Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Råstegte kartofler

Råstegte kartofler (sådan laver du dem på panden)

billederesultat for råstegte kartofler
4.7 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
312
SHARES
FacebookMessenger312PinterestEmailSMS
Indhold
  • Råstegte kartofler
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på nemme råstegte kartofler
  • Tips
  • Kommentarer

Råstegte kartofler

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Råstegte kartofler skal steges i smør og olie på panden, og stegetiden er cirka 20 minutter. Inden da er det vigtigt at få stivelsen ud af kartoflerne.
Antal: 1 person
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g kartofler skåret i mindre stykker
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Vask 200 g kartofler grundigt, og skær dem i mindre stykker. Her har jeg anvendt små kartofler, der blot er delt i kvarte. Kartofler til råstegte kartofler behøver du ikke skrælle, men sørg for de bliver vasket grundigt.
  2. Kom kartoffelternene op i en skål, og fyld den med koldt vand. Her skal kartoflerne stå i 15 minutter for at fjerne stivelsen.
  3. Rør så godt rundt i skålen, hæld vandet ud - og læg kartoffelternene til tørring på et rent viskestykke. Det er vigtigt kartoflerne er helt tørre inden stegning på panden!
  4. Varm en pande op, og kom 1 spsk olivenolie og 2 spsk smør på. Lad det smelte, og hæld så forsigtigt kartoflerne på. Brun først kartoflerne ved en god varme, hvorefter du skruer ned for varmen, så de ikke bliver sorte.
  5. Nu skal de steges ved middel varme i cirka 20 minutter, så de bliver gyldne og møre. Vend dem forsigtig rundt et par gange undervejs.
  6. Til sidst krydrer du med salt og friskkværnet peber. Serveres straks.

Næringsindhold

Kalorier278kcalKulhydrater35gProtein4gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium2338mgKalium843mgKostfibre4gSukker2gVitamin A4IUVitamin C39mgCalcium26mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på nemme råstegte kartofler

Råstegte kartofler er lækkert tilbehør til mange kødretter, og de er nemme at lave.

Det vigtige er, at du vasker stivelsen ud af kartoflerne, så bliver dine råstegte kartofler mere sprøde.

Du kan anrette kartoflerne som de er, men du kan også til sidst blande dem med en håndfuld friskhakket purløg. Det smager fantastisk.

Og prøv at servere kartoflerne til sprødstegt torsk eller anden fisk. Det passer de nemlig fremragende til. Eller til en langtidsstegt culottesteg.

Mængden herunder er til hver person - men du kan selvfølgelig bare gange opskriften op til den mængde du skal bruge. Se også hvordan du laver brasede kartofler.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hele råstegte kartofler i ovn
  • Timiankartofler
  • Smørristede kartofler

Tips

Hvis du vil gøre de råstegte kartofler endnu mere lækre, kan du tilsætte lidt tørret timian eller rosmarin under stegningen. Det giver kartoflerne en god smag.

Saltet skal du vente med til sidst, hvor kartoflerne saltes lige inden servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Byskov skriver

    juli 07, 2024 at 6:45 pm

    Perfekt og dejlig smag purløg satte lige prikken over “i” et sammen med Timian

    Svar
  2. Pia skriver

    november 18, 2023 at 6:52 pm

    20 minutter på panden er desværre slet ikke nok. Er ved at være oppe på 40 min og de er stadig ikke klar til at blive spist

    Svar
  3. ole viller skriver

    august 18, 2022 at 8:37 pm

    Vask og del kartoflerne som beskrevet. Læg dem i vand 15 min. Derefter i et dørslag ca. 15 min. Så på flere lag avispapir (det virker godt på en gammel serveringsbakke - gerne af træ) udenfor, hvor der er skygge og vind hvis muligt (det er som at tørre brændetræ) igen ca. 15-30.
    Så på stegepanden eller i oven . . .

    Det skal nok blive godt

    Vh Ole

    Svar
  4. Rasmus Lindegaard skriver

    december 21, 2019 at 5:31 pm

    Punkt 2 er noget værre sludder. 15 minutter i vand er sikkert fint, MEN kartofler består næsten eksklusivt af stivelse, så hvis man vil 'vaske stivelsen væk' skal man lade være med at spise kartofler.

    Svar
  5. Ib Thomsen skriver

    april 01, 2016 at 1:21 pm

    God opskrift på råstegte kartofler men du bruger for lidt smør. Kom mere smør ved da det gir en go smag????
    Venligst Ib

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required