Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Dessert › Råcreme til frugtsalat (hjemmelavet, nem og lækker)

Råcreme til frugtsalat (hjemmelavet, nem og lækker)

billede med råcreme og frugtsalat
4.8 fra 40 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailSMS
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 29. november 2021
Oversigt over indhold
  • Opskrift på råcreme, der er en simpel creme lavet af æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde. Perfekt til frugtsalat.
  • Opskrift på råcreme
  • Gammeldags råcreme - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Video til opskriften
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Æg og salmonella
  • FAQ
  • Kommentarer

Opskrift på råcreme, der er en simpel creme lavet af æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde. Perfekt til frugtsalat.

Råcreme er det perfekte tilbehør til frisk frugt - og en både nem og hurtig dessert. Du kan blandt andet bruge vaniljecremen til frugtsalat (også kaldet abemad), som du finder opskriften på længere nede.

Hvis du vil gøre råcremen endnu mere lækker, kan du tilsætte ægte vanilje, altså korn fra en vaniljestang. Du undlader vaniljesukkeret i opskriften, og i stedet skraber du kornene ud af en hel stang vanilje, og moser kornene sammen med en teskefuld sukker.

Kom så denne hjemmelavede vaniljesukker i æggemassen - det smager fantastisk. Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.

Se også disse opskrifter:

  • Frugtsalat
  • Creme Anglaise
  • Vaniljecreme uden æg

Opskrift på råcreme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gammeldags råcreme - nem opskrift

4.75 fra 40 stemmer
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 181
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 20 g sukker
  • 5 g vaniljesukker - eller vaniljestang
  • 150 g piskefløde - kold
Serveres med
  • banan - eller kiwi, bær, dragefrugt og mange andre
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Pisk først pasteuriserede æggeblommer luftige med sukker og vaniljesukker. Brug gerne en håndmikser.
  2. I en anden skål pisker du piskefløde stiv, og den skal have en god og fast konsistens. Det er vigtigt fløden er kold, for så bliver flødeskummet bedst.
  3. Så lægger du håndmikseren væk, og finder dejskraberen frem.
  4. Vend forsigtigt flødeskummet i den piskede æggesnaps - gør det ned rolige bevægelser, så du ikke får meget luft ud af råcremen.
  5. Så er din råcreme klar til servering. Og du kan blandt andet bruge råcremen til en skøn frugtsalat med bær, dragefrugt, banan eller hvad du synes.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 181kcalKulhydrater: 8gProtein: 2gFedt: 16gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gKolesterol: 140mgNatrium: 15mgKalium: 46mgSukker: 7gVitamin A: 681IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 36mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Frugtsalat - eller abemad, laver du ved at skære forskellige frugter ud i mundrette stykker.

Du kan sådan set bruge alt, men de mest populære hos ungerne er nok bananer, æbler, pærer, kiwi, mandariner, appelsiner, vindruer, ferskner, nektariner og forskellige bær.

Fjern kernehuse og hvad der ellers ikke er rart at komme i munden - abemad skal være til at spise uden videre.

Anret i flotte skåle - og læg et par generøse klatter råcreme oven på. Ungerne vil elske det!

Kom gerne med flere forslag til abemad i kommentarfeltet herunder.

Æg og salmonella

Risikoen for at få salmonella fra hele æg er i dag lavere end tidligere, men jeg vil stadig anbefale, at du bruger pasteuriserede æggeblommer til råcreme, da vaniljecremen jo ikke varmebehandles.

Så er du i hvert fald på den sikre side.

FAQ

Hvad er råcreme?

Råcremen er en lækker vaniljecreme, der laves af æggeblommer og fløde.

Hvad bruger man råcreme til?

Råcreme kan anvendes til frugt. Både frisk frugt og dåsefrugt. Blandt andet perfekt til jordbær, frugtsalat og abemad.

Kan man få salmonella af råcremen?

Nej, anvend pasteuriserede æggeblommer. Og selv med friske æggeblommer er risikoen meget lille.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lisbeth raluy skriver

    februar 20, 2025 at 1:49 pm

    Hej Holger
    Tak for dine gode og nemme opskrifter,som jeg bruger flittigt.
    Jeg laver mad, engang om måneden, for demente og deres pårørende. Denne gang bliver de 30, og jeg havde tænkt mig at lave desserten med roladen og vaniljecremen. Så mit spørgsmål er: Hvor meget vaniljecreme skal jeg lave, og kan den laves dagen før?
    God dag
    Mvh Lisbeth

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required