Popcorn i grill: Det er meget nemt og lækkert at lave popcorn i grillen, og her er to gode metoder. Enten i kurv på rotisserie eller uden.
Popcorn i grill er altid et hit hos både børn og voksne, og så er de simpelthen så nemme at lave.
Her har jeg anvendt en fintmasket kurv til rotisserie, der lige passer ind i min Weber Q33200 gasgrill, men de grillede popcorn kan sagtens også laves uden dette grej.
Nederst i opskriften fortæller jeg hvordan du kan lave popcorn i grillen ved hjælp af en pande og lidt sølvpapir.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på popcorn i grill
Popcorn i grill - sådan laver du popcorn i grillen
Ingredienser
- 150 gram majskerner
- 3 spiseskefulde solsikkeolie
- salt
Sådan gør du
- Kom majskerner i en skål sammen med lidt solsikkeolie, og vend det godt rundt.
- Hæld de olierede majskerner i den finmaskede kurv til din rotisserie, og sæt den på plads i grillen.
- Du skal grille popcornene ved direkte og høj varme, og det tager 10-15 minutter, så hav lidt tålmodighed.
- Popcorn grilles med låget lukket, og de færdige når det næsten ikke popper mere derinde fra.
- Pas på ikke at give dine popcorn i grill for længe, da de hurtigt bliver svedne!
- Tag de grillede popcorn ud, og drys dem med fint salt, hvorefter de er klar til at nyde.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Popcorn uden kurv eller rotisserie?
Hvis ikke du ejer hverken rotisserie eller fintmasket kurv, hvad gør du så? Fortvivl ikke, for der er faktisk en anden metode, hvor du blot bruger en pande og lidt sølvpapir.
Beklæd en pande med helt tynde skiver af smør, og drys derefter majskorn ud på smørskiverne. Fyld ikke for mange majskorn i, og du skal bruge omkring 100 gram til en pande.
Nu kommer tricket. Rul sølvpapir rundt om panden, så du har en høj "mur" af sølvpapir, der omkranser panden. Luk den tæt omkring panden, og fold den tæt sammen i toppen, så panden nu nærmest har en høj hue på.
Stil panden på grillristen med direkte varme, luk låget, og efter få minutter begynder majskornene lystigt at poppe. Løft låget og ryst panden forsigtigt undervejs, og fortsæt indtil de ikke popper mere. Men pas også på, at de ikke bliver svedne, for så skal du ikke spise dem.
Giv popcornene lidt fint salt, og nyd dem helt friskpoppede.
Sådan laver du popcorn i popcornnet
Vend majskerner med lidt solsikkeolie, og kom dem i et popcornnet.
Hold nettet ind over grillen, og vent på at de begynder at poppe. Du skal ryste popcornnettet undervejs, og tage det af når alle majskerner er poppet.
Derefter krydres med lidt fint salt.
SÅDAN LAVER DU den helt perfekte og møre kylling i grillen
SE HER hvordan du nemt bager et focaccia brød i kyllingeholder i grillen
SE OPSKRIFT på chokoladekage i kyllingeholder i grill
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: