Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Vegetar › Peanutbuttergryde - curry med grønt og peanutbutter

Peanutbuttergryde - curry med grønt og peanutbutter

Peanutbuttergryde
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMS
Opdateret: 22. juni 2022 - Udgivet: 7. marts 2022

Peanutbuttergryde er den lækreste afrikanske curry med søde kartofler, spinat og kokosmælk. Den smager skønt, og så er den nem at lave.

Peanutbuttergryde er så cremet og lækker, at det må være en af mine yndlingsopskrifter. Den er ovenikøbet fuld af proteiner og god næring, som er ideel til en travl hverdag

Den vegetariske simreret har smag af krydderier, ingefær og hvidløg, men jeg vil også mene, at den er meget børnevenlig, da den har en sød smag fra peanuts og kokosmælk.

Du kan sagtens tilføje flere forskellige grønsager til retten eller udskifte spinaten med grønkål eller lignende.

Opskrift på peanutbuttergryde

Rakel Seneca

Peanutbuttergryde

5 fra 2 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Afrikansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 tsk olie
  • 1 stk rødløg - hakket
  • 2 fed hvidløg - finthakket
  • 5 centimeter ingefær - revet
  • 0,5 tsk koriander - stødt
  • 0,5 tsk spidskommen - stødt
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 stor tomat - frisk
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk brun farin
  • 0,5 stk bouillonterning - vegetarisk
  • 2 dl vand
  • 2 dl kokosmælk
  • 2 dl hakkede tomater - fra dåse
  • 60 g peanutbutter
  • 300 g søde kartofler
  • 1 håndfuld spinat - frisk
  • 2 spsk limejuice
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en gryde, varm olien op. Tilføj hakket løg og steg det i to minutter. Tilføj nu hvidløg og fintrevet ingefær, steg det sammen i to minutter.
  2. Tilføj stødt koriander, stødt spidskommen, chilipulver og chiliflager. Steg det sammen i ti sekunder, så krydderierne bare bliver let ristet. Skær den friske tomat i stykker og kom dem i gryden, tilføj også salt og brun farin.
  3. Rør det godt sammen og lad det hele stege i et par minutter, indtil tomaten har afgivet al sin væske.
  4. Tilføj derefter bouillonterning, vand, kokosmælk og hakkede tomater. Skær de søde kartofler i terninger og kom også dem i gryden.
  5. Tilføj peanutbutter og rør det godt sammen. Lad retten nu simre på lav varme med et låg, som dækker gryden halvt. Lad retten simre i 20 minutter.
  6. Tjek derefter om kartoflerne føles bløde og færdigkogte. Når de er færdige, tilføjes spinaten som er hakket groft. Lad det simre i et par minutter mere.
  7. Smag peanutbuttergryde til med limesaft og eventuelt mere salt og chili.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Denne ret stammer fra Vestafrika, og da opskriften er vegansk, kan den spises af alle.

Server peanutbuttergryde med kogte ris og drys gerne peanuts og friske korianderblade udover retten, før I spiser.

Se flere opskrifter på vegetariske currys:

Chana Masala fra Indien

Vegetarisk karry-ret fra Japan

Nem curry med svampe og ærter

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required