• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Rejesalat - opskrift på en dejlig, frisk frokostsalat

Rejesalat - opskrift på en dejlig, frisk frokostsalat

Brød med rejesalat
4.6 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
497
SHARES
FacebookMessenger497PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. september 2022 - Udgivet:  3. april 2021

Indhold

  1. Rejesalat smager friskt og godt på et stykke brød. Det tager kun 10 minutter at lave salaten, som er baseret på mayonnaise og creme fraiche.
  2. Opskrift på rejesalat med krydderurter
  3. Rejesalat - opskrift på en dejlig, frisk frokostsalat
  4. Tips og opskrifter

Rejesalat smager friskt og godt på et stykke brød. Det tager kun 10 minutter at lave salaten, som er baseret på mayonnaise og creme fraiche.

Rejesalat er en hurtig og nem frokostsalat, der smager skønt, og som kan bikses sammen på få minutter.

Klassikeren med rejer på ristet brød toppet med mayonnaise og en citronskive er noget, alle reje-fans kan lide.

Her har den lige fået et twist ved at blande rejerne i en creme af mayonnaise og creme fraiche tilsat dild og purløg samt friske, grønne ærter.

Lidt citronsaft, salt og peber, så er frokostsalaten klar til servering på et stykke ristet brød eller en skive friskbagt surdejsbrød.

Opskrift på rejesalat med krydderurter

Brød med rejesalat
Karen SenecaKaren Seneca

Rejesalat - opskrift på en dejlig, frisk frokostsalat

4.61 fra 23 stemmer
Rejesalat smager friskt og godt på et stykke ristet brød. Her er rejerne vendt i mayonnaise og creme fraiche samt krydderurter og ærter.
Forb. tid 10 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 2 personer
Ret: Fisk, Frokost
Køkken: Dansk
Kalorier: 194
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 100 g rejer - friske el. fra lage
  • 50 g ærter - friske el. fra frost
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 3 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk purløg - hakket/klippet
  • 2 spsk dild - frisk, grofthakket
  • salt og friskkværnet peber
  • 4 blade hjertesalat - el. andre salatblade

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at blande dressingen: Bland creme fraiche, mayonnaise og citronsaft.
  2. Kom krydderurterne i skålen og rør rundt. Smag til med salt og peber.
  3. Bælg ærterne. Hvis det ikke er sæson for friske ærter, tager du frosne ærter i en si og skyller dem i gennem med koldt vand et par minutter, så de tør op.
  4. Hæld rejerne i en si, så de kan dryppe af, hvis det er rejer i lage.
  5. Bland nu ærterne og rejerne med mayo-dressingen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Server straks din rejesalat på et stykke ristet brød med salatblade som bund og en citronskive samt frisk dild på toppen.

Næringsindhold

Kalorier: 194kcalKulhydrater: 4gProtein: 8gFedt: 16gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 10gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.04gKolesterol: 72mgNatrium: 1599mgKalium: 125mgKostfibre: 1gSukker: 0.3gVitamin A: 2575IUVitamin C: 7mgCalcium: 39mgJern: 0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Du kan godt komme dampede, skiveskårne asparges i salaten, men da rejer har en temmelig sart smag, skal der ikke for mange ingredienser i rejesalaten.

Principperne bag denne rejesalat med at blande tre dele mayonnaise og to dele creme fraiche kan du bruge til alle former for salat, blandt andet fuglekviddersalat og hønsesalat.

Her er opskrifter på andre frokostsalater:

Tunmousse til sandwich - uden smør

Fuglekviddersalat lavet af flæskestegsrester

Æggesalat med karry - let og hurtigt

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Bonde Henriksen

    december 15, 2024 at 4:37 am

    Kan man ikke bruge frosne rejer (XL kutterreje fra Launis)? Skal det være enten friske (?) eller rejer i lage?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required