Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.
Råstegte kartofler er lækkert tilbehør til mange kødretter, og de er nemme at lave.
Det vigtige er, at du vasker stivelsen ud af kartoflerne, så bliver dine råstegte kartofler mere sprøde.
Du kan anrette kartoflerne som de er, men du kan også til sidst blande dem med en håndfuld friskhakket purløg. Det smager fantastisk.
Og prøv at servere kartoflerne til sprødstegt torsk eller anden fisk. Det passer de nemlig fremragende til. Eller til en langtidsstegt culottesteg.
Mængden herunder er til hver person - men du kan selvfølgelig bare gange opskriften op til den mængde du skal bruge. Se også hvordan du laver brasede kartofler.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nemme råstegte kartofler
Råstegte kartofler
Ingredienser
- 200 g kartofler - skåret i mindre stykker
- 1 spsk olivenolie
- 2 spsk smør
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Vask 200 g kartofler grundigt, og skær dem i mindre stykker. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte. Kartofler til råstegte kartofler behøver du ikke skrælle, men sørg for de bliver vasket grundigt.
- Kom kartoffelternene op i en skål, og fyld den med koldt vand. Her skal kartoflerne stå i 15 minutter for at fjerne stivelsen.
- Rør så godt rundt i skålen, hæld vandet ud - og læg kartoffelternene til tørring på et rent viskestykke. Det er vigtigt kartoflerne er helt tørre inden stegning på panden!
- Varm en pande op, og kom 1 spsk olivenolie og 2 spsk smør på. Lad det smelte, og hæld så forsigtigt kartoflerne på. Brun først kartoflerne ved en god varme, hvorefter du skruer ned for varmen, så de ikke bliver sorte.
- Nu skal de steges ved middel varme i cirka 20 minutter, så de bliver gyldne og møre. Vend dem forsigtig rundt et par gange undervejs.
- Til sidst krydrer du med salt og friskkværnet peber. Serveres straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvis du vil gøre de råstegte kartofler endnu mere lækre, kan du tilsætte lidt tørret timian eller rosmarin under stegningen. Det giver kartoflerne en god smag.
Saltet skal du vente med til sidst, hvor kartoflerne saltes lige inden servering.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Bent Byskov
Perfekt og dejlig smag purløg satte lige prikken over “i” et sammen med Timian
Pia
20 minutter på panden er desværre slet ikke nok. Er ved at være oppe på 40 min og de er stadig ikke klar til at blive spist
ole viller
Vask og del kartoflerne som beskrevet. Læg dem i vand 15 min. Derefter i et dørslag ca. 15 min. Så på flere lag avispapir (det virker godt på en gammel serveringsbakke - gerne af træ) udenfor, hvor der er skygge og vind hvis muligt (det er som at tørre brændetræ) igen ca. 15-30.
Så på stegepanden eller i oven . . .
Det skal nok blive godt
Vh Ole
Rasmus Lindegaard
Punkt 2 er noget værre sludder. 15 minutter i vand er sikkert fint, MEN kartofler består næsten eksklusivt af stivelse, så hvis man vil 'vaske stivelsen væk' skal man lade være med at spise kartofler.
Ib Thomsen
God opskrift på råstegte kartofler men du bruger for lidt smør. Kom mere smør ved da det gir en go smag????
Venligst Ib