• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Porretærte med skinke og spinat

Porretærte med skinke og spinat

billederesultat for porretærte med skinke
Skøn porretærte med skinke og spinat, der bages med en tærtebund med lidt grahamsmel. Tærten er rigelig stor til fire personer. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  10. oktober 2024 - Udgivet:  17. oktober 2023

Del gerne:
389
SHARES
FacebookMessenger389PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
  2. Opskrift på porretærte
  3. Porretærte
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Vegetarisk porretærte
Gå til opskrift

Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.

En friskbagt porretærte med skinke er virkelig lækker aftensmad.

Skinken kan sagtens udskiftes med bacontern, hvis man er mere til det, men så skal baconen lige steges lidt på panden først.

Opskriften er til fire personer, men har du lidt tærte i overskud, er den fantastisk til frokost dagen efter.

Og sådan en tærte med porrer er noget de fleste sætter pris på.

Se også disse opskrifter:

Broccolitærte

Bacontærte

Blomkålstærte

Hjemmelavet tærtedej

Opskrift på porretærte

billederesultat for porretærte med skinke

Porretærte

Opskrift på porretærte med skinke og frisk spinat. Tærtedejen laves med lidt grahamsmel, og fyldes med porre, skinke, spinat og æggemasse.
Bedømmelse
4.6 fra 70 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Tærtedej

  • 150 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 125 g smør
  • 3 spsk vand - måske lidt mere

Fyld

  • 3 porrer
  • 100 g spinat - frisk
  • 150 g skinke - kogt
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Kom hvedemel og grahamsmel i en skål. Smør skæres i mindre tern og kommes ved. Smuldr smørret ud i melet med fingrene, og saml tærtedejen med lidt vand. Du skal bruge cirka tre spiseskefulde vand, måske en anelse mere. Ælt mørdejen hurtigt sammen og rul den ud i en tykkelse på ca. 4 millimeter. Husk rigeligt med mel på begge sider af dejen!
  • Rul dejen om en kagerulle, og overfør den forsigtigt til en smurt tærteform med en diameter på 24 centimeter. Tryk dejen let til, stik den med gaffel og stil tærten på køl i 30 minutter.
  • Efter afkøling bages din porretærte i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 15 minutter.
  • Imens laver du fyldet, Porrer rengøres og svitses ved middel varme på en pande med lidt olie. Porrerne skal ikke tage farve, men blot blive let sprøde. Efter 3-4 minutter tilsættes spinat, og panden tages af varmen.
  • Æg og mælk piskes let sammen, og der kommes lidt salt og friskkværnet peber.
  • Tag den nu forbagte tærte ud af ovnen, og fordel porre- og spinatblandingen i tærten. Derpå skinken, inden til æggemassen til sidst hældes i.
  • Bag porretærten færdig i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter. Hold øje med den.
  • Lad den færdigbagte tærte med porrer køle af inden udskæring.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
689
% Daglig værdi*
Fedt
 
42
g
65
%
Mættet fedt
 
22
g
138
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
13
g
Kolesterol
 
421
mg
140
%
Natrium
 
1396
mg
61
%
Kalium
 
574
mg
16
%
Kulhydrater
 
50
g
17
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
4
g
4
%
Protein
 
28
g
56
%
Vitamin A
 
4754
IU
95
%
Vitamin C
 
15
mg
18
%
Calcium
 
160
mg
16
%
Jern
 
6
mg
33
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Rester af porretærte opbevares i køleskabet til dagen efter, hvor tærten i øvrigt smager endnu bedre.

Du kan derfor også med fordel tilberede tærten i forvejen, og den er også rigtig god til en brunch og frokost.

Vegetarisk porretærte

Du kan også lave en vegetarisk porretærte med broccoli og et gavmildt låg af cheddar cheese.

Den er grøn og sund men samtidig fyldig og fed, selvom der er creme fraiche i æggemassen i stedet for fløde.

Når du laver den, skal du være rundhåndet med smør i bunden og ost til toppen, for det giver en helt særlig smag og konsistens.

Brug en 25 diameters form, så æggemassen kommer godt op om grøntsagerne. Du kan også rulle dejen ud til en større form og hælde et tyndere lag æggemasse henover porrerne og broccolien.

125 g smør
150 g hvedemel
1 spsk vand
2-3 porrer - skiver
1 broccoli - små buketter
5 æg
120 g creme fraiche - 18 el. 38 %
1 fed hvidløg - presset
1 tsk paprika
salt og friskkværnet peber
100 g revet cheddar

Sådan gør du:

  • Begynd med tærtebunden: Skær smør i små tern og bland det hurtigt med mel, vand samt en teskefuld groft salt uden top. Brug gerne hænderne, så du kan mærke, om smørret er blandet godt sammen med melet. Drys lidt mere mel over, hvis dejen virker for fedtet.
  • Læg dejen på køl en halv times tid, så bliver den nemmere at rulle.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord og placer den over tærtefadet. Form den godt efter tærtefadet og stik huller med en gaffel i bunden.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter på 200 grader varmluft.
  • Imens tærtebunden er i ovnen, skærer du broccolien ud i små buketter og porrerne i skiver.
  • Damp grøntsagerne i letsaltet vand i 2-3 minutter og hæld vandet fra. Lad dem blive i dørslaget, så du er helt sikker på, at al væden er ude af grøntsagerne.
  • Æggemassen til porretærte med broccoli laver du ved at piske æg, creme fraiche, paprika, hvidløg, salt og peber. Brug gerne en elpisker.
  • Når tærten er ude af ovnen, skruer du ned til 180 grader varmluft.
  • Fordel grøntsagerne på bunden, hæld æggemassen over og drys med cheddar cheese. Som du kan se på billedet, er jeg temmelig ødsel med osten, da det giver tærten en skøn, sprød top.
  • Bag i 30 minutter i en 200 grader varm ovn, 180 hvis det er varmluft.

Server gerne en rigtig god og sprød salat til tærten. Hvis tiden er knap, kan du i stedet servere majskolber eller opvarmede, frosne majs til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene

    juli 08, 2024 at 7:01 pm

    Top follar

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required