Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Pastel de nata - portugisiske tærter med creme

Pastel de nata - portugisiske tærter med creme

Pastel de nata
4.6 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook26PinterestSMSEmailMessenger
26
DELINGER
Pastel de nata med creme.

Pastel de nata er små, portugisiske tærter er kendt og elsket over hele verden. De er helt vildt lækre og er en af mine yndlingsdesserter. Tærterne er smækfuld af vanilje og så danner de en skorpe, som smager af karamel.

Bunden er lavet af butterdej, som man selv kan lave fra bunden eller købe den færdiglavet. Den sidste løsning er klart den nemmeste og hvis man gør det, så har man lækre tærter klar på under en time.

De er generelt nemme at lave, så selv begyndere i et køkken kan godt overkomme opgaven. De serveres bare som de er - eller tilføj lidt friske bær og så garanterer jeg glade maver og smagsløg.

Indhold
  • Pastel de nata - små cremetærter
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Tip
  • Kommentarer

Pastel de nata - små cremetærter

Rakel Seneca
4.6 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Pastel de nata er små portugisiske tærter fyldt med vaniljecreme, som har en karamel-agtig skorpe og en sprød bund af butterdej.
Antal: 8 personer
Ret: Dessert
Køkken: Portugal
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 0,5 stang vaniljestang
  • 2,5 dl sødmælk
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 spsk citronskal (revet )
  • 4 æggeblommer
  • 1 rulle butterdej

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Tag en lille gryde, tilføj vand og sukker. Bring det i kog, og når først det koger, skal du lade det simre i tre minutter. Sluk derefter for varmen.
  3. I en anden gryde tilføjer du vaniljestang og stangens korn samt 200 ml sødmælk og kanel. Varm det op, i en lille skål blander du majsstivelse og 50 ml sødmælk sammen. Når gryden med mælk er varm, tilføjer du maizenablandingen. Bliv ved med at piske. mens det tykner under opvarmning.
  4. Når blandingen er tyknet, hældes sukkervandet i. Pisk det godt sammen og lad det køle ned til stuetemperatur.
  5. Fjern vaniljestangen og tilføj citronskal og æggeblommer. Pisk det godt sammen. Konsistensen skal minde lidt om en tyk sauce.
  6. Tag nu butterdej og rul den til en lang rulle, skær rouladen ud i otte stykker. Tag muffinsforme og put hver stykke butterdej i formen. Brug tommelfingeren til at trykke dejen ud og op i kanterne, så de er tynde nederst og dermed lidt tykkere i kanterne.
  7. Hæld nu cremen i, så den er næsten op til kanten.
  8. Stil dem i ovnen og skru temperaturen ned på 200 grader, bag dem i cirka 30 minutter, eller indtil de har en mørk karamelfarve på toppen.
  9. Lad dem køle lidt af inden servering.

Næringsindhold

Kalorier315kcalKulhydrater46gProtein4gFedt13gMættet fedt4gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt7gKolesterol101mgNatrium80mgKalium74mgKostfibre1gSukker33gVitamin A181IUVitamin C1mgCalcium56mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tip

Se også vores andre lækre opskrifter på søde tærter såsom tærte med rabarber og mazarin eller en jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Hertz skriver

    juni 04, 2025 at 3:36 pm

    Nå, har lige skrevet en mail og opdagede ikke denne mulighed. Er ikke færdig med kagerne endnu, så kan ikke vurdere opskriften som helhed. Men det er en fejl, at der står, at mælken IKKE skal koge, når man har rørt maizena i. Det skal den netop, hvilket også står på maizenapakken. Men det læste jeg først bagefter, jeg havde stået og rørt og rørt, uden at cremen tyknede. Ellers tegner det godt :o)
    Vibeke

    Svar
  2. Anonym skriver

    juni 01, 2024 at 5:30 pm

    Har meget lidt at gøre med de små, lækre tærter man får i Portugal

    Svar
  3. Anna-Lise Henriksen skriver

    september 15, 2023 at 11:07 am

    Kan kagerne fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 15, 2023 at 2:17 pm

      Hej Anna-Lisa
      Ja, det kan du tro 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Allan Olsen skriver

    februar 20, 2022 at 4:55 pm

    Har lige prøvet denne opskrift, det blev bare rigtig godt sammen med en 20 år gammel Colheita. Havde udvidet den med små sveske stykker der havde ligget i Portvin et stykke tid, som blev anbragt i bunden. Bruger gerne opskrifterne fra "Madens Verden" syntes de er rigtig gode. Fik de her kager i Porto, men syntes at kunne huske at de var lavet med mørdej, kan man ikke bruge den overskydende creme sammen med mørdej?
    Venlig hilsen og tak
    Allan

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vaniljekranse med mandler til sprøjtepose.
    Vaniljekranse med mandler til sprøjtepose
  • Billede af tranebærkage.
    Tranebærkage med appelsin (amerikansk cranberry cake)
  • Billede af Lagkagehusets pebernødder.
    Lagkagehusets pebernødder (opskrift på nemme pebernødder)
  • Figentærte
    Figentærte (lækker tærte med figner)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required