Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Rabarbercrumble med kokos

Opskrift på rabarbercrumble med kokos

billede af rabarbercrumble med kokos
4.6 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarbercrumble med kokos
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på rabarbercrumble med kokos
  • Tips
  • Kommentarer

Rabarbercrumble med kokos

KatrineKatrine Rørby Madsen
4.6 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du opskriften på en virkelig lækker rabarbercrumble med kokos. Her koger du rabarber og laver en lækker smuldredej med kokos.
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Rabarber
  • 500 g rabarber (i tynde skiver)
  • 1,5 dl vand
  • 125 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
Crumbledej
  • 125 g smør (i små tern)
  • 125 g rørsukker
  • 50 g hvedemel
  • 125 g kokosmel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  1. Vask 500 gram rabarber og skær dem i tynde skiver på cirka 1 centimeters tykkelse.
  2. Put rabarberstykkerne i en gryde med 1,5 deciliter vand, 125 gram rørsukker og 1 teskefuld vaniljesukker og kog det op.
  3. Lad det koge i 4-5 minutter. Nu tager du rabarberstykkerne op med en sigte. Sørg for at få så lidt væde som muligt med.
  4. Lad nu sukkervandet, der er tilbage i gryden, koge ind til en sirup. Husk at røre i gryden løbende.
  5. Imens laver du crumbledejen. Smuldr 125 gram smør, 125 gram rørsukker, 50 gram hvedemel og 125 gram kokosmel sammen, til du har en smuldredej. Det er nemmest at gøre det med fingrene. Vend 1 æg rundt i dejen med en ske.
  6. Find et tærtefad frem med en diameter på cirka 26 centimeter. Smør det gerne med smør i bunden.
  7. Fordel cirka en fjerdedel af crumbledejen i bunden af tærtefadet. Fordel de kogte rabarberstykker ovenpå.
  8. Når rabarbersiruppen er kogt ind, fordeler du den hen over rabarberstykkerne.
  9. Fordel til sidst resten af crumbledejen ud over rabarberstykkerne. Du skal smuldre dejen ud.
  10. Nu bager du din rabarbercrumble ved 200 grader over- og undervarme i 25 minutter.

Næringsindhold

Kalorier343kcalKulhydrater48gProtein4gFedt16gMættet fedt10gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gTransfedt1gKolesterol54mgNatrium145mgKalium199mgKostfibre7gSukker33gVitamin A484IUVitamin C5mgCalcium62mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarbercrumble med kokos

Du skal prøve den her rabarbercrumble med kokos. For den smager helt forrygende.

Det særlige ved opskriften er, at rabarberstykkerne koges, før de kommer i kagen, ligesom du koger saften fra rabarberne ind til en skøn rabarbersirup, som også kommer i din rabarbercrumble med kokos.

Selve crumble-dejen - eller smuldredejen, som man også kalder den - er lavet med kokos, som giver en dejlig sprødhed til kagen.

Se også disse opskrifter:

  • Rabarberkage
  • Rabarberkage med kokos
  • Rabarbermuffins

Tips

Server din rabarbercrumble med kokos med en klat creme fraiche eller flødeskum til.

Du kan sagtens bruge frosne rabarber til opskriften.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Albert skriver

    juni 17, 2024 at 9:00 pm

    Hvilke vitaminer og mineraler indeholder rabarber? Mvh Albert

    Svar
  2. Lotte poulsen skriver

    april 19, 2023 at 1:27 pm

    Kan man lave rabarbercrumb med krokus - medhavregryn i stedet for kokus.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required