• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Pirogger med oksekød til middag og madpakken

Pirogger
Pirogger stammer fra det østeuropæiske køkken. Her kan man både få pirogger med sødt og salt. Vi har valgt at lave middags-pirogger. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  21. september 2023 - Udgivet:  3. oktober 2022

Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pirogger med krydret oksekød er skøn til aftensmad serveret med en stor skål salat. Men de er også gode og nemme at have med i madpakken.
  2. Opskrift på pirogger med oksekød
  3. Pirogger med oksekød - til aftensmad eller madpakken
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Ekstra tips
5 fra 13 stemmer
Gå til opskrift

Pirogger med krydret oksekød er skøn til aftensmad serveret med en stor skål salat. Men de er også gode og nemme at have med i madpakken.

Pirogger er mættende og nemme at håndtere til frokost eller på en skovtur. Også for børn, som sagtens kan have en med i madpakken, der giver energi til resten af skoledagen.

Jeg har valgt at lave et fyld med oksekød og krydderier a la Mexico, så der er godt med smag i disse pirogger.

Det er pærelet at lave selve fyldet. Det mest tidskrævende ved retten er rulle dejen ud og forme pirogger.

Her skal man holde tungen lige i munden, så det bliver delikate pakker i stedet for en klump brød med lidt kød i.

Opskrift på pirogger med oksekød

Pirogger

Pirogger med oksekød - til aftensmad eller madpakken

Pirogger med krydret oksekød er skøn til aftensmad serveret med en stor skål salat. Men de er også gode og nemme at have med i madpakken.
Bedømmelse
5 fra 13 stemmer
RetAftensmad, Frokost
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Antal 12 stk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 1 dl mælk - el. skyr
  • 2 spsk olivenolie
  • 350 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 tsk salt
  • 1 æg

Fyld

  • 1 tsk chili
  • 1 tsk paprika - røget
  • 1 løg - hakket
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g hakket oksekød
  • 100 g champignon - hakket
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 dl hvidvin
  • 2 spsk jalapenos - hakket
  • 1 spsk kapers
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dej

  • Kog vand og bland den kold mælk i. Når det er lillefingervarmt, blandes gæren i.
  • Tilsæt derefter salt, olivenolie og grahamsmel. Rør rundt og tilsæt hvedemelet lidt ad gangen.
  • Hæld blandingen ud på et bord og ælt, tilføj eventuelt hvedemel, til dejen ikke klistrer.
  • Form dejen som en kugle og lad den hæve i en halv time.

Fyld

  • Hak løg, hvidløg og jalapenos og skær champignons i tern.
  • Steg løg, hvidløg, paprika og chili i olivenolie..
  • Tilsæt oksefars og steg, til det har fået farve.
  • Tilsæt champignons og rør rundt i et par minutter.
  • Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld vin, jalapenos og kapers i panden og lad retten simre ca. 15 minutter.
  • Kødblandingen skal afkøles, før du kommer den i dine pirogger.

Pirogger

  • Tænd ovnen på 180 grader over- og undervarme. Beklæd to bageplader med bagepapir.
  • Tag den hævede dej og rul den flad. Jo tyndere, desto bedre.
  • Del dejen i ca. 12 firkanter. Fyld herefter to spiseskefulde kød op på halvdelen af en firkant - de skal formes som trekantede pirogger. Fold resten af dejen ned over kødet og luk sammenføjningerne med en gaffel.
  • Gentag med alle de andre. Lad dem hvile i 10 minutter og pensl med et sammenpisket æg.
  • Bag piroggerne i ovnen i 20 minutter. Er de ikke gyldne, skal de have fem minutter ekstra.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
188
% Daglig værdi*
Fedt
 
4
g
6
%
Mættet fedt
 
1
g
6
%
Transfedt
 
0.002
g
Flerumættet fedt
 
0.5
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
15
mg
5
%
Natrium
 
422
mg
18
%
Kalium
 
164
mg
5
%
Kulhydrater
 
31
g
10
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
140
IU
3
%
Vitamin C
 
5
mg
6
%
Calcium
 
22
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Ekstra tips

Du kan sagtens undlade de syltede jalapenos i pirogger, hvis de skal serveres for nogen, der ikke bryder sig om stærk mad. Og så kan du sådan set vælge at komme alt muligt i dit oksekød.

Bønner, majs, revet gulerod - ja, hvad du har lyst til. Eneste regel er, at du ikke skal lave blandingen for våd.

Hvis der er for meget væde, bliver brødet blødt og sjasket i bunden, og det bliver mindre appetitligt. Plus de ikke kan bruges i en madpakke eller picnickurv.

Jeg har også eksperimenteret med en tartelet-agtig udgave, hvor jeg steger kyllingetern, grønne asparges og champignons, og kommer dem i pirogger med revet ost.

De smager lige så godt, og er måske en anelse mere børnevenlige på grund af den milde smag.

Prøv også en af disse opskrifter:

Sprøde samosa fra Indien

Banh mi - populære sandwichs fra Vietnam

Pizza Stromboli - rullepizza fra Napoli

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. mie

    februar 12, 2021 at 10:37 am

    kommer du ikke æg i dejen

    Svar
    • Karen Seneca

      februar 12, 2021 at 4:53 pm

      Nej, jeg pensler blot med et sammenpisket æg. Mvh Karen

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required