• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Rådhuspandekager som de får dem på rådhuset

Rådhuspandekager som de får dem på rådhuset

billede med rådhuspandekager
4.8 fra 29 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
581
SHARES
FacebookMessenger581PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  6. juli 2023

Indhold

  1. Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.
  2. Opskrift på rådhuspandekager
  3. Rådhuspandekager
  4. Tips

Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.

Rådhuspandekager kender de fleste af os nok mere af navn end af gavn. Og det danske herre-håndboldlandshold var en tur omkring Københavns Rådhus, da de vandt VM for at få de traditionelle pandekager.

Men vi kan sagtens lave dem selv hjemme i køkkenerne. Det tager lidt tid, men resultatet er umanerligt lækkert.

Tynde pandekager med et fyld af orangecreme vendt med flødeskum samt abrikosmarmelade.

Og på toppen lidt abrikos og et et drys mandelsplinter.

Prøv også disse opskrifter:

  • Gammeldags pandekager
  • Amerikanske pandekager
  • Bananpandekager
  • Pandekager med øl

Opskrift på rådhuspandekager

billede med rådhuspandekager
Karen SenecaKaren Seneca

Rådhuspandekager

4.80 fra 29 stemmer
Rådhuspandekager er den klassiske servering, når håndboldherrerne og andre hyldes på Københavns rådhus. Se, hvordan man laver dem.
Forb. tid 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Køletid 3 timer t
Samlet tid 4 timer t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 444
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Pandekager
  • 150 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 1 dl øl
  • 1 spsk citronskal - fint revet
  • 4 æg - strl M/L
  • smør - til stegning
Appelsincreme
  • 2 blade husblas
  • 2.25 dl mælk
  • 1.5 æggeblomme - pasteuriseret
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljesukker - el. ½ vaniljestang
  • 1 spsk Maizena
  • 1 dl piskefløde
  • 1 appelsin - 2 spsk. saft el. 1 spsk Grand Marinier
  • 1 dl abrikosmarmelade
  • 1 håndfuld mandler - hakkede

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at bage pandekagerne: Hæld hvedemel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.
  2. Hæld langsomt mælk og øl i, mens du pisker, så du ikke får klumper i dejen. Kom til sidst æggene i og pisk godt. Sæt på køl en halv time, hvis du har tid - ellers kan du godt bage dem med det samme.
  3. Bag 8 pandekager, for så har du ekstra, hvis du laver fejl, når du ruller dem om creme. Sæt pandekagerne på køl.
Appelsincreme
  1. Læg husblas i en dyb tallerken med koldt vand. Det skal ligge ca. 10 minutter.
  2. Imens laver du en kagecreme ved at varme sukker, mælk, æggeblommer, vaniljesukker og Maizena op under piskning. Bring det i kog og pisk godt, mens det småkoger i 5 minutter.
  3. Tag cremen fra varmen, vrid husblas og smelt det i cremen. Sæt cremen i køleskabet en halv times tid.
  4. Pisk flødeskum og vend den i cremen sammen med Grand Marinier el. frisk appelsinsaft. Sæt nu cremen på køl igen. Imens kan du riste mandlerne let på panden og hakke dem groft.
Rådhuspandekager
  1. Når pandekagerne skal samles, tager du cremen ud af køleskabet og pisker den i nogle sekunder. Derefter smører du abrikosmarmelade ud over pandekagerne og sprøjter en tyk stribe creme på midten.
  2. Rul pandekagerne sammen og pynt med abrikosmarmelade, der lige er blevet varmet i en gryde. Drys med mandler og revet appelsinskal..
  3. Pandekagerne kan med fordel stilles på køl igen, inden de serveres.

Næringsindhold

Kalorier: 444kcalKulhydrater: 65gProtein: 10gFedt: 17gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.003gKolesterol: 49mgNatrium: 157mgKalium: 320mgKostfibre: 3gSukker: 28gVitamin A: 615IUVitamin C: 5mgCalcium: 186mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Rådhuspandekager blev egentlig ikke opfundet som dessert til sportsfolk med pokaler i hånden.

De kom til verden i forbindelse med belgiske kong Alberts besøg i 1928. Opskriften blev udviklet af kokken Phillip Olsen på Store Kro, og den blev holdt hemmelig selv for hans nærmeste familie.

Men vi kan nu sagtens dissekere indholdet, og er nået frem til denne opskrift, som giver super lækre pandekager.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Travis

    februar 03, 2025 at 12:10 pm

    Du skriver:
    Arbejdstid: 1time 15minutter
    Tilberedning: 15minutter 
    Samlet tid: 4timer 30minutter

    Hvor kom de 3 timer fra?

    Svar
  2. Jessie

    september 19, 2024 at 2:46 pm

    Uhm...

    Svar
    • Allan Hauge

      marts 19, 2025 at 3:02 pm

      Kan creme laves dagen før og derefter piskes inden den bruges igen?

      Svar
  3. Bjarne

    september 15, 2024 at 4:20 pm

    Hvor meget vanilje sukker skal der i pandekagedejen ?

    Svar
    • Bjarne Rungsted

      september 19, 2024 at 1:28 pm

      De er fantastiske men kan de nedfryses.

      Svar
    • Michael

      november 02, 2024 at 12:57 pm

      Jeg er ikke sikker, men tror at de mener den revet citron, for den er ikke nævnt.

      Svar
  4. Mette Larsen

    januar 31, 2023 at 9:37 am

    Jeg kan ikke tåle appelsiner. Kan I anbefale noget andet jeg kan bruge?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 31, 2023 at 11:33 am

      Hej Mette
      Øv da. Du kan jo udelade appelsin, men smagen er selvfølgelig ikke helt den samme uden 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
    • Karen Seneca

      februar 02, 2023 at 7:56 am

      Den originale opskrift indeholder Grand Marnier - ikke appelsinsaft - så brug det i stedet. Så vidt jeg ved, er der appelsin-essens i likøren, men jeg tror, at det er minimalt. Jeg kan også foreslå Cointreau. Mvh Karen

      Svar
  5. Lis Hansen

    januar 22, 2023 at 6:11 pm

    Hvor længe kan de færdigrullede pandekager stå i køkeskabet inden servering?

    Svar
    • Karen Seneca

      januar 30, 2023 at 10:54 am

      De kan godt stå et døgns tid. Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required