Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.
Rådhuspandekager kender de fleste af os nok mere af navn end af gavn. Og det danske herre-håndboldlandshold var en tur omkring Københavns Rådhus, da de vandt VM for at få de traditionelle pandekager.
Men vi kan sagtens lave dem selv hjemme i køkkenerne. Det tager lidt tid, men resultatet er umanerligt lækkert.
Tynde pandekager med et fyld af orangecreme vendt med flødeskum samt abrikosmarmelade.
Og på toppen lidt abrikos og et et drys mandelsplinter.
Prøv også disse opskrifter:
Opskrift på rådhuspandekager
Rådhuspandekager
Ingredienser
Pandekager
- 150 g hvedemel
- 1 nip salt
- 1 spsk sukker
- 2 dl mælk
- 1 dl øl
- 1 spsk citronskal - fint revet
- 4 æg - strl M/L
- smør - til stegning
Appelsincreme
- 2 blade husblas
- 2.25 dl mælk
- 1.5 æggeblomme - pasteuriseret
- 1,5 spsk sukker
- 1 tsk vaniljesukker - el. ½ vaniljestang
- 1 spsk Maizena
- 1 dl piskefløde
- 1 appelsin - 2 spsk. saft el. 1 spsk Grand Marinier
- 1 dl abrikosmarmelade
- 1 håndfuld mandler - hakkede
Fremgangsmåde
- Begynd med at bage pandekagerne: Hæld hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.
- Hæld langsomt mælk og øl i, mens du pisker, så du ikke får klumper i dejen. Kom til sidst æggene i og pisk godt. Sæt på køl en halv time, hvis du har tid - ellers kan du godt bage dem med det samme.
- Bag 8 pandekager, for så har du ekstra, hvis du laver fejl, når du ruller dem om creme. Sæt pandekagerne på køl.
Appelsincreme
- Læg husblas i en dyb tallerken med koldt vand. Det skal ligge ca. 10 minutter.
- Imens laver du en kagecreme ved at varme sukker, mælk, æggeblommer, vaniljesukker og Maizena op under piskning. Bring det i kog og pisk godt, mens det småkoger i 5 minutter.
- Tag cremen fra varmen, vrid husblas og smelt det i cremen. Sæt cremen i køleskabet en halv times tid.
- Pisk flødeskum og vend den i cremen sammen med Grand Marinier el. frisk appelsinsaft. Sæt nu cremen på køl igen. Imens kan du riste mandlerne let på panden og hakke dem groft.
Rådhuspandekager
- Når pandekagerne skal samles, tager du cremen ud af køleskabet og pisker den i nogle sekunder. Derefter smører du abrikosmarmelade ud over pandekagerne og sprøjter en tyk stribe creme på midten.
- Rul pandekagerne sammen og pynt med abrikosmarmelade, der lige er blevet varmet i en gryde. Drys med mandler og revet appelsinskal..
- Pandekagerne kan med fordel stilles på køl igen, inden de serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Rådhuspandekager blev egentlig ikke opfundet som dessert til sportsfolk med pokaler i hånden.
De kom til verden i forbindelse med belgiske kong Alberts besøg i 1928. Opskriften blev udviklet af kokken Phillip Olsen på Store Kro, og den blev holdt hemmelig selv for hans nærmeste familie.
Men vi kan nu sagtens dissekere indholdet, og er nået frem til denne opskrift, som giver super lækre pandekager.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Travis
Du skriver:
Arbejdstid: 1time 15minutter
Tilberedning: 15minutter
Samlet tid: 4timer 30minutter
Hvor kom de 3 timer fra?
Jessie
Uhm...
Allan Hauge
Kan creme laves dagen før og derefter piskes inden den bruges igen?
Bjarne
Hvor meget vanilje sukker skal der i pandekagedejen ?
Bjarne Rungsted
De er fantastiske men kan de nedfryses.
Michael
Jeg er ikke sikker, men tror at de mener den revet citron, for den er ikke nævnt.
Mette Larsen
Jeg kan ikke tåle appelsiner. Kan I anbefale noget andet jeg kan bruge?
Holger Rørby Madsen
Hej Mette
Øv da. Du kan jo udelade appelsin, men smagen er selvfølgelig ikke helt den samme uden 🙂
Alt det bedste
Holger
Karen Seneca
Den originale opskrift indeholder Grand Marnier - ikke appelsinsaft - så brug det i stedet. Så vidt jeg ved, er der appelsin-essens i likøren, men jeg tror, at det er minimalt. Jeg kan også foreslå Cointreau. Mvh Karen
Lis Hansen
Hvor længe kan de færdigrullede pandekager stå i køkeskabet inden servering?
Karen Seneca
De kan godt stå et døgns tid. Mvh Karen