Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
Sådan laver du den klassiske pølsegryde, der er et sikkert hit i alle børnefamilier.
Pølsegryden er ikke den sundeste middagsret, men den smager altså godt, og den må man gerne nyde indimellem. Så god fornøjelse.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på pølsegryde
Pølsegryde
Ingredienser
- 300 g pasta - penne eller skruer
- 100 g bacon - i tern
- 3 gulerødder
- 1 bundt forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 4 grillpølser
- 100 g tomatpasta
- 2,5 dl kogevand fra pastaen
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 tsk oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Du starter med at koge pastaen i letsaltet vand, men du skal ikke koge den helt ud. Der må gerne være lidt bid i den, så kog pastaen lidt kortere tid end angivet på pakken. Typisk 7-8 minutter.
- Mål 2,5 deciliter af kogevandet fra pastaen fra, og hæld ellers pastaen i et dørslag.
- Bacontern steges næsten sprøde i en stor stegegryde, og det tager cirka fem minutter ved en jævn varme.
- Skær gulerødder i små tern og lad dem svitse med et par minutter.
- Forårsløg snittes i en centimter tykke skiver og hvidløgsfed hakkes fint. Kommes i gryden, og svitses yderligere et minut.
- Grillpølser skæres i mundrette stykker, og kommes i gryden sammen med tomatpasta, kogevand fra pastaen og madlavningsfløde.
- Kom også oregano i og lad pølsegryden varme igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Både til børn og voksne
Den børnevenlig pølsegryde er rar at have i baghånden på travle hverdage, fordi den kan laves på meget kort tid.
Og selvom pølsegryden er børnevenlig, så kan retten hurtigt også blive favorit hos voksne. Den smager nemlig virkelig godt.
Målene i opskriften passer perfekt til en god gryde med masser af smag, men du kan godt justere lidt på de enkelte ingredienser, afhængig af hvad du lige har i køkkenet. Så prøv dig bare lidt frem.
Tilbehør
Jeg plejer at servere nogle agurker og tomater, der er skåret ud i stave, men peberfrugter er også et hit til.
Du kan selvfølgelig også vælge at lave en god tomatsalat til pølsegryden.
Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Camilla
for meget pasta og for lidt af resten. Smagte underligt, måske alt det oregano der skal i? 5 minutters arbejdstid er voldsomt underdrevet. Jeg brugte nok i omegnen af en halv time. Måske man skal være uddannet kok for at kunne gøre det på den tid?
Lasse
Blander man sovse og pastaen sammen, eller skal det serveres hver for sig? Og i givet fald hvornår?
Mvh.
Peter
God ret, men "pølsegryde" er virkelig et ucharmerende navn 🙂
Frederik
Vil jeg også gerne vide Sarah
Sarah
Hvordan kan der kun være 270 kcal i retten pr. Person når der alene i pastaen er ca. 250 kcal for 75 gram?
Stefanie
I ingredienslisten står der 25 dl kogevand fra pastaen, mens der i vejledningen står 2,5 dl kogevand fra pastaen, hvilken er korrekt?
Gælder det også med 25 dl madlavningsfløde
Det er en opskrift til 40 pers.
Holger Rørby Madsen
Hej Stefanie
Det er naturligvis 2,5 deciliter af begge . medmindre I er 40 personer. Så husk lige 40 pølser 🙂
Tak for det - det burde nu være rettet til.
Alt det bedste til dig
Holger