Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Pesto

Italiensk pesto med basilikum (hjemmelavet pesto opskrift)

billede med italiensk pesto
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • Italiensk pesto med basilikum (hjemmelavet pesto opskrift)
  • Opskrift på klassisk pesto
  • Servering
  • Kommentarer

Italiensk pesto med basilikum (hjemmelavet pesto opskrift)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Opskrift på verdens bedste pesto med basilikum, der er en basis pesto fra Italien med hvidløg, pinjekerner, olivenolie og parmesan.
Antal: 1 glas
Ret: Dressing
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 50 g pinjekerner
  • 3 håndfulde basilikumsblade
  • 2 fed hvidløg du kan nøjes med 1 fed
  • 50 g parmesan revet
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Pinjekerner ristes let på en varm pande, males i en kværn eller blendes og kommes i en skål.
  2. Basilikumsbladene hakkes helt fint med en skarp kniv og kommes ved.
  3. Hvidløgsfed pilles og presses ned i skålen, og parmesan ost rives med.
  4. Tilsæt også lidt salt og friskkværnet peber.
  5. Nu røres olivenolie så gradvist i, men gør det stille og roligt, så pestoen kan nå at opsuge olien.
  6. Hvis du vælger at køre basilikumspestoen i en blender er det samme fremgangsmåde, hvor du også tilsætter olivenolie til sidst.
  7. Pestoen bruges blandt andet til pasta, hvor du vender en enkelt eller to spiseskefulde basilikumspesto sammen med pastaen og serverer straks.

Næringsindhold

Kalorier1431kcalKulhydrater11gProtein25gFedt147gMættet fedt24gFlerumættet fedt28gEnkelumættet fedt86gKolesterol34mgNatrium3131mgKalium394mgKostfibre2gSukker2gVitamin A617IUVitamin C4mgCalcium626mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på klassisk pesto

Det er ret nemt at lave sin egen pesto med basilikum, og det giver lynhurtigt en italiensk fornemmelse i køkkenet.

Jeg synes det er synd at mose og mase pestoen for meget, og undgår derfor gerne at køre den på en blender. Men det er jo en smagssag. Ingredienserne er de samme. Opskriften giver rigeligt til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Pasta med pesto
  • Ramsløgspesto
  • Persillepesto

Servering

Hvis du har mod på og lyst til det, kan du lave din egen pasta til pestoen. Her er min opskrift på hjemmelavet pasta. Du kan i øvrigt læse mere om basilikum her.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required