• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme

Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme

Pistaciemazarin med jordbær
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. august 2022 - Udgivet:  7. august 2022

Pistaciemazarin med jordbær er den lækreste dessert. Denne opskrift er med pistacienødder, som smager skønt med bær.

Pistaciemazarin med jordbær består først af mørdej, derefter pistaciemazarin, et lag chokolade, så et lag hjemmelavet vaniljecreme og til sidst masser af friske jordbær.

Tærten smager helt fortryllende. Den smager faktisk af dansk sommer, som sommer smager bedst. Den er forfriskende og så går smagen af jordbær, pistacie og vanilje rigtig godt hånd i hånd.

Derudover er det en ekstrem smuk kage. Jeg pynter altid med lidt ekstra hakkede pistacienødder, og her er også brugt spiselig guld, som ser fint ud.

Opskrift på pistaciemazarin med jordbær

Pistaciemazarin med jordbær
Rakel Seneca

Pistaciemazarin med jordbær

5 fra 6 stemmer
Pistaciemazarin med jordbær er en nyfortolkning af den klassiske frugttærte. Denne opskrift er med pistacienødder, som smager skønt med bær.
Forb. tid 2 timer t
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 2 timer t 40 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Mørdej
  • 80 g smør - koldt
  • 125 g hvedemel
  • 1,5 spsk flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 lille æg - eller et halvt stort æg
Pistaciemazarin
  • 80 g marcipan
  • 40 g pistacienødder - usaltet og uden skal
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør - blødt
  • 1 stk æg
  • 30 g hvedemel
Vaniljecreme
  • 1 blad husblas
  • 1 stk æggeblomme
  • 25 g sukker
  • 0,5 stang vaniljestang
  • 1 spsk maizena
  • 1 dl sødmælk
Derudover
  • 200 g jordbær
  • 30 g chokolade - mørk eller mælke
  • 10 g pistacienødder

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at lave mørdejen. I en skål tilføjes den kolde smør, skær den i tern og tilføj hvedemel, flormelis og salt. Brug dine hænder til at smuldre dejen sammen. Tilføj ægget og rør dejen sammen, den kan godt være ret klistret, men det er helt fint.
  2. Pak dejen ind i film og stil den på køl i en time. Gør derefter en kageform på enten 20 eller 15 centimeter klar med bagepapir, størrelsen kommer an på, om du ønsker en lille og høj kage eller en mere bred kage.
  3. Når dejen er fast og meget kold, rulles den forsigtigt ud og kommes i kageformen. Brug en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen. Stil den på køl i 10 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader.
  4. Bag derefter bunden i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovnvarme.
  5. Lav nu pistaciemazarin: I en skål river du marcipanen groft og tilføjer den. Brug derefter en foodprocessor og hak pistacienødderne til mel. Tilføj dem til marcipanen, tilføj derefter sukker, vaniljesukker og det bløde smør.
  6. Rør det godt sammen og tilføj derefter ægget. Rør det yderligere godt sammen. Tilføj derefter hvedemel og rør det hele sammen.
  7. Hæld denne dej ned i den forbagte mørdej. Bag den nu i cirka 20 minutter, eller indtil bunden føles fast.
  8. Hak chokolade. Når kagen kommer ud af ovnen tilføjes chokolade straks på toppen, så den smelter. Fordel den smeltede chokolade jævnt og stil kagen på køl.
  9. Lav nu vaniljecreme. Put husblas i koldt vand i 10 minutter, imens skraber du korne ud af vaniljestangen og blander med sukkeret, kom det i en lille gryde.
  10. Tilføj også æggeblomme, maizena og sødmælk. Pisk det sammen, før du kommer det hen over varmen. Varm det nu op langsomt, mens du pisker det godt sammen. Forsæt med at piske, indtil cremen er tyknet godt.
  11. Klem vandet fra husblas og kom det i cremen, pisk det godt sammen. Lad derefter cremen køle ned.
  12. Forbered jordbær ved at skære dem i skiver og skære det grønne fra.
  13. Saml nu kagen. Fordel cremen udover kagen og pynt med jordbær. Drys til sidst lidt hakket pistacie.
  14. Så er din lækre sommerkage klar til servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Pistaciemazarin er en dejlig frugttærte. Du kan udskift jordbær med hindbær, hvis du har lyst. Hindbær er nemlig rigtigt gode sammen med pistaciesmagen.

Se også andre skønne sommerdesserter:

Sukkerbrødskage med bær og flødeskum

Koldskålsis - sommerdessert uden ismaskine

Rabarbermousse med vanilje

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe Laursen

    august 10, 2022 at 1:09 am

    Hvor kan jeg købe usaltede pistacienødder

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required