Pizza calzone, som den skal laves. En indbagt pizza, der fyldes med en delikat kødsauce, og derefter bages den ved højeste varme i ovnen.
Her er min bedste opskrift på en lækker pizza calzone, en lukket og indbagt pizza, der også kaldes en ufo-pizza.
Det er en rigtig skøn pizza, der altid er et hit til aftensmad.
Opskriften giver mindst fire gode pizza calzone.
Se også de populære pizzaopskrifter på:
- Små pizza calzone i airfryer
- Pizza med kødboller
- Pizza Bianco
- Hjemmelavet pizza: Opskrift, dej og topping
Opskrift på nem pizza calzone
Pizza calzone - nem opskrift
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 3 skiver bacon - håndskårne skiver, tørsaltet bacon
- 250 g hakket oksekød - med max. 10 procent fedt
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 dl kalvefond
- 1 tsk oregano - tørret
- 1 tsk basilikum - tørret
- 1 tsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 1 nip spidskommen
- salt og friskkværnet peber
Pizzasauce
- 1 portion pizzasauce - eventuelt en hjemmelavet tomatsauce
Dej
- 1 portion pizzadej - se opskrift i linket
Fremgangsmåde
- Lav pizzadej som beskrevet i linket ovenfor. Det er den bedste pizzadej du kan få.
- Hak skalotteløg og hvidløgsfed fint, og svits dem i lidt olivenolie ved middel varme i en gryde.
- Skær bacon i små tern, og kom dem ved løg og hvidløg i gryden. Lad det svitse to minutter.
- Smuldr så det hakkede oksekød i, og brun det godt. Husk, at især bruningen giver masser af smag til kødsaucen, så lad det svitse 4-5 minutter, hvor du vender det løbende.
- Kom hakkede tomater ved sammen med kalvefond, og lad det koge op.
- Tilsæt så oregano, basilikum, sukker, balsamico og lidt spidskommen, og lad det småsimre i 10 minutter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og lad kødsaucen køle helt af.
- Rul pizzadej ud i en normal cirkel - som du plejer at lave pizza.
- Smør den med lidt pizzasauce.
- Læg så en god portion kødsauce lige op til midten af pizzaen, og drys med lidt tørret oregano. Du kan også lægge lidt ost i.
- Fold så pizzaen sammen til en lukket pizza, og klem siden sammen, så den lukker helt tæt.
- Læg den på en bagesten i en ovn ved højeste varme - gerne 275-300 grader - og bag din pizza calzone i cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Nu har du en virkelig lækker og meget sprød lukket pizza med super dejligt fyld.
Server eventuelt med frisk tomatbåde og rucula - der dryppes med balsamico og olivenolie.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Stina
Hej (igen)
Hvad skal ovnen stå på? Varmluft eller traditionel ovn? 🙂
Mvh Stina
Stina
Hej,
Hvis man ikke ejer en bagesten, er en bageplade så ok, og ændres der så i grader af ovnen?
Mvh Stina
Lina Hansen Christesen
Kunne den fryses ned?
Madensverden.dk
Hej Lina
Et godt spørgsmål, for det har jeg faktisk ikke prøvet. Pizzaen er simpelthen blevet spist inden 🙂
Umiddelbart kan man sikkert godt, så prøv dig endelig frem.
De bedste hilsner
Holger
Carlos
Hvis man by ikke hat en industry ovn. Kan dejen så fryses køles. Hvis ja hvor længe?