Pistaciemazarin med jordbær er den lækreste dessert. Denne opskrift er med pistacienødder, som smager skønt med bær.
Pistaciemazarin med jordbær består først af mørdej, derefter pistaciemazarin, et lag chokolade, så et lag hjemmelavet vaniljecreme og til sidst masser af friske jordbær.
Tærten smager helt fortryllende. Den smager faktisk af dansk sommer, som sommer smager bedst. Den er forfriskende og så går smagen af jordbær, pistacie og vanilje rigtig godt hånd i hånd.
Derudover er det en ekstrem smuk kage. Jeg pynter altid med lidt ekstra hakkede pistacienødder, og her er også brugt spiselig guld, som ser fint ud.
Opskrift på pistaciemazarin med jordbær
Pistaciemazarin med jordbær
Ingredienser
Mørdej
- 80 g smør - koldt
- 125 g hvedemel
- 1,5 spsk flormelis
- 1 knivspids salt
- 1 lille æg - eller et halvt stort æg
Pistaciemazarin
- 80 g marcipan
- 40 g pistacienødder - usaltet og uden skal
- 50 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 50 g smør - blødt
- 1 stk æg
- 30 g hvedemel
Vaniljecreme
- 1 blad husblas
- 1 stk æggeblomme
- 25 g sukker
- 0,5 stang vaniljestang
- 1 spsk maizena
- 1 dl sødmælk
Derudover
- 200 g jordbær
- 30 g chokolade - mørk eller mælke
- 10 g pistacienødder
Fremgangsmåde
- Start med at lave mørdejen. I en skål tilføjes den kolde smør, skær den i tern og tilføj hvedemel, flormelis og salt. Brug dine hænder til at smuldre dejen sammen. Tilføj ægget og rør dejen sammen, den kan godt være ret klistret, men det er helt fint.
- Pak dejen ind i film og stil den på køl i en time. Gør derefter en kageform på enten 20 eller 15 centimeter klar med bagepapir, størrelsen kommer an på, om du ønsker en lille og høj kage eller en mere bred kage.
- Når dejen er fast og meget kold, rulles den forsigtigt ud og kommes i kageformen. Brug en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen. Stil den på køl i 10 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader.
- Bag derefter bunden i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovnvarme.
- Lav nu pistaciemazarin: I en skål river du marcipanen groft og tilføjer den. Brug derefter en foodprocessor og hak pistacienødderne til mel. Tilføj dem til marcipanen, tilføj derefter sukker, vaniljesukker og det bløde smør.
- Rør det godt sammen og tilføj derefter ægget. Rør det yderligere godt sammen. Tilføj derefter hvedemel og rør det hele sammen.
- Hæld denne dej ned i den forbagte mørdej. Bag den nu i cirka 20 minutter, eller indtil bunden føles fast.
- Hak chokolade. Når kagen kommer ud af ovnen tilføjes chokolade straks på toppen, så den smelter. Fordel den smeltede chokolade jævnt og stil kagen på køl.
- Lav nu vaniljecreme. Put husblas i koldt vand i 10 minutter, imens skraber du korne ud af vaniljestangen og blander med sukkeret, kom det i en lille gryde.
- Tilføj også æggeblomme, maizena og sødmælk. Pisk det sammen, før du kommer det hen over varmen. Varm det nu op langsomt, mens du pisker det godt sammen. Forsæt med at piske, indtil cremen er tyknet godt.
- Klem vandet fra husblas og kom det i cremen, pisk det godt sammen. Lad derefter cremen køle ned.
- Forbered jordbær ved at skære dem i skiver og skære det grønne fra.
- Saml nu kagen. Fordel cremen udover kagen og pynt med jordbær. Drys til sidst lidt hakket pistacie.
- Så er din lækre sommerkage klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Pistaciemazarin er en dejlig frugttærte. Du kan udskift jordbær med hindbær, hvis du har lyst. Hindbær er nemlig rigtigt gode sammen med pistaciesmagen.
Se også andre skønne sommerdesserter:
Sukkerbrødskage med bær og flødeskum
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Anne-Grethe Laursen
Hvor kan jeg købe usaltede pistacienødder