• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Persillerodssuppe

Persillerodssuppe

billederesultat for persillerodssuppe
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  1. november 2023

Du skal prøve denne lækre persillerodssuppe, der smager himmelsk godt. En cremet suppe med persillerødder til enten forret eller hovedret.

Persillerodssuppe er en meget nem suppe med masser af persillerødder, og du kan lave suppen på i alt en halv times tid.

Persillerødder er ret milde i smagen, og derfor skal der heller ikke tilsættes for mange andre smagsgivere i suppen.

Her skal smagen af persillerod have lov til at træde frem, og derfor kommer jeg eksempelvis heller ikke hvidløg i den.

Her er opskriften som jeg synes en cremet persillerodssuppe skal være, men ønsker du den mere tynd i konsistensen, kan du blot tilsætte lidt mere vand.

Opskriften er beregnet til fire persone. Der er rigeligt til en forret, og anvendes suppen som hovedret, serveres den med nybagt brød til.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Gulerodssuppe
  • Blomkålssuppe
  • Kartoffel porre suppe

Opskrift på cremet persillerodssuppe

billederesultat for persillerodssuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Persillerodssuppe - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Du skal prøve denne lækre persillerodssuppe, der smager himmelsk godt. En cremet suppe med persillerødder til enten forret eller hovedret.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 302
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 stort løg - finthakket
  • olivenolie
  • 500 g persillerod - skrællet og skåret i mindre tern
  • 200 g kartofler - skrællet og skåret i mindre tern
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger - klar bouillon
  • 1 dl fløde
  • 1 citron - lidt af saften
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Løgene sauteres af i en sjat olivenolie ved middel varme, da løgene ikke må tage farve. Rør i løgene undervejs.
  2. Tilsæt så persillerod og kartofler i tern, og vend det rundt. Lad det sautere et minuts tid mere.
  3. Hæld vand ved sammen med to terninger klar bouillon. Du kan også komme lidt frisk timian i, hvis du synes det. Brug gerne en klar bouillon, da ikke stjæler smagen fra persillerødderne i din persillerodssuppe.
  4. Lad nu suppen koge ved lavere varme i ca. 20 minutter, så rodfrugterne er kogt helt møre.
  5. Find en stavblender frem, og blend persillerodssuppen direkte i gryden.
  6. Tilsæt lidt fløde og smag suppen til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 302kcalKulhydrater: 38gProtein: 4gFedt: 17gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 28mgNatrium: 626mgKalium: 796mgKostfibre: 9gSukker: 9gVitamin A: 375IUVitamin C: 48mgCalcium: 91mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige persillerodssuppe serveres straks.

Jeg plejer at pynte suppen med lidt bredbladet persille på midten, og finthakket purløg rundt om. Som du kan se på billedet længere oppe.

Serveres med et stykke hjemmebagt brød til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required