• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Opskrift på rabarbercrumble med kokos

Opskrift på rabarbercrumble med kokos

billede af rabarbercrumble med kokos
Rabarbercrumble med kokos er en lækker kage lavet af smuldredej med kokos, kogte rabarberstykker og rabarbersirup. Virkelig lækker! Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  27. oktober 2024 - Udgivet:  27. april 2024

Del gerne:
82
SHARES
FacebookMessenger82PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarbercrumble med kokos. Her koger du rabarber og laver en lækker smuldredej med kokos.
  2. Opskrift på rabarbercrumble med kokos
  3. Rabarbercrumble med kokos
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarbercrumble med kokos. Her koger du rabarber og laver en lækker smuldredej med kokos.

Du skal prøve den her rabarbercrumble med kokos. For den smager helt forrygende.

Det særlige ved opskriften er, at rabarberstykkerne koges, før de kommer i kagen, ligesom du koger saften fra rabarberne ind til en skøn rabarbersirup, som også kommer i din rabarbercrumble med kokos.

Selve crumble-dejen - eller smuldredejen, som man også kalder den - er lavet med kokos, som giver en dejlig sprødhed til kagen.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarberkage
  • Rabarberkage med kokos
  • Rabarbermuffins

Opskrift på rabarbercrumble med kokos

billede af rabarbercrumble med kokos

Rabarbercrumble med kokos

Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarbercrumble med kokos. Her koger du rabarber og laver en lækker smuldredej med kokos.
Bedømmelse
4.6 fra 10 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 8 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Katrine Rørby Madsen

Ingredienser

Rabarber

  • 500 g rabarber - i tynde skiver
  • 1,5 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Crumbledej

  • 125 g smør - i små tern
  • 125 g rørsukker
  • 50 g hvedemel
  • 125 g kokosmel
  • 1 æg
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vask 500 gram rabarber og skær dem i tynde skiver på cirka 1 centimeters tykkelse.
  • Put rabarberstykkerne i en gryde med 1,5 deciliter vand, 125 gram rørsukker og 1 teskefuld vaniljesukker og kog det op.
  • Lad det koge i 4-5 minutter. Nu tager du rabarberstykkerne op med en sigte. Sørg for at få så lidt væde som muligt med.
  • Lad nu sukkervandet, der er tilbage i gryden, koge ind til en sirup. Husk at røre i gryden løbende.
  • Imens laver du crumbledejen. Smuldr 125 gram smør, 125 gram rørsukker, 50 gram hvedemel og 125 gram kokosmel sammen, til du har en smuldredej. Det er nemmest at gøre det med fingrene. Vend 1 æg rundt i dejen med en ske.
  • Find et tærtefad frem med en diameter på cirka 26 centimeter. Smør det gerne med smør i bunden.
  • Fordel cirka en fjerdedel af crumbledejen i bunden af tærtefadet. Fordel de kogte rabarberstykker ovenpå.
  • Når rabarbersiruppen er kogt ind, fordeler du den hen over rabarberstykkerne.
  • Fordel til sidst resten af crumbledejen ud over rabarberstykkerne. Du skal smuldre dejen ud.
  • Nu bager du din rabarbercrumble ved 200 grader over- og undervarme i 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
343
% Daglig værdi*
Fedt
 
16
g
25
%
Mættet fedt
 
10
g
63
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
4
g
Kolesterol
 
54
mg
18
%
Natrium
 
145
mg
6
%
Kalium
 
199
mg
6
%
Kulhydrater
 
48
g
16
%
Kostfibre
 
7
g
29
%
Sukker
 
33
g
37
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
484
IU
10
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
62
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Server din rabarbercrumble med kokos med en klat creme fraiche eller flødeskum til.

Du kan sagtens bruge frosne rabarber til opskriften.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Albert

    juni 17, 2024 at 9:00 pm

    Hvilke vitaminer og mineraler indeholder rabarber? Mvh Albert

    Svar
  2. Lotte poulsen

    april 19, 2023 at 1:27 pm

    Kan man lave rabarbercrumb med krokus - medhavregryn i stedet for kokus.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required