Indhold
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)
Ingredienser
- 1 dl olivenolie
- 2 håndfulde persille (kruspersille eller bredbladet persille)
- 2 spsk citronsaft (friskpresset)
- flagesalt
- friskkværnet peber (friskkværnet)
Fremgangsmåde
- Hæld 1 dl olivenolie op i en lille skål.
- Hak 2 håndfulde persille fint, og kom den ned til olien.
- Pres 2 spsk citronsaft og hæld det sammen med flagesalt og friskkværnet peber ned i olien.
- Rør persilleolien, og så er den klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på persilleolie
Persilleolie er en skøn topping eller dressing til alt fra pasta til kartofler og salater - og meget let at lave selv.
Du bestemmer selv, om du laver det med bredbladet persille eller kruspersille.
Persilleolien smager også skønt i bagte kartofler og er et oplagt alternativ til persillesmør, fordi det umættede fedt i olivenolien er sundere end det mættede i smørret.
Portionen her er passende, hvis du laver bagte kartofler til fire personer, mens du nok kun skal bruge en halv portion, hvis persilleolien er en dressing til en salat.
Du kan bruge persilleolien med det samme eller sætte den på køl i en lukket beholder.
Tips
Du kan som sagt bruge persilleolie i dine bagte kartofler, ligesom det er virkelig lækkert at vende nye kartofler med persilleolie.
Ellers er persilleolien også skøn som dressing på en salat eller vendt med nykogt pasta.
Se også disse opskrifter:
- Persillesovs (opskrift på klassisk hvid sovs med persille)
- Persillepesto - nem pesto med persille og pinjekerner
- Fyldt mørbrad med persille - helstegt svinemørbrad
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Katrine Rørby Madsen skriver
Tak for at du bruger denne opskrift! Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give den stjerner 🙂