Rejesalat smager friskt og godt på et stykke brød. Det tager kun 10 minutter at lave salaten, som er baseret på mayonnaise og creme fraiche.
Rejesalat er en hurtig og nem frokostsalat, der smager skønt, og som kan bikses sammen på få minutter.
Klassikeren med rejer på ristet brød toppet med mayonnaise og en citronskive er noget, alle reje-fans kan lide.
Her har den lige fået et twist ved at blande rejerne i en creme af mayonnaise og creme fraiche tilsat dild og purløg samt friske, grønne ærter.
Lidt citronsaft, salt og peber, så er frokostsalaten klar til servering på et stykke ristet brød eller en skive friskbagt surdejsbrød.
Opskrift på rejesalat med krydderurter
Ingredienser
- 100 gram rejer friske el. fra lage
- 50 gram ærter friske el. fra frost
- 2 spsk creme fraiche 18%
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk purløg hakket/klippet
- 2 spsk dild frisk, grofthakket
- salt og friskkværnet peber
- 4 blade hjertesalat el. andre salatblade
Sådan gør du
- Begynd med at blande dressingen: Bland creme fraiche, mayonnaise og citronsaft.
- Kom krydderurterne i skålen og rør rundt. Smag til med salt og peber.
- Bælg ærterne. Hvis det ikke er sæson for friske ærter, tager du frosne ærter i en si og skyller dem i gennem med koldt vand et par minutter, så de tør op.
- Hæld rejerne i en si, så de kan dryppe af, hvis det er rejer i lage.
- Bland nu ærterne og rejerne med mayo-dressingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Server straks din rejesalat på et stykke ristet brød med salatblade som bund og en citronskive samt frisk dild på toppen.
Næringsindhold
Tips og opskrifter
Du kan godt komme dampede, skiveskårne asparges i salaten, men da rejer har en temmelig sart smag, skal der ikke for mange ingredienser i rejesalaten.
Principperne bag denne rejesalat med at blande tre dele mayonnaise og to dele creme fraiche kan du bruge til alle former for salat, blandt andet fuglekviddersalat og hønsesalat.
Her er opskrifter på andre frokostsalater:
Tunmousse til sandwich - uden smør
Fuglekviddersalat lavet af flæskestegsrester
Æggesalat med karry - let og hurtigt