Opskrift på råcreme, der er en simpel creme lavet af æggeblommer, sukker, vaniljesukker og piskefløde. Perfekt til frugtsalat.
Råcreme er det perfekte tilbehør til frisk frugt - og en både nem og hurtig dessert.
Du kan blandt andet bruge vaniljecremen til frugtsalat (også kaldet abemad), som du finder opskriften på længere nede.
Hvis du vil gøre råcremen endnu mere lækker, kan du tilsætte ægte vanilje - korn fra en vaniljestang. Du undlader vaniljesukkeret i opskriften, og i stedet skraber du kornene ud af en hel stang vanilje, og moser kornene sammen med en teskefuld sukker.
Kom så denne hjemmelavede vaniljesukker i æggemassen - det smager fantastisk.
Opskriften er beregnet til fire personer, og jeg har også lavet en video med fremgangsmåden.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på råcreme
Gammeldags råcreme - nem opskrift
Ingredienser
- 2 pasteuriserede æggeblommer
- 20 g sukker
- 5 g vaniljesukker - eller vaniljestang
- 150 g piskefløde - kold
Serveres med
- banan - eller kiwi, bær, dragefrugt og mange andre
Fremgangsmåde
- Pisk først pasteuriserede æggeblommer luftige med sukker og vaniljesukker. Brug gerne en håndmikser.
- I en anden skål pisker du piskefløde stiv, og den skal have en god og fast konsistens. Det er vigtigt fløden er kold, for så bliver flødeskummet bedst.
- Så lægger du håndmikseren væk, og finder dejskraberen frem.
- Vend forsigtigt flødeskummet i den piskede æggesnaps - gør det ned rolige bevægelser, så du ikke får meget luft ud af råcremen.
- Så er din råcreme klar til servering. Og du kan blandt andet bruge råcremen til en skøn frugtsalat med bær, dragefrugt, banan eller hvad du synes.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Frugtsalat - eller abemad, laver du ved at skære forskellige frugter ud i mundrette stykker.
Du kan sådan set bruge alt, men de mest populære hos ungerne er nok bananer, æbler, pærer, kiwi, mandariner, appelsiner, vindruer, ferskner, nektariner og forskellige bær.
Fjern kernehuse og hvad der ellers ikke er rart at komme i munden - abemad skal være til at spise uden videre.
Anret i flotte skåle - og læg et par generøse klatter råcreme oven på. Ungerne vil elske det!
Kom gerne med flere forslag til abemad i kommentarfeltet herunder.
Æg og salmonella
Risikoen for at få salmonella fra hele æg er i dag lavere end tidligere, men jeg vil stadig anbefale, at du bruger pasteuriserede æggeblommer til råcreme, da vaniljecremen jo ikke varmebehandles.
Så er du i hvert fald på den sikre side.
Spørgsmål og svar
Hvad er råcreme?
Råcremen er en lækker vaniljecreme, der laves af æggeblommer og fløde.
Hvad bruger man råcreme til?
Råcreme kan anvendes til frugt. Både frisk frugt og dåsefrugt. Blandt andet perfekt til jordbær, frugtsalat og abemad.
Kan man få salmonella af råcremen?
Nej, anvend pasteuriserede æggeblommer. Og selv med friske æggeblommer er risikoen meget lille.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lisbeth raluy
Hej Holger
Tak for dine gode og nemme opskrifter,som jeg bruger flittigt.
Jeg laver mad, engang om måneden, for demente og deres pårørende. Denne gang bliver de 30, og jeg havde tænkt mig at lave desserten med roladen og vaniljecremen. Så mit spørgsmål er: Hvor meget vaniljecreme skal jeg lave, og kan den laves dagen før?
God dag
Mvh Lisbeth
Inger Kristensen
Hos os er vi glade for at komme frisk citronsaft i cremen og spise den på søde jordbær.
Birthe
habe noch nicht gemacht erst freitag
Annegrethe
Super opskrifter
Anne-Grethe
Gør det nogen forskel om man bruger alm sukker kontra rørsukker?
Godt nytår 🍾🎉😊
Holger Rørby Madsen
Hej Anne-Grethe
Du kan sagtens bruge begge dele - så alm. sukker bestemt også fint 🙂
Også et rigtigt godt nytår til dig
De bedste hilsner
Holger
kirsten høffner
Min farmor lærte mig at komme ananas, revet chokolade og hakkede nødder eller mandler i abemaden. Nu er der en luxusdessert 🙂