Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Persilleolie

Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

Persilleolie
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMS
Indhold
  • Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på persilleolie
  • Tips
  • Kommentarer

Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 5 minutter min
Her er opskriften på persilleolie - en lækker hjemmelavet urteolie med persille, du kan bruge som topping eller dressing på bl.a. salater.
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl olivenolie
  • 2 håndfulde persille (kruspersille eller bredbladet persille)
  • 2 spsk citronsaft (friskpresset)
  • flagesalt
  • friskkværnet peber (friskkværnet)

Fremgangsmåde

  1. Hæld 1 dl olivenolie op i en lille skål.
  2. Hak 2 håndfulde persille fint, og kom den ned til olien.
  3. Pres 2 spsk citronsaft og hæld det sammen med flagesalt og friskkværnet peber ned i olien.
  4. Rør persilleolien, og så er den klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier225kcalKulhydrater1gProtein0.1gFedt25gMættet fedt3gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt18gNatrium583mgKalium26mgKostfibre0.2gSukker0.2gVitamin A172IUVitamin C6mgCalcium6mgJern0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på persilleolie

Persilleolie er en skøn topping eller dressing til alt fra pasta til kartofler og salater - og meget let at lave selv.

Du bestemmer selv, om du laver det med bredbladet persille eller kruspersille.

Persilleolien smager også skønt i bagte kartofler og er et oplagt alternativ til persillesmør, fordi det umættede fedt i olivenolien er sundere end det mættede i smørret.

Portionen her er passende, hvis du laver bagte kartofler til fire personer, mens du nok kun skal bruge en halv portion, hvis persilleolien er en dressing til en salat.

Du kan bruge persilleolien med det samme eller sætte den på køl i en lukket beholder.

Tips

Du kan som sagt bruge persilleolie i dine bagte kartofler, ligesom det er virkelig lækkert at vende nye kartofler med persilleolie.

Ellers er persilleolien også skøn som dressing på en salat eller vendt med nykogt pasta.

Se også disse opskrifter:

  • Persillesovs (opskrift på klassisk hvid sovs med persille)
  • Persillepesto - nem pesto med persille og pinjekerner
  • Fyldt mørbrad med persille - helstegt svinemørbrad
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    juni 28, 2024 at 11:39 am

    Tak for at du bruger denne opskrift! Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give den stjerner 🙂

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med pisket smør
    Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required