• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

Persilleolie
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
23
SHARES
FacebookMessenger23PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. juni 2024 - Udgivet:  28. juni 2024

Indhold

  1. Her er opskriften på persilleolie - en lækker hjemmelavet urteolie med persille, du kan bruge som topping eller dressing på bl.a. salater.
  2. Opskrift på persilleolie
  3. Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)
  4. Tips

Her er opskriften på persilleolie - en lækker hjemmelavet urteolie med persille, du kan bruge som topping eller dressing på bl.a. salater.

Persilleolie er en skøn topping eller dressing til alt fra pasta til kartofler og salater - og meget let at lave selv.

Du bestemmer selv, om du laver det med bredbladet persille eller kruspersille.

Persilleolien smager også skønt i bagte kartofler og er et oplagt alternativ til persillesmør, fordi det umættede fedt i olivenolien er sundere end det mættede i smørret.

Portionen her er passende, hvis du laver bagte kartofler til fire personer, mens du nok kun skal bruge en halv portion, hvis persilleolien er en dressing til en salat.

Opskrift på persilleolie

Persilleolie
KatrineKatrine Rørby Madsen

Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)

5 fra 1 stemme
Her er opskriften på persilleolie - en lækker hjemmelavet urteolie med persille, du kan bruge som topping eller dressing på bl.a. salater.
Forb. tid 5 minutter min
Samlet tid 5 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dressing
Køkken: Dansk
Kalorier: 225
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl olivenolie
  • 2 håndfulde persille - kruspersille eller bredbladet persille
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • flagesalt
  • friskkværnet peber - friskkværnet

Fremgangsmåde
 

  1. Hæld 1 dl olivenolie op i en lille skål.
  2. Hak 2 håndfulde persille fint, og kom den ned til olien.
  3. Pres 2 spsk citronsaft og hæld det sammen med flagesalt og friskkværnet peber ned i olien.
  4. Rør persilleolien, og så er den klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier: 225kcalKulhydrater: 1gProtein: 0.1gFedt: 25gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 18gNatrium: 583mgKalium: 26mgKostfibre: 0.2gSukker: 0.2gVitamin A: 172IUVitamin C: 6mgCalcium: 6mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Du kan bruge persilleolien med det samme eller sætte den på køl i en lukket beholder.

Tips

Du kan som sagt bruge persilleolie i dine bagte kartofler, ligesom det er virkelig lækkert at vende nye kartofler med persilleolie.

Ellers er persilleolien også skøn som dressing på en salat eller vendt med nykogt pasta.

Se også disse opskrifter:

Maste kartofler med persille (mashed potatoes)

Persillesovs (opskrift på klassisk hvid sovs med persille)

Persillepesto - nem pesto med persille og pinjekerner

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen

    juni 28, 2024 at 11:39 am

    Tak for at du bruger denne opskrift! Jeg vil blive glad, hvis du har lyst til at give den stjerner 🙂

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required