Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Ragout

Ragout (opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød)

ragout
5 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
131
SHARES
FacebookMessenger131PinterestEmailSMS
Indhold
  • Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød
  • Opskrift på ragout
  • Servering
  • Kommentarer

Ragout - opskrift på lækker italiensk gryderet med oksekød

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t
Her får du min opskrift på en klassisk ragout. En gryderet med tern af oksekød og grøntsager, og den er god til pasta. Laves færdig i ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g oksekød i tern
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 løg hakkes groft
  • 2 fed hvidløg hakkes groft
  • 1 porre i skiver
  • 250 g gulerødder
  • 2 skiver knoldselleri skår4et i grove tern
  • 2 dl rødvin
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 3 dl kalvefond eller alm. bouillon
  • 1 spsk balsamico
  • 2 tsk timian tørret
  • 2 tsk rosmarin tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  2. Varm en stegegryde op ved en rigtig god varme, gerne en støbejernsgryde. Kom en klar smør i gryden, og lad det næsten smelte.
  3. Fordel så oksekød i tern i gryden, og lad det stege uden at røre kødet. Det skal lige have en god stegeskorpe, og derefter vendes kødet rundt og steges på alle sider.
  4. Drys en spiseskefuld hvedemel over kødet, og vend rundt. Det skal jævne sovsen.
  5. Tilsæt så de snittede og klargjorte grøntsager til din ragout. Det er løg, hvidløg, porre, gulerødder og knoldselleri. Vend det rundt i gryden.
  6. Hæld så et par deciliter rødvin i gryden, og lad det koge en smule ind.
  7. Derefter tilsættes hakkede tomater og kalvefond eller alm. bouillon sammen med balsamico (eller anden eddike), timian og rosmarin. Kværn også lidt peber i gryderetten.
  8. Lad gryderetten koge op, læg låg på og stil din ragout i ovnen. Her skal den have ca. halvanden time, men den kan sagtens klare to timer også.

Næringsindhold

Kalorier288kcalKulhydrater25gProtein26gFedt6gMættet fedt2gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gKolesterol62mgNatrium1152mgKalium1046mgKostfibre5gSukker9gVitamin A10983IUVitamin C23mgCalcium124mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på ragout

Ragout er en skøn og klassisk gryderet fra Italien, der laves med oksekød og grøntsager.

Du kan bruge forskellige slags oksekød, men jeg plejer blot at skære et par gode bøffer ud i grove tern. Det kan være ribeye, entrecotes eller lignende. Du kan også anvende et stykke culottesteg.

Grøntsagerne kan også varieres, men det bedste er løg, hvidløg, gulerødder, porre og knoldselleri, men brug hvad du synes.

Gryderetten startes på kogepladen, men steges færdig i ovnen, hvor den skal have 1,5-2 timer.

En italiensk ragout serveres med pasta, og retten smager himmelsk godt.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Vildtragout
  • Salsiccia ragù med italiensk pølse
  • Pasta med kødsovs
  • Svamperagout med mørbrad

Servering

Tag den færdige ragout ud af ovnen, og smag den til med salt og friskkværnet peber. Lidt citronsaft gør også underværker.

Anret den lækre italienske gryderet på kogt pasta, og servér gerne et stykke ciabattabrød til. Her finder du min nemme opskrift på hjemmebagt ciabattabrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter skriver

    august 24, 2025 at 11:17 am

    god ret. Jeg vil dog lige nævne at Ragout er fransk ikke italiensk.

    Svar
  2. Nelly Størup skriver

    juni 13, 2025 at 3:49 pm

    Fantastisk ret, som jeg har lavet flere gange til mine gæster. Laver den dagen før, så bliver den helt perfekt. Gæsterne er begejstrede.

    Svar
  3. Marianne skriver

    januar 10, 2025 at 5:22 am

    Virkelig lækker opskrift, var blæst helt bagover. Samtidig er den nem at lave - jeg lavede den med oksemørbrad og med kartoffelmos til.

    Svar
  4. Monsieur Pedersen skriver

    oktober 01, 2023 at 2:57 pm

    En flot, flot ret og en meget fin video.
    Men hvad siger du til bruge andre, måske mere ydmyge stykker kød? F.eks. bov eller klump.
    Så hvis du ellers går med på ideen, bør retten så have mere tid?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 15, 2023 at 6:44 am

      Hej Monsieur Pedersen
      Jo da - du kan sagtens bruge andre udskæringer er oksekødet. Stegetiden vil nok være den samme, men den kan afhænge af præcis hvilken udskæring der anvendes.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Anna Grethe Jensen skriver

    januar 14, 2023 at 7:08 pm

    Dejlig ret - tilføjede lidt sukker - det gør ingen skade

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 15, 2023 at 6:43 am

      Hej Anna Grethe
      Godt tip - tak. Sukker virker jo smagsforstærkende.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)
  • Billede af torsk med pesto.
    Torsk med pesto (hurtig og lækker fiskeret til hele familien)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required