• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Råstegte kartofler

Råstegte kartofler

billederesultat for råstegte kartofler
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
312
SHARES
FacebookMessenger312PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  2. april 2024 - Udgivet:  6. oktober 2023

Indhold

  1. Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.
  2. Opskrift på nemme råstegte kartofler
  3. Råstegte kartofler
  4. Tips

Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.

Råstegte kartofler er lækkert tilbehør til mange kødretter, og de er nemme at lave.

Det vigtige er, at du vasker stivelsen ud af kartoflerne, så bliver dine råstegte kartofler mere sprøde.

Du kan anrette kartoflerne som de er, men du kan også til sidst blande dem med en håndfuld friskhakket purløg. Det smager fantastisk.

Og prøv at servere kartoflerne til sprødstegt torsk eller anden fisk. Det passer de nemlig fremragende til. Eller til en langtidsstegt culottesteg.

Mængden herunder er til hver person - men du kan selvfølgelig bare gange opskriften op til den mængde du skal bruge. Se også hvordan du laver brasede kartofler.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hele råstegte kartofler i ovn
  • Timiankartofler
  • Smørristede kartofler

Opskrift på nemme råstegte kartofler

billederesultat for råstegte kartofler
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Råstegte kartofler

4.70 fra 20 stemmer
Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 1 person
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 278
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g kartofler - skåret i mindre stykker
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Vask 200 g kartofler grundigt, og skær dem i mindre stykker. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte. Kartofler til råstegte kartofler behøver du ikke skrælle, men sørg for de bliver vasket grundigt.
  2. Kom kartoffelternene op i en skål, og fyld den med koldt vand. Her skal kartoflerne stå i 15 minutter for at fjerne stivelsen.
  3. Rør så godt rundt i skålen, hæld vandet ud - og læg kartoffelternene til tørring på et rent viskestykke. Det er vigtigt kartoflerne er helt tørre inden stegning på panden!
  4. Varm en pande op, og kom 1 spsk olivenolie og 2 spsk smør på. Lad det smelte, og hæld så forsigtigt kartoflerne på. Brun først kartoflerne ved en god varme, hvorefter du skruer ned for varmen, så de ikke bliver sorte.
  5. Nu skal de steges ved middel varme i cirka 20 minutter, så de bliver gyldne og møre. Vend dem forsigtig rundt et par gange undervejs.
  6. Til sidst krydrer du med salt og friskkværnet peber. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier: 278kcalKulhydrater: 35gProtein: 4gFedt: 14gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gNatrium: 2338mgKalium: 843mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 4IUVitamin C: 39mgCalcium: 26mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Hvis du vil gøre de råstegte kartofler endnu mere lækre, kan du tilsætte lidt tørret timian eller rosmarin under stegningen. Det giver kartoflerne en god smag.

Saltet skal du vente med til sidst, hvor kartoflerne saltes lige inden servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Byskov

    juli 07, 2024 at 6:45 pm

    Perfekt og dejlig smag purløg satte lige prikken over “i” et sammen med Timian

    Svar
  2. Pia

    november 18, 2023 at 6:52 pm

    20 minutter på panden er desværre slet ikke nok. Er ved at være oppe på 40 min og de er stadig ikke klar til at blive spist

    Svar
  3. ole viller

    august 18, 2022 at 8:37 pm

    Vask og del kartoflerne som beskrevet. Læg dem i vand 15 min. Derefter i et dørslag ca. 15 min. Så på flere lag avispapir (det virker godt på en gammel serveringsbakke - gerne af træ) udenfor, hvor der er skygge og vind hvis muligt (det er som at tørre brændetræ) igen ca. 15-30.
    Så på stegepanden eller i oven . . .

    Det skal nok blive godt

    Vh Ole

    Svar
  4. Rasmus Lindegaard

    december 21, 2019 at 5:31 pm

    Punkt 2 er noget værre sludder. 15 minutter i vand er sikkert fint, MEN kartofler består næsten eksklusivt af stivelse, så hvis man vil 'vaske stivelsen væk' skal man lade være med at spise kartofler.

    Svar
  5. Ib Thomsen

    april 01, 2016 at 1:21 pm

    God opskrift på råstegte kartofler men du bruger for lidt smør. Kom mere smør ved da det gir en go smag????
    Venligst Ib

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required