Opskrift på den bedste pesto med basilikum, der er en basis pesto med hvidløg, pinjekerner, olivenolie og parmesan.
Det er ret nemt at lave sin egen pesto med basilikum, og det giver lynhurtigt en italiensk fornemmelse i køkkenet.
Jeg synes det er synd at mose og mase pestoen for meget, og undgår derfor gerne at køre den på en blender.
Men det er jo en smagssag. Ingredienserne er de samme.
Opskriften giver rigeligt til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på klassisk pesto

Italiensk pesto med basilikum (hjemmelavet pesto opskrift)
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Pinjekerner ristes let på en varm pande, males i en kværn eller blendes og kommes i en skål.
- Basilikumsbladene hakkes helt fint med en skarp kniv og kommes ved.
- Hvidløgsfed pilles og presses ned i skålen, og parmesan ost rives med.
- Tilsæt også lidt salt og friskkværnet peber.
- Nu røres olivenolie så gradvist i, men gør det stille og roligt, så pestoen kan nå at opsuge olien.
- Hvis du vælger at køre basilikumspestoen i en blender er det samme fremgangsmåde, hvor du også tilsætter olivenolie til sidst.
- Pestoen bruges blandt andet til pasta, hvor du vender en enkelt eller to spiseskefulde basilikumspesto sammen med pastaen og serverer straks.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Hvis du har mod på og lyst til det, kan du lave din egen pasta til pestoen. Her er min opskrift på hjemmelavet pasta.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments