• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Supper

Ramen - opskrift på japansk suppe med nudler

billede med ramen suppe
Ramen er Japans mest populære fastfood, men suppen er faktisk ikke hurtig at lave, fordi fonden skal koge i timevis.

Opdateret:  15. november 2023 - Udgivet:  9. november 2020

Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Ramen er vildt populært i Japan. Suppen med nudler og masser af smag er perfekt til de danske vinteraftener. Her får du opskrift og tips.
  2. Opskrift på japansk ramen
  3. Ramen - japansk suppe
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
4.9 fra 12 stemmer
Gå til opskrift

Ramen er vildt populært i Japan. Suppen med nudler og masser af smag er perfekt til de danske vinteraftener. Her får du opskrift og tips.

Ramen er den essentielle japanske suppe. Så fin i smagen med kombinationen af friske, hakkede grøntsager, smilende æg og nudler.

Når du går ind på en ramen-cafe i Tokyo, vil du opleve, at den fås i utrolig mange versioner. Grundmetoden er dog den samme:

Først og fremmest skal der koges en rigtig god fond. Når alle ingredienser er klar, tager man en serveringsskål og hælder sesamolie og sojasauce i bunden. Det blandes med nogle skefulde fond.

Nudler koges og lægges ned i skålen, herefter placeres friske grøntsager og halve æg på nudlerne i et smukt mønster. Til sidst overhældes det hele med fonden.

Opskrift på japansk ramen

billede med ramen suppe

Ramen - japansk suppe

Ramen er vildt populært i Japan. Suppen med nudler og masser af smag er perfekt til de danske vinteraftener. Her får du opskrift og tips.
Bedømmelse
4.9 fra 12 stemmer
RetSuppe
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 1 l fond - el bouillon
  • 1 æg - smilende
  • 200 g nudler
  • 1 dl majs - optøet
  • 3 forårsløg
  • 6 skiver oksekød
  • 1,5 dl bønnespirer
  • 1 gulerod - skiver
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 spsk sojasauce
  • 100 g svampe - i tynde strimler
  • 1 tsk eddike - efter behov

Fremgangsmåde

  • Kog nudlerne som anvist på pakken.
  • Kog ægget i syv minutter, så det bliver smilende.
  • Snit grøntsagerne og skær kødet ud.
  • Varm fonden eller bouillonen og bland den med eddike. Du vurderer selv, hvor meget du vil hælde i.
  • Find to skåle eller dybe tallerkener frem.
  • Hæld en teskefuld sesamolie og en spiseskefuld sojasauce i hver. Rør rundt.
  • Kom de kogte nudler nederst i hver tallerken. Placer grøntsagerne dekorativt ovenpå. Placer tre skiver oksekød på hver tallerken. Halver ægget og læg en halvdel på midten af hver tallerken.
  • Hæld den varme fond/bouillon ud over det hele og server.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
699
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
5
g
31
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
212
mg
71
%
Natrium
 
3026
mg
132
%
Kalium
 
1408
mg
40
%
Kulhydrater
 
93
g
31
%
Kostfibre
 
8
g
33
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
47
g
94
%
Vitamin A
 
5610
IU
112
%
Vitamin C
 
20
mg
24
%
Calcium
 
134
mg
13
%
Jern
 
7
mg
39
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Noter

Du kan også lave ramen af en fond, som koges ind af grøntsagsrester. Her er min opskrift på grøntsagsfond.

Hvis du ønsker svinekød i suppen, kan du lave denne version, hvor du bruger rester af flæskesteg: Ramen med svinekød - den japanske hit-suppe.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tenna

    december 22, 2021 at 7:15 pm

    Fantastisk opskrift. Nem og lige til... hvilken fantastisk smagsoplevelse... farverne i retten gør den blot ekstra fantastisk 👍

    Svar
    • Karen Seneca

      marts 13, 2023 at 9:56 am

      Tusind tak for de fine ord.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required