Pølser i svøb er en klassiker, der er meget nem at lave på grill eller pande. Her er opskriften med de gode tips - og med forslag til tilbehør til pølserne.
Pølser i svøb er måske ikke den opskrift på Madens Verden, der kræver den største forklaring, men alligevel synes jeg den skal med.
De baconsvøbte pølser er nemlig en populær ret, og hvis du serverer baconpølserne med noget sundere tilbehør, ja så får du faktisk er dejligt måltid ud af det. Som også kan gå til aftensmad.
Opskriften her er beregnet til fire personer, hvor der er lavet to pølser i svøb til hver person. Mængden afhænger selvfølgelig af hvor sultne I er - og hvad der serveres til.
Jeg foretrækker at lave de baconsvøbte pølser med frankfurtere eller lignende tykke pølser - men du kan også sagtens anvende de almindelige grillpølser.
Du kan i øvrigt læse meget mere om pølserne - og om de er sunde eller usunde her.
Opskrift på pølser i svøb
Pølser i svøb - baconpølser med forslag til tilbehør
Ingredienser
- 8 pølser - her har jeg anvendt skinkegriller fra Højer, frankfurtere er også gode
- 16 skiver bacon - tynde skiver, ikke de tykkere
Fremgangsmåde
- En time før du skal i gang med at lave dine pølser i svøb, skal du tage baconskiverne ud af køleskabet. Så hænger baconen bedre fast på pølserne. Det er et godt trick.
- Find pølserne frem, og jeg foretrækker som sagt at anvende de tykke pølser i stil med frankfurtere. Men almindelige grillpølserne kan også sagtens bruges til de baconsvøbte pølser.
- Vikl nu to skiver bacon om hver pølse. Først en skive bacon, der når lige godt halvvejs ind over pølsen, og derefter den anden skive, der lige overlapper den første baconskive. Sørg for at baconen er viklet nogenlunde stramt om pølsen.
- Pølser i svøb kan tilberedes på både panden og grillen. Det sker begge steder ved en middel varme, så både baconen bliver sprød og pølsen tilberedt korrekt. På grillen er det ved en direkte varme, hvor den samlede tilberedningstid er cirka 10 minutter.
- Ved både pandestegning og på grillen vendes pølserne jævnligt, så de bliver tilberedt hele vejen rundt. Så smager de bedst.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigstegte pølser i svøb serveres straks.
De kan sagtens stå alene i godt selskab med ketchup, sennep og et par pølsebrød.
Det er altid et populært måltid uden så mange dikkedarer.
Tilbehør til pølser i svøb
Du kan dog også gå skridtet videre, og servere de baconsvøbte pølser som aftensmad, hvor du laver noget sundere tilbehør til.
Her får du lige fem gode forslag til tilbehør til de skønne baconpølser.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Keld
Det er nu 2. gang, vi bruger denne opskrift - og bestemt ikke sidste!