvickly.

    Svar

Mere inspiration

  • Retsina
    Retsina (en 2000-årig græsk specialitet)
  • Icewine
    Eiswein eller Icewine (unik vin lavet af frosne druer)
  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.