Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pistaciemazarin med jordbær

Pistaciemazarin med jordbær og vaniljecreme

Pistaciemazarin med jordbær
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook24PinterestSMSEmailMessenger
24
DELINGER
Indhold
  • Pistaciemazarin med jordbær
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pistaciemazarin med jordbær
  • Tip
  • Kommentarer

Pistaciemazarin med jordbær

Rakel Seneca
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 2 timer t
Tilb. tid: 40 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 40 minutter min
Pistaciemazarin med jordbær er en nyfortolkning af den klassiske frugttærte. Denne opskrift er med pistacienødder, som smager skønt med bær.
Antal: 6
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 80 g smør (koldt)
  • 125 g hvedemel
  • 1,5 spsk flormelis
  • 1 knivspids salt
  • 1 lille æg (eller et halvt stort æg)
Pistaciemazarin
  • 80 g marcipan
  • 40 g pistacienødder (usaltet og uden skal)
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør (blødt)
  • 1 æg
  • 30 g hvedemel
Vaniljecreme
  • 1 blad husblas
  • 1 æggeblomme
  • 25 g sukker
  • 0,5 vaniljestang
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 dl sødmælk
Derudover
  • 200 g jordbær
  • 30 g chokolade (mørk eller mælke)
  • 10 g pistacienødder

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave mørdejen. I en skål tilføjes den kolde smør, skær den i tern og tilføj hvedemel, flormelis og salt. Brug dine hænder til at smuldre dejen sammen. Tilføj ægget og rør dejen sammen, den kan godt være ret klistret, men det er helt fint.
  2. Pak dejen ind i film og stil den på køl i en time. Gør derefter en kageform på enten 20 eller 15 centimeter klar med bagepapir, størrelsen kommer an på, om du ønsker en lille og høj kage eller en mere bred kage.
  3. Når dejen er fast og meget kold, rulles den forsigtigt ud og kommes i kageformen. Brug en gaffel til at prikke huller rundt omkring i dejen. Stil den på køl i 10 minutter, mens ovnen varmes op til 200 grader.
  4. Bag derefter bunden i 10 minutter ved 200 grader almindelig ovnvarme.
  5. Lav nu pistaciemazarin: I en skål river du marcipanen groft og tilføjer den. Brug derefter en foodprocessor og hak pistacienødderne til mel. Tilføj dem til marcipanen, tilføj derefter sukker, vaniljesukker og det bløde smør.
  6. Rør det godt sammen og tilføj derefter ægget. Rør det yderligere godt sammen. Tilføj derefter hvedemel og rør det hele sammen.
  7. Hæld denne dej ned i den forbagte mørdej. Bag den nu i cirka 20 minutter, eller indtil bunden føles fast.
  8. Hak chokolade. Når kagen kommer ud af ovnen tilføjes chokolade straks på toppen, så den smelter. Fordel den smeltede chokolade jævnt og stil kagen på køl.
  9. Lav nu vaniljecreme. Put husblas i koldt vand i 10 minutter, imens skraber du korne ud af vaniljestangen og blander med sukkeret, kom det i en lille gryde.
  10. Tilføj også æggeblomme, majsstivelse og sødmælk. Pisk det sammen, før du kommer det hen over varmen. Varm det nu op langsomt, mens du pisker det godt sammen. Forsæt med at piske, indtil cremen er tyknet godt.
  11. Klem vandet fra husblas og kom det i cremen, pisk det godt sammen. Lad derefter cremen køle ned.
  12. Forbered jordbær ved at skære dem i skiver og skære det grønne fra.
  13. Saml nu kagen. Fordel cremen udover kagen og pynt med jordbær. Drys til sidst lidt hakket pistacie.
  14. Så er din lækre sommerkage klar til servering.

Næringsindhold

Kalorier527kcalKulhydrater50gProtein8gFedt34gMættet fedt15gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt9gTransfedt1gKolesterol132mgNatrium180mgKalium182mgKostfibre2gSukker26gVitamin A691IUVitamin C20mgCalcium56mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pistaciemazarin med jordbær

Pistaciemazarin med jordbær består først af mørdej, derefter pistaciemazarin, et lag chokolade, så et lag hjemmelavet vaniljecreme og til sidst masser af friske jordbær.

Tærten smager helt fortryllende. Den smager faktisk af dansk sommer, som sommer smager bedst. Den er forfriskende og så går smagen af jordbær, pistacie og vanilje rigtig godt hånd i hånd.

Derudover er det en ekstrem smuk kage. Jeg pynter altid med lidt ekstra hakkede pistacienødder, og her er også brugt spiselig guld, som ser fint ud.

Se også andre skønne sommerdesserter:

  • Sukkerbrødskage med bær og flødeskum
  • Koldskålsis - sommerdessert uden ismaskine
  • Rabarbermousse med vanilje
  • Eton Mess (en lækker og populær engelsk dessert)

Tip

Pistaciemazarin er en dejlig frugttærte. Du kan udskift jordbær med hindbær, hvis du har lyst. Hindbær er nemlig rigtigt gode sammen med pistaciesmagen.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Grethe Laursen skriver

    august 10, 2022 at 1:09 am

    Hvor kan jeg købe usaltede pistacienødder

    Svar

Mere inspiration

  • Billeder af hindbærsnitter med mandler.
    Hindbærsnitter med mandler (bagt med mandelflager)
  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave

madens verden logo opskrifter på god mad

Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required