• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Raclette

Raclette

et billede med raclette opskrift retter fakta
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  15. juni 2021

Raclette er en grill, du kan bruge indenfor på middagsbordet. Det er hyggeligt at sidde sammen og grille. Her er opskrifter og inspiration.

Raclette har samme koncept som fondue, hvor alle sidder om bordet og tilbereder deres eget kød, brød og grønt.

Men hvor fondue er baseret på olie eller smeltet ost, behøver man ikke en masse fedt for at samles om racletten.

I stedet har man en lille pande hver, hvor man selv lægger mad på alt efter, hvad man kan lide. Og så kommes panderne på grillen.

Se også mine opskrifter på:

  • Hjemmelavet hvidløgsmarinade
  • Knuste kartofler med eddike
  • Rispapirruller

Opskrift til raclette

Opskriften herunder er til inspiration. Du behøver naturligvis ikke servere det hele, og du kan sagtens supplere med meget andet.

et billede med raclette opskrift retter fakta
Karen SenecaKaren Seneca

Raclette

4.80 fra 10 stemmer
Raclette er en grill, du kan bruge indenfor på middagsbordet. Det er hyggeligt at sidde sammen og grille. Her er opskrifter og inspiration.
Forb. tid 45 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Kalorier: 746
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Grøntsager
  • 1 aubergine
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano - stødt
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g champignons
  • 8 forårsløg
  • 12 kartofler - små, kogte
  • 1 rød peberfrugt - strimler
  • 8 grønne asparges
Kød
  • oksetern - møre
  • kyllingebryst
  • laks - tern
  • chorizo - i skiver
  • cocktailpølser
  • tigerrejer
Diverse
  • ost - cheddar el. gorgonzola
  • barbecuemarinade - opskriften er her
  • smør
  • olivenolie

Fremgangsmåde
 

  1. Skær laks og kød i tern, vend eventuelt i marinade, hvis du ønsker det.
  2. Skær chorizo i skiver.
  3. Skær peberfrugten ud i store, brede tern.
  4. Rens forårsløg og skær bunden af. Rens asparges og bræk bunden af.
  5. Kog kartofler i saltet vand. Hvis de er nye og små, skal de kun have fem minutter. Hvis ikke kan du skære dem i skiver efter kogning og servere dem i en skål til at grille.
  6. Rens champignons og skær dem i både eller skiver. Vend dem eventuelt på en pande med hvidløg og persille.
  7. Skær auberginerne i skiver, drys salt på og lad dem trække ca. et kvarter, så vandet kommer ud. Vend skiverne i olivenolie med oregano, salt og peber.
  8. Riv osten eller skær i tern afhængigt af, hvilke oste du vælger.
  9. Server ved at komme alle ingredienser i små skåle, sæt racletten på midten af bordet og tænd den. Efter kort tid kan alle kombinere deres egne måltider i deres pande, og så griller I sammen.

Næringsindhold

Kalorier: 746kcalKulhydrater: 103gProtein: 40gFedt: 21gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.04gKolesterol: 100mgNatrium: 129mgKalium: 3186mgKostfibre: 18gSukker: 11gVitamin A: 1572IUVitamin C: 149mgCalcium: 144mgJern: 10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og fakta

Ordet raclette kommer fra fransk, racler, som betyder skrabe. Årsagen er, at retten var baseret på en osten med samme navn.

Den hang og smeltede over bålet på et slags stativ, som folk så kunne skrabe af ost af med deres brød.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required