Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Raclette

Raclette (opskrifter til en god aften med din indendørs grill)

et billede med raclette opskrift retter fakta
4.8 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
15
DELINGER
Facebook15PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Raclette
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift til raclette
  • Tips og fakta
  • Kommentarer

Raclette

Karen SenecaKaren Seneca
4.8 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 45 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Raclette er en grill, du kan bruge indenfor på middagsbordet. Det er hyggeligt at sidde sammen og grille. Her er opskrifter og inspiration.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Grøntsager
  • 1 aubergine
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk oregano (stødt)
  • salt og friskkværnet peber
  • 100 g champignons
  • 8 forårsløg
  • 12 kartofler (små, kogte)
  • 1 rød peberfrugt (strimler)
  • 8 grønne asparges
Kød
  • oksetern (møre)
  • kyllingebryst
  • laks (tern)
  • chorizo (i skiver)
  • cocktailpølser
  • tigerrejer
Diverse
  • ost (cheddar el. gorgonzola)
  • barbecuemarinade (opskriften er her)
  • smør
  • olivenolie

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær laks og kød i tern, vend eventuelt i marinade, hvis du ønsker det.
  2. Skær chorizo i skiver.
  3. Skær peberfrugten ud i store, brede tern.
  4. Rens forårsløg og skær bunden af. Rens asparges og bræk bunden af.
  5. Kog kartofler i saltet vand. Hvis de er nye og små, skal de kun have fem minutter. Hvis ikke kan du skære dem i skiver efter kogning og servere dem i en skål til at grille.
  6. Rens champignons og skær dem i både eller skiver. Vend dem eventuelt på en pande med hvidløg og persille.
  7. Skær auberginerne i skiver, drys salt på og lad dem trække ca. et kvarter, så vandet kommer ud. Vend skiverne i olivenolie med oregano, salt og peber.
  8. Riv osten eller skær i tern afhængigt af, hvilke oste du vælger.
  9. Server ved at komme alle ingredienser i små skåle, sæt racletten på midten af bordet og tænd den. Efter kort tid kan alle kombinere deres egne måltider i deres pande, og så griller I sammen.

Næringsindhold

Kalorier746kcalKulhydrater103gProtein40gFedt21gMættet fedt5gFlerumættet fedt4gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.04gKolesterol100mgNatrium129mgKalium3186mgKostfibre18gSukker11gVitamin A1572IUVitamin C149mgCalcium144mgJern10mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift til raclette

Raclette har samme koncept som fondue, hvor alle sidder om bordet og tilbereder deres eget kød, brød og grønt.

Men hvor fondue er baseret på olie eller smeltet ost, behøver man ikke en masse fedt for at samles om racletten.

I stedet har man en lille pande hver, hvor man selv lægger mad på alt efter, hvad man kan lide. Og så kommes panderne på grillen.

Opskriften herunder er til inspiration. Du behøver naturligvis ikke servere det hele, og du kan sagtens supplere med meget andet.

Se også mine opskrifter på:

  • Hjemmelavet hvidløgsmarinade
  • Knuste kartofler med eddike
  • Rispapirruller

Tips og fakta

Ordet raclette kommer fra fransk, racler, som betyder skrabe. Årsagen er, at retten var baseret på en osten med samme navn.

Den hang og smeltede over bålet på et slags stativ, som folk så kunne skrabe af ost af med deres brød.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Kommentarer Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required