Pastel de nata med creme.
Pastel de nata er små, portugisiske tærter er kendt og elsket over hele verden. De er helt vildt lækre og er en af mine yndlingsdesserter. Tærterne er smækfuld af vanilje og så danner de en skorpe, som smager af karamel.
Bunden er lavet af butterdej, som man selv kan lave fra bunden eller købe den færdiglavet. Den sidste løsning er klart den nemmeste og hvis man gør det, så har man lækre tærter klar på under en time.
De er generelt nemme at lave, så selv begyndere i et køkken kan godt overkomme opgaven. De serveres bare som de er - eller tilføj lidt friske bær og så garanterer jeg glade maver og smagsløg.
Indhold

Pastel de nata - små cremetærter
Ingredienser
- 250 g sukker
- 1 dl vand
- 0,5 stang vaniljestang
- 2,5 dl sødmælk
- 0,5 tsk kanel
- 2 spsk majsstivelse
- 1 spsk citronskal - revet
- 4 æggeblommer
- 1 rulle butterdej
Fremgangsmåde
- Start med at tænde ovnen på 225 grader almindelig over- og undervarme.
- Tag en lille gryde, tilføj vand og sukker. Bring det i kog, og når først det koger, skal du lade det simre i tre minutter. Sluk derefter for varmen.
- I en anden gryde tilføjer du vaniljestang og stangens korn samt 200 ml sødmælk og kanel. Varm det op, i en lille skål blander du majsstivelse og 50 ml sødmælk sammen. Når gryden med mælk er varm, tilføjer du maizenablandingen. Bliv ved med at piske. mens det tykner under opvarmning.
- Når blandingen er tyknet, hældes sukkervandet i. Pisk det godt sammen og lad det køle ned til stuetemperatur.
- Fjern vaniljestangen og tilføj citronskal og æggeblommer. Pisk det godt sammen. Konsistensen skal minde lidt om en tyk sauce.
- Tag nu butterdej og rul den til en lang rulle, skær rouladen ud i otte stykker. Tag muffinsforme og put hver stykke butterdej i formen. Brug tommelfingeren til at trykke dejen ud og op i kanterne, så de er tynde nederst og dermed lidt tykkere i kanterne.
- Hæld nu cremen i, så den er næsten op til kanten.
- Stil dem i ovnen og skru temperaturen ned på 200 grader, bag dem i cirka 30 minutter, eller indtil de har en mørk karamelfarve på toppen.
- Lad dem køle lidt af inden servering.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Se også vores andre lækre opskrifter på søde tærter såsom tærte med rabarber og mazarin eller en jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Vibeke Hertz
Nå, har lige skrevet en mail og opdagede ikke denne mulighed. Er ikke færdig med kagerne endnu, så kan ikke vurdere opskriften som helhed. Men det er en fejl, at der står, at mælken IKKE skal koge, når man har rørt maizena i. Det skal den netop, hvilket også står på maizenapakken. Men det læste jeg først bagefter, jeg havde stået og rørt og rørt, uden at cremen tyknede. Ellers tegner det godt :o)
Vibeke
Christian Aunsborg
Har meget lidt at gøre med de små, lækre tærter man får i Portugal
Anna-Lise Henriksen
Kan kagerne fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Anna-Lisa
Ja, det kan du tro 🙂
Bedste hilsner
Holger
Allan Olsen
Har lige prøvet denne opskrift, det blev bare rigtig godt sammen med en 20 år gammel Colheita. Havde udvidet den med små sveske stykker der havde ligget i Portvin et stykke tid, som blev anbragt i bunden. Bruger gerne opskrifterne fra "Madens Verden" syntes de er rigtig gode. Fik de her kager i Porto, men syntes at kunne huske at de var lavet med mørdej, kan man ikke bruge den overskydende creme sammen med mørdej?
Venlig hilsen og tak
Allan