• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pølsegryde - børnevenlig gryde med pølser og pasta

Pølsegryde - børnevenlig gryde med pølser og pasta

Billed resultat for pølsegryde
En klassisk pølsegryde, der er meget børnevenlig. Pølsegryden indeholder blandt andet pølser og bacon, men også pasta og en lækker sovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. maj 2024 - Udgivet:  5. marts 2023

Del gerne:
8k
SHARES
FacebookMessenger8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
  2. Opskrift på pølsegryde
  3. Pølsegryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Både til børn og voksne
  8. Tilbehør
Gå til opskrift

Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.

Sådan laver du den klassiske pølsegryde, der er et sikkert hit i alle børnefamilier.

Pølsegryden er ikke den sundeste middagsret, men den smager altså godt, og den må man gerne nyde indimellem. Så god fornøjelse.

Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Piratens pølsegryde

Pølsepande

Ejners pølsemix

Pølsemandens gryderet

Opskrift på pølsegryde

Billed resultat for pølsegryde

Pølsegryde

Her er en virkelig lækker pølsegryde, der er hurtig at lave, og den er meget børnevenlig. Alligevel er pølsegryden også god til voksne.
Bedømmelse
4.8 fra 147 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 300 g pasta - penne eller skruer
  • 100 g bacon - i tern
  • 3 gulerødder
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 grillpølser
  • 100 g tomatpasta
  • 2,5 dl kogevand fra pastaen
  • 2,5 dl madlavningsfløde
  • 2 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Du starter med at koge pastaen i letsaltet vand, men du skal ikke koge den helt ud. Der må gerne være lidt bid i den, så kog pastaen lidt kortere tid end angivet på pakken. Typisk 7-8 minutter.
  • Mål 2,5 deciliter af kogevandet fra pastaen fra, og hæld ellers pastaen i et dørslag.
  • Bacontern steges næsten sprøde i en stor stegegryde, og det tager cirka fem minutter ved en jævn varme.
  • Skær gulerødder i små tern og lad dem svitse med et par minutter.
  • Forårsløg snittes i en centimter tykke skiver og hvidløgsfed hakkes fint. Kommes i gryden, og svitses yderligere et minut.
  • Grillpølser skæres i mundrette stykker, og kommes i gryden sammen med tomatpasta, kogevand fra pastaen og madlavningsfløde.
  • Kom også oregano i og lad pølsegryden varme igennem et par minutter. Smag til med salt og peber og servér straks.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
677
% Daglig værdi*
Fedt
 
35
g
54
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
5
g
Enkelumættet fedt
 
14
g
Kolesterol
 
144
mg
48
%
Natrium
 
1494
mg
65
%
Kalium
 
974
mg
28
%
Kulhydrater
 
56
g
19
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
9
g
10
%
Protein
 
35
g
70
%
Vitamin A
 
8421
IU
168
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
160
mg
16
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Både til børn og voksne

Den børnevenlig pølsegryde er rar at have i baghånden på travle hverdage, fordi den kan laves på meget kort tid.

Og selvom pølsegryden er børnevenlig, så kan retten hurtigt også blive favorit hos voksne. Den smager nemlig virkelig godt.

Målene i opskriften passer perfekt til en god gryde med masser af smag, men du kan godt justere lidt på de enkelte ingredienser, afhængig af hvad du lige har i køkkenet. Så prøv dig bare lidt frem.

Tilbehør

Jeg plejer at servere nogle agurker og tomater, der er skåret ud i stave, men peberfrugter er også et hit til.

Du kan selvfølgelig også vælge at lave en god tomatsalat til pølsegryden.

Denne opskrift er et godt eksempel på nem aftensmad på Madens Verden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Camilla

    september 18, 2024 at 4:40 pm

    for meget pasta og for lidt af resten. Smagte underligt, måske alt det oregano der skal i? 5 minutters arbejdstid er voldsomt underdrevet. Jeg brugte nok i omegnen af en halv time. Måske man skal være uddannet kok for at kunne gøre det på den tid?

    Svar
  2. Lasse

    januar 24, 2024 at 5:50 pm

    Blander man sovse og pastaen sammen, eller skal det serveres hver for sig? Og i givet fald hvornår?

    Mvh.

    Svar
  3. Peter

    november 24, 2020 at 3:04 pm

    God ret, men "pølsegryde" er virkelig et ucharmerende navn 🙂

    Svar
  4. Frederik

    november 18, 2020 at 6:37 pm

    Vil jeg også gerne vide Sarah

    Svar
  5. Sarah

    juli 28, 2020 at 2:59 pm

    Hvordan kan der kun være 270 kcal i retten pr. Person når der alene i pastaen er ca. 250 kcal for 75 gram?

    Svar
  6. Stefanie

    juni 30, 2020 at 10:58 pm

    I ingredienslisten står der 25 dl kogevand fra pastaen, mens der i vejledningen står 2,5 dl kogevand fra pastaen, hvilken er korrekt?
    Gælder det også med 25 dl madlavningsfløde
    Det er en opskrift til 40 pers.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 01, 2020 at 8:17 am

      Hej Stefanie
      Det er naturligvis 2,5 deciliter af begge . medmindre I er 40 personer. Så husk lige 40 pølser 🙂
      Tak for det - det burde nu være rettet til.
      Alt det bedste til dig
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required