Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Råcreme

Råcreme til frugtsalat (hjemmelavet, nem og lækker)

billede med råcreme og frugtsalat
4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
79
SHARES
FacebookMessenger79PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gammeldags råcreme - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på råcreme
  • Tips
  • Æg og salmonella
  • FAQ
  • Kommentarer

Gammeldags råcreme - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 40 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Opskrift på råcreme, der er en simpel creme lavet af æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde. Perfekt til frugtsalat.
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 20 g sukker
  • 5 g vaniljesukker (eller vaniljestang)
  • 150 g piskefløde (kold)

Fremgangsmåde

  1. Pisk først 2 pasteuriserede æggeblommer luftige med 20 g sukker og 5 g vaniljesukker. Brug gerne en håndmikser.
  2. I en anden skål pisker du 150 g piskefløde stiv, og den skal have en god og fast konsistens. Det er vigtigt fløden er kold, for så bliver flødeskummet bedst.
  3. Så lægger du håndmikseren væk, og finder dejskraberen frem.
  4. Vend forsigtigt flødeskummet i den piskede æggesnaps - gør det ned rolige bevægelser, så du ikke får meget luft ud af råcremen.
  5. Så er din råcreme klar til servering. Og du kan blandt andet bruge råcremen til en skøn frugtsalat med bær, dragefrugt, banan eller hvad du synes.

Næringsindhold

Kalorier181kcalKulhydrater8gProtein2gFedt16gMættet fedt9gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt4gKolesterol140mgNatrium15mgKalium46mgSukker7gVitamin A681IUVitamin C0.2mgCalcium36mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på råcreme

Råcreme er det perfekte tilbehør til frisk frugt - og en både nem og hurtig dessert. Du kan blandt andet bruge vaniljecremen til frugtsalat (også kaldet abemad), som du finder opskriften på længere nede.

Hvis du vil gøre råcremen endnu mere lækker, kan du tilsætte ægte vanilje, altså korn fra en vaniljestang. Du undlader vaniljesukkeret i opskriften, og i stedet skraber du kornene ud af en hel stang vanilje, og moser kornene sammen med en teskefuld sukker.

Kom så denne hjemmelavede vaniljesukker i æggemassen - det smager fantastisk. Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Frugtsalat
  • Creme Anglaise
  • Vaniljecreme uden æg

Tips

Frugtsalat - eller abemad, laver du ved at skære forskellige frugter ud i mundrette stykker.

Du kan sådan set bruge alt, men de mest populære hos ungerne er nok bananer, æbler, pærer, kiwi, mandariner, appelsiner, vindruer, ferskner, nektariner og forskellige bær.

Fjern kernehuse og hvad der ellers ikke er rart at komme i munden - abemad skal være til at spise uden videre.

Anret i flotte skåle - og læg et par generøse klatter råcreme oven på. Ungerne vil elske det!

Kom gerne med flere forslag til abemad i kommentarfeltet herunder.

Æg og salmonella

Risikoen for at få salmonella fra hele æg er i dag lavere end tidligere, men jeg vil stadig anbefale, at du bruger pasteuriserede æggeblommer til råcreme, da vaniljecremen jo ikke varmebehandles.

Så er du i hvert fald på den sikre side.

FAQ

Hvad er råcreme?

Råcremen er en lækker vaniljecreme, der laves af æggeblommer og fløde.

Hvad bruger man råcreme til?

Råcreme kan anvendes til frugt. Både frisk frugt og dåsefrugt. Blandt andet perfekt til jordbær, frugtsalat og abemad.

Kan man få salmonella af råcremen?

Nej, anvend pasteuriserede æggeblommer. Og selv med friske æggeblommer er risikoen meget lille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth raluy skriver

    februar 20, 2025 at 1:49 pm

    Hej Holger
    Tak for dine gode og nemme opskrifter,som jeg bruger flittigt.
    Jeg laver mad, engang om måneden, for demente og deres pårørende. Denne gang bliver de 30, og jeg havde tænkt mig at lave desserten med roladen og vaniljecremen. Så mit spørgsmål er: Hvor meget vaniljecreme skal jeg lave, og kan den laves dagen før?
    God dag
    Mvh Lisbeth

    Svar
  2. Inger Kristensen skriver

    juli 02, 2024 at 2:33 pm

    Hos os er vi glade for at komme frisk citronsaft i cremen og spise den på søde jordbær.

    Svar
  3. Birthe skriver

    maj 14, 2024 at 3:01 pm

    habe noch nicht gemacht erst freitag

    Svar
  4. Annegrethe skriver

    april 12, 2022 at 7:47 pm

    Super opskrifter

    Svar
  5. Anne-Grethe skriver

    december 30, 2019 at 5:40 pm

    Gør det nogen forskel om man bruger alm sukker kontra rørsukker?
    Godt nytår 🍾🎉😊

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 31, 2019 at 7:49 am

      Hej Anne-Grethe
      Du kan sagtens bruge begge dele - så alm. sukker bestemt også fint 🙂
      Også et rigtigt godt nytår til dig
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  6. kirsten høffner skriver

    december 28, 2019 at 5:38 pm

    Min farmor lærte mig at komme ananas, revet chokolade og hakkede nødder eller mandler i abemaden. Nu er der en luxusdessert 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required