• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot

rabarberstang
Rabarberstang er en lækker kringle, der laves med rabarber i midten som syrligt modspil til den søde kage. En rigtig god kaffekage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  20. juni 2023 - Udgivet:  3. maj 2020

Del gerne:
934
SHARES
FacebookMessenger934PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.
  2. Opskrift på rabarberstang
  3. Nem rabarberstang
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
4.6 fra 11 stemmer
Gå til opskrift

Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.

Her får du en god opskrift på rabarberstang, der er en lækker kringle med en let og syrlig rabarberkompot, creme og remonce.

I virkeligheden en ganske klassisk kringle af gærdej, og den er ret nem at lave.

Opskriften giver to kringlestænger med rabarber, og de er gode at fryse ned.

Opskrift på rabarberstang

rabarberstang

Nem rabarberstang

Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.
Bedømmelse
4.6 fra 11 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 45 minutter minutter
Tilberedning: 22 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 7 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g sødmælk - lun
  • 50 g gær
  • 450 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt kardemomme - kan udelades
  • Lidt salt
  • 2 æg
  • 100 g smør - blødt

Remonce

  • 100 g sukker
  • 100 g smør - blødt

Rabarber

  • 150 g rabarber - skåret i tern
  • 50 g sukker -

Creme

  • 250 g kagecreme - opskrift i link

Pynt

  • 1 æg - sammenpisket
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager

Fremgangsmåde

  • Rabarber skæres i mindre tern og koges møre i en gryde sammen med sukker. Det tager cirka 10 minutter. Køl det lidt af. Det er din rabarberkompot til den lækre rabarberstang, som du altså få to styks af med denne opskrift.
  • Gæren røres ud i den lunkne mælk. Brug gerne røremaskinen med dejkrog.
  • Hvedemel vendes sammen med sukker, vaniljesukker, lidt salt og kardemomme.
  • Ælt melblandingen sammen med mælken, og kom også æg og meget blødt smør. Æltes ca. 7-8 minutter ved middel hastighed.
  • Virk dejen op og lad den hvile mens du laver remonce og creme. Remonce laves nemt ved at røre sukker og blødt smør sammen. Cremen laves som anvist i linket.
  • Del dejen i to lige store stykker - cirka 450 gram/stk. Rulles ud til rektangel på ca. 40 gange 20 centimeter.
  • Fordel halvdelen af remoncen i en stribe på midten, og tilsvarende lægges halvdelen af cremen på som en stribe. Ovenpå dette fordeles halvdelen af de møre rabarber i en stribe.
  • Fold den ene langside ind over midten, og den anden langside ind over dette. Tryk let ned på midten og læg rabarberstangen over på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med den anden rabarberstang.
  • Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
  • Lad stængerne hæve i cirka 15 minutter.
  • Bag rabarberstængerne ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 22 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2304
% Daglig værdi*
Fedt
 
112
g
172
%
Mættet fedt
 
69
g
431
%
Transfedt
 
3
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
25
g
Kolesterol
 
473
mg
158
%
Natrium
 
916
mg
40
%
Kalium
 
874
mg
25
%
Kulhydrater
 
285
g
95
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
106
g
118
%
Protein
 
42
g
84
%
Vitamin A
 
3094
IU
62
%
Vitamin C
 
6
mg
7
%
Calcium
 
288
mg
29
%
Jern
 
13
mg
72
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Se også mine opskrifter på:

Gammeldags rabarbercrumble

Verdens bedste rabarber galette

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Larsen

    maj 20, 2024 at 4:45 pm

    Hej Mads ☺️
    Jeg vil høre dig, hvorfor du skriver væsken i gram. Jeg kender flere som ikke kan finde ud af, hvor meget det er i dl.
    Mvh. Kirsten Larsen

    Svar
  2. Lennart Lind

    maj 04, 2020 at 10:22 am

    Hej!

    Jeg synes da det ville være en god idé hvis I lavede et link i opskrifterne til en printervenlig udgave af den.. altså uden billede og andet

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required