• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside

Pille kartofler nemt: Det gode trick er her

Den nemme genvej til at pille kartofler er, at snitte kartoflerne på midten inden de koges. Derefter kan du nemt pille skrællen af. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  23. februar 2024 - Udgivet:  22. december 2020

Del gerne:
77
SHARES
FacebookMessenger77PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Vil du gerne pille kartofler på den nemme måde? Så se med her, for der er nemlig et ret simpelt trick, så du får pillet kartoflerne hurtigt.
  2. Opskrift til pillede kartofler
  3. Pille kartofler nemt: Det gode trick er her
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Vil du gerne pille kartofler på den nemme måde? Så se med her, for der er nemlig et ret simpelt trick, så du får pillet kartoflerne hurtigt.

At pille kartofler til eksempelvis brunede kartofler kan være et, nå ja, pillearbejde.

Men med dette simple trick sparer du dig selv for en stor del af arbejdet.

For du kender sikkert det der med, at fedte skrællen af de kogte kartofler med en skrællekniv, men sådan behøver det ikke at være.

For gør i stedet sådan her når du skal pille kartofler til eks. brunede kartofler.

Se også disse opskrifter:

  • Bagekartofler - bedste opskrift på bagte kartofler uden sølvpapir
  • Cremede flødekartofler i ovn med kartofler, løg og fløde
  • Hjemmelavede pommes frites i ovn - nem opskrift

Opskrift til pillede kartofler

billede til at pille kartofler

Pille kartofler nemt: Det gode trick er her

Vil du gerne pille kartofler på den nemme måde? Så se med her, for der er nemlig et ret simpelt trick, så du får pillet kartoflerne hurtigt.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g kartofler - små
  • salt

Fremgangsmåde

  • Vask de små kartofler grundigt. Med en skarp kniv skærer du så et rids i skrællen hele vejen rundt midt på kartoflen. Inden du koger dem.
  • Du skal blot skære igennem skrællen eller skindet på kartoflen, men IKKE skære dybere end det, da kartoflen så nemt knækker over senere. Gør sådan ved alle kartoflerne, og det tager ikke så lang tid.
  • Kom kartoflerne op i en gryde med koldt vand, hvor vandet netop dækker kartoflerne. Tilsæt lidt salt. Kog så de små kartofler næsten møre, men ikke HELT møre.
  • Hæld kogevandet fra, og fyld gryden med koldt vand. Lad det stå et par minutter, så kartoflerne bliver kølet lidt, og så du ikke brænder fingrene.
  • Nu kan du så nemt trække skrællen af kartoflerne ved at nulre det af fra midten og ud. Læg mærke til hvor nemt skrællen/skindet nu slipper kartoflerne.
    Så nemt er det at pille kartofler, når man blot har skæret skrællen over inden kogning. Foto: Madensverden.dk.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
154
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.2
g
0
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.1
g
Enkelumættet fedt
 
0.01
g
Natrium
 
593
mg
26
%
Kalium
 
842
mg
24
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
4
IU
0
%
Vitamin C
 
39
mg
47
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jo jo, der kan være enkelte genstridige kartofler, men langt de fleste slipper fint skrællen uden bøvl.

Fortsæt nu indtil alle kartoflerne er pillede.

Nu kan de pillede kartofler så serveres straks, eller anvendes til brunede kartofler. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 23, 2025 at 5:00 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Del gerne dine erfaringer med de pillede kartofler med os andre her.

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required