• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pikant kylling

Pikant kylling

billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost
Pikant kylling er en nem og lækker kyllingeret, der laves i fad i ovnen. Navnet skyldes tilsætningen af pikant flødeost. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  24. april 2024 - Udgivet:  24. august 2023

Del gerne:
1.8k
SHARES
FacebookMessenger1.8kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
  2. Opskrift på nem pikant kylling
  3. Pikant kylling
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.

Pikant kylling er en dejlig hverdagsret, som du nemt kan lave i fad.

En lækker kyllingeret i fad, der laves med pikant flødeost, og retten er let at lave som aftensmad.

Opskriften på kylling med pikantost er beregnet som en hovedret til fire personer.

Du kan kan godt justere mængden på de enkelte ingredienser.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Kylling med tilbehør fra det italienske køkken
  • Nem kyllingepande
  • Kylling i flødesovs
  • Lørdagskylling

Opskrift på nem pikant kylling

billederesultat for pikant kylling i fad med flødeost

Pikant kylling

Min opskrift på pikant kylling, der laves i fad i ovn med lækre grøntsager og pikant flødeost. Pikantkylling i fad er god og nem hverdagsmad.
Bedømmelse
4.8 fra 62 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 25 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 150 g bacon - i tern
  • 450 g kyllingebryst
  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stor porre - eller 2 mindre
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g broccoli - i små buketter, evt. fra frost
  • 1 håndfuld timian
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpasta
  • 200 g pikant flødeost
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • 150 g bacon i tern steges næsten sprøde på en varm pande. Tilsæt eventuelt lidt olie, hvis baconen steges for tør. Kommes i et ildfast fad eller bradepande.
  • 450 g kyllingebryst skæres i tyndes trimler, og brunes på panden. Krydr med salt og peber og kom kødet i fadet.
  • 2 skalotteløg og 3 fed hvidløg hakkes og sauteres i en sjat olie på panden sammen med 1 stor porre i tynde skiver. Det tager et par minutter, men varmen må ikke være for høj, så det tager farve.
  • 2 røde peberfrugter i mindre tern kommes så ved sammen med 200 g broccoli, der er delt i små buketter, og der steges videre et par minutter mere.
  • Tilsæt nu også 1 håndfuld timian (pluk bladene af og undgå stive stilke), 1 dåse hakkede tomater, 2 spsk tomatpasta, 200 g pikant flødeost og 2 dl fløde. Lad det koge 4-5 minutter og smag til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld det i fadet og vend det hele forsigtigt rundt.
  • Fadet med pikant kylling steges færdig i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor det cirka skal have 25 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
600
% Daglig værdi*
Fedt
 
40
g
62
%
Mættet fedt
 
23
g
144
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
179
mg
60
%
Natrium
 
1868
mg
81
%
Kalium
 
1180
mg
34
%
Kulhydrater
 
23
g
8
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
12
g
13
%
Protein
 
40
g
80
%
Vitamin A
 
4240
IU
85
%
Vitamin C
 
138
mg
167
%
Calcium
 
173
mg
17
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling med pikantost serveres med kogte ris eller pasta.

Mængden af de forskellige ingredienser kan du godt variere lidt som du synes.

Rester stilles hurtigt på køl, og kan lunes dagen efter til frokost.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Ulla Kongsberg Brink

    juli 15, 2024 at 5:50 pm

    Retten smager dejligt jeg skiftede brokkoli ud med blomkål og tomater i dåse ud med Mutti i flaske, vi spiser ikke brokkoli og tomater.
    Retten er fyldig i sig selv så vi valgte tilbehør fra.
    Et kold glas hvidvin til så var dagen perfekt 👍😊

    Svar
  2. Tanja

    marts 22, 2022 at 12:50 pm

    Hejsa

    Kan denne ret godt varmes i mikrovn dagen efter hvis man har rester til overs og må den fryses?
    Laver portionsposer fx med lasagnette eller gryderetter som manden får med på arbejde, men kan man godt det med denne ret når der er pikant ost i??

    Tak for lækre opskrifter
    Mvh Tanja

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 22, 2022 at 5:14 pm

      Hej Tanja
      Det er en rigtig god ide, at lave madpakker på den måde, og jo, du kan sagtens både fryse og opvarme denne ret i mikroovn 🙂
      Så din mand kan roligt glæde sig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Anni

    maj 26, 2021 at 9:07 am

    Hej Holger
    Tak for endnu en fin ret fra din hånd. Vi fik ris til men man kan egentlig “nøjes” med lidt godt brød, der er jo mange grøntsager til at mætte.
    Hilsen an9

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required