• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager

Peberkager

billederesultat for peberkager
Nemme og lækre peberkager, der stikkes ud og pyntes med glasur. Peberkagerne både smager godt, og er en stor fornøjelse at lave for både store og små. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  23. december 2019

Del gerne:
194
SHARES
FacebookMessenger194PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Sådan laver du peberkager, der er nemme at bage og stikke ud. Klassiske julekager til udstikning, som pyntes med glasur. og dejen er nem at arbejde med.
  2. Opskrift på peberkager
  3. Peberkager
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.6 fra 98 stemmer
Gå til opskrift

Sådan laver du peberkager, der er nemme at bage og stikke ud. Klassiske julekager til udstikning, som pyntes med glasur. og dejen er nem at arbejde med.

Peberkager er klassiske kager til jul, hvor den lækre og nemme peberkagedej stikkes ud til stjerner, julehuse, nisser eller hvad du nu synes.

Dejen er nem både at lave og arbejde med, og efterfølgende også let at anvende til udstikning.

De bagte peberkager køles af og pyntes med glasur i forskellige farver.

Opskriften giver ca. 30-40 stk, men det afhænger jo hvor store peberkagefigurer du stikker ud.

Se også mine opskrifter på:

  • Brunkager
  • Havregrynskugler
  • Pebernødder

Opskrift på peberkager

billederesultat for peberkager

Peberkager

Sådan laver du peberkager, der er nemme at bage og stikke ud. Klassiske julekager som pyntes med glasur, og dejen er nem at arbejde med.
Bedømmelse
4.6 fra 98 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 35 minutter minutter
Antal 30 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 175 g sukker
  • 75 g vand
  • 150 g smør
  • 75 g lys sirup
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk nelliker - stødte
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 350 g hvedemel
  • 1 tsk natron

Fremgangsmåde

  • Sukker og vand vejes af i en lille gryde og koges op. Tag gryden af komfuret.
  • Tilsæt smør, sirup, kanel, stødte nelliker og ingefær.
  • Rør massen grundigt sammen.
  • Bland hvedemel sammen med natron, og rør det derefter i massen i gryden. Dejen til peberkager er lidt til den tynde side nu, men det skal den være.
  • Kom lidt mel i bunden af en skål, og hæld peberkagedejen i. Stilles på køl en times tid eller til næste dag, hvis du har tid til det. Men en time er også fint.
  • Kom mel på bordet og ælt hurtigt dejen let igennem. Del den i to eller tre lige store stykker, og rul en portion ud i cirka tre millimeters tykkelse.
  • Udstik med forme og tag forsigtigt peberkagerne over på en bageplade med bagepapir.
  • Bages ca. 8 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Pas på de ikke bliver for mørke, og nogle ovne varmer mere kraftigt! Så hold lige øje med peberkagerne.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
210
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte peberkager tages ud og køles af.

Fortsæt på samme måde med resten af peberkagedejen, og rester fra en udstikning samles og rulles nemt ud igen.

Peberkagerne pyntes med glasur, som du laver af flormelis og pasteuriseret æggehvide. Skal der farve til, kan du anvende konditorfarve, som kan købes i alle supermarkeder.

De færdige peberkager opbevares i lufttæt beholder/kagedåse.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Malene Baasch

    december 08, 2024 at 3:39 pm

    De smager simpelthen så lækkert😋 de bliver dejlig tykke så blot sørg for at de er rullet tyndt ud.

    Svar
  2. artin

    december 07, 2024 at 11:38 am

    god kage

    Svar
  3. Helle

    december 11, 2021 at 11:28 pm

    Er der ikke peber i 🧑‍🎄
    Er spændt på at lave dej og se hvordan din version er at arbejde med

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required