• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den

Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den

billede med rådhustærte
Rådhustærte eller rådhusstang er en populær kage fra bagerens hånd, og den er rimelig nem at lave selv. Udtrykket er den klassiske med striber af kransekagemasse og hindbærmarmelade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. september 2024 - Udgivet:  23. april 2023

Del gerne:
855
SHARES
FacebookMessenger855PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på en klassisk rådhustærte med kransekagemasse og marmelade. Præcist som bageren laver dem, og det er nemt at gå til.
  2. Opskrift på rådhustærte
  3. Rådhustærte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Noter
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en klassisk rådhustærte med kransekagemasse og marmelade. Præcist som bageren laver dem, og det er nemt at gå til.

Rådhustærte har altid været en af mine absolutte favoritter, når der skulle handles kage hos bageren.

Den fyldige bund med kransekagemasse og hindbærmarmelade på toppen smager altså himmelsk godt, og samtidig ser kagen jo fantastisk godt ud.

Hvorfor det hedder en rådhustærte, ja det ved jeg ikke. Men jeg gætter på, at det naturligvis var en fin kage at servere på rådhuset, og derfra har kagens ry og omdømme nok bredt sig.

Jeg har selv udviklet denne opskrift på rådhustærten, og den kan du roligt glæde dig til at sætte tænderne i.

Jeg har også set den blive solgt som rådhusstang, men uanset om du laver den som en rund tærte eller i en aflang form, så er smagen fuldstændig den samme.

Personligt foretrækker jeg den aflange form, men det er altså ikke afgørende. Nyd den.

Jeg har også lavet en video med fremgangsmåde, så du nemt kan se, hvordan du bager rådhustærten.

Se også de populære opskrifter på:

  • Rådhus muffins
  • Kransekage
  • Kage med kokos
  • Nøddehorn

Opskrift på rådhustærte

billede med rådhustærte

Rådhustærte

Her får du min opskrift på en klassisk rådhustærte med kransekagemasse og marmelade. Præcist som bageren laver dem, og det er nemt at gå til.
Bedømmelse
4.7 fra 16 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 2 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 250 g hvedemel
  • 50 g kokosmel
  • 2 tsk bagepuler - ca. 10 gram
  • 1 tsk vaniljesukker - ca. 5 gram
  • 50 g smør - smeltet
  • 200 g kærnemælk

Kransekagemasse

  • 75 g sukker
  • 60 g pasteuriseret æggehvide
  • 200 g marcipan
  • 25 g kokos

Desuden

  • 200 g hindbærmarmelade - bagefast
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Sukker vejes af i en skål, og æggene røres i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse/æggesnaps. Jeg plejer blot gøre det med en grydeske.
  • I en anden skål blandes hvedemel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker.
  • Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælk.
  • Rør nu æggemassen sammen med melblandingen samt smør og kærnemælk, og fortsæt indtil dejen er jævn.
  • Nu kan du enten anvende to aflange forme på 30 gange 10 centimeter, hvis du vil lave rådhusstænger - eller en springform på ca. 23-25 cm. i diameter, hvis du vil lave en rådhustærte. Her har jeg lavet rådhusstænger, men begge dele er godt. Smør forme/springform med smør.
  • Fordel dejen jævnt i de to aflange forme eller springform.
  • Bages ca. 20 minutter midt i ovnen - laver du rådhustærte i springform, skal den måske have et par minutter mere.
  • Imens laver du kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvide sammen - det skal ikke være stift, men du skal blot sørge for at sukkeret er pisket ud og opløst i æggehviden.
  • Tilsæt marcipan og kokos og rør eller ælt det sammen til en jævn marcipanmasse, Kommes i sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  • Tag kagerne ud af ovnen efter de ca. 20 minutter, og lav tre streger med marcipan - som du kan se på billedet. Laver du rådhustærten, skal du lave en spiral fra midten og ud. Det er ikke så svært.
  • Kom hindbærmarmelade i en lille frysepose, og klip et hul i det ene hjørne.
  • Fyld derefter mellemrum mellem kransekagemassen ud med marmelade.
  • Skru ovnen op på 200 grader varmluft, og stil formene ind i ovnen, hvor de nu skal have ca. 10 minutter. Hold øje med dem, da kransekagemassen skal have farve - men ikke må blive for mørk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2345
% Daglig værdi*
Fedt
 
66
g
102
%
Mættet fedt
 
26
g
163
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
27
g
Kolesterol
 
310
mg
103
%
Natrium
 
534
mg
23
%
Kalium
 
810
mg
23
%
Kulhydrater
 
400
g
133
%
Kostfibre
 
17
g
71
%
Sukker
 
261
g
290
%
Protein
 
43
g
86
%
Vitamin A
 
1159
IU
23
%
Vitamin C
 
9
mg
11
%
Calcium
 
261
mg
26
%
Jern
 
10
mg
56
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Noter

Den færdigbagte rådhustærte eller rådhusstang køles lidt af inden den serveres.

Kagen kan sagtens fryses ned.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kirsten Hjort-Gregersen

    maj 24, 2022 at 6:12 pm

    Kan jeg gøre den hjemmelavede hindbærmarmelade bagefast med maizena.
    Eller ?

    Svar
  2. Tina Christensen

    maj 24, 2021 at 2:06 am

    Hej
    Tak for mange fantastiske opskrifter. Jeg er kræsen men har fået mod på mange ting. Jeg har dog et par spørgsmål.
    Hvis der ikke står at det kan fryses ned - er det så ensbetydende med at det ikke kan fryses eller står det ikke ved alle opskrifter???? Jeg vil blive mega overvægtig hvis jeg skulle nå at spise det hele før det bliver dårligt 🙂
    Hvis man ikke har varmluft - kan man så stadig lave kagerne (har lige lagt mærke til at der står varmluft ved rådhusstang) ved samme antal grader eller????
    Hilsen
    Tina Christensen

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 21, 2022 at 8:51 am

      Hej Tina
      Du kan sagtens fryse rådhustærte ned. Det bliver kagerne bestemt ikke dårligere af.
      Har du ikke varmluft, bager du blot kagen ved 200 grader almindelig over- og undervarme.
      De bedste hilsner - og god bagelyst 🙂
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required