Quesadillas dufter og smager som mexicansk mad skal. De pandestegte tortillas er sprøde udenpå med et fyld af grøntsager og smeltet ost.
Quesadillas er traditionel, mexicansk mad, som består af tortillas, der steges på panden med kød og/eller grøntsager samt masser af ost. Det er nemlig den smeltede ost, som holder sammen på det hele.
Det er den, der gør, at vi kan folde tortillaen over på midten og få fyldet til at hænge sammen i brødet.
Du kan servere dem til frokost eller som aftensmad. Her vil jeg anbefale, at du laver en stor skål salat samt en god guacamole til.
Opskrift på quesadillas
Opskrift på Quesadillas
Ingredienser
- 8 små tortillas - eller 4 store
- 1 løg - hakket
- 1 fed hvidløg - presset
- 8 cherrytomater
- ½ rød chilifrugt - hakket
- 10 jalepenos - grofthakket
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk chipotle - eller stødt chili
- 2 spsk tomatpure
- 1 dåse sorte bønner
- 1 dåse majs - lille dåse
- 200 g cheddar - revet
- 1 håndfuld koriander
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Hak løg og chili, pres hvidløget og steg det sammen med stødt koriander, spidskommen og stødt chili på medium varme, så løgene ikke branker.
- Kom de halve tomatstykker på panden og steg i et par minutter.
- Tilsæt tomatpure og steg i fem minutter. Hæld eventuelt vand på panden, hvis massen er for tyk.
- Tilsæt de sorte bønner samt majs og steg i tre-fire minutter.
- Læg en tortilla på en tør pande, placer noget revet ost ovenpå og derefter din bønneblanding. Til sidst drysser du ost ovenpå bønneblandingen. Brug en tortilla som låg og mas quesadillasen lidt sammen.
- Steg ved medium varme i tre-fire minutter, til osten er smeltet, og vend den med en paletkniv.
- Steg videre i tre-fire minutter og tag quesadillasen af panden. Fortsæt nu med flere tortillas, så længe du har nok ost og fyld.
- Del quesadillas i kvarte både, før de spises.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Inspiration til fyld
I opskriften har jeg brugt sorte bønner, som er meget populære i Mexico.
Dette er en vegetarversion, men du kan variere fyldet i det uendelige, så længe det ikke bliver vådt, men hænger godt sammen. Og så skal du selvfølgelig huske et ordentligt drys ost.
Her er ideer til fyldet, som blot skiftes ud med bønnerne i nogenlunde samme vægtforhold som i opskriften: Kyllingstrimler, kidneybønner, champignons, pulled pork, oksekødsstrimler, stegte tofutern, mos af søde kartofler, avocado.
Som nævnt er salsa, guacamole og salat perfekt tilbehør til de sprøde, mexicanske fladbrød.
Her er flere opskrifter på mexicansk mad:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: