• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Pastel de nata - portugisiske tærter med creme

Pastel de nata - portugisiske tærter med creme

Pastel de nata
4.6 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. juni 2023 - Udgivet: 6. juli 2021
Pastel de nata med creme.

Pastel de nata er små, portugisiske tærter er kendt og elsket over hele verden. De er helt vildt lækre og er en af mine yndlingsdesserter. Tærterne er smækfuld af vanilje og så danner de en skorpe, som smager af karamel.

Bunden er lavet af butterdej, som man selv kan lave fra bunden eller købe den færdiglavet. Den sidste løsning er klart den nemmeste og hvis man gør det, så har man lækre tærter klar på under en time.

De er generelt nemme at lave, så selv begyndere i et køkken kan godt overkomme opgaven. De serveres bare som de er - eller tilføj lidt friske bær og så garanterer jeg glade maver og smagsløg.

Indhold
  • Pastel de nata - små cremetærter
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tip
  • Kommentarer
Pastel de nata
Rakel Seneca

Pastel de nata - små cremetærter

4.63 fra 8 stemmer
Pastel de nata er små portugisiske tærter fyldt med vaniljecreme, som har en karamel-agtig skorpe og en sprød bund af butterdej.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 8 personer
Ret: Dessert
Køkken: Portugal
Kalorier: 315
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 0,5 stang vaniljestang
  • 2,5 dl sødmælk
  • 0,5 tsk kanel
  • 2 spsk majsstivelse
  • 1 spsk citronskal - revet
  • 4 æggeblommer
  • 1 rulle butterdej

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tænde ovnen på 225 grader almindelig over- og undervarme.
  2. Tag en lille gryde, tilføj vand og sukker. Bring det i kog, og når først det koger, skal du lade det simre i tre minutter. Sluk derefter for varmen.
  3. I en anden gryde tilføjer du vaniljestang og stangens korn samt 200 ml sødmælk og kanel. Varm det op, i en lille skål blander du majsstivelse og 50 ml sødmælk sammen. Når gryden med mælk er varm, tilføjer du maizenablandingen. Bliv ved med at piske. mens det tykner under opvarmning.
  4. Når blandingen er tyknet, hældes sukkervandet i. Pisk det godt sammen og lad det køle ned til stuetemperatur.
  5. Fjern vaniljestangen og tilføj citronskal og æggeblommer. Pisk det godt sammen. Konsistensen skal minde lidt om en tyk sauce.
  6. Tag nu butterdej og rul den til en lang rulle, skær rouladen ud i otte stykker. Tag muffinsforme og put hver stykke butterdej i formen. Brug tommelfingeren til at trykke dejen ud og op i kanterne, så de er tynde nederst og dermed lidt tykkere i kanterne.
  7. Hæld nu cremen i, så den er næsten op til kanten.
  8. Stil dem i ovnen og skru temperaturen ned på 200 grader, bag dem i cirka 30 minutter, eller indtil de har en mørk karamelfarve på toppen.
  9. Lad dem køle lidt af inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 315kcalKulhydrater: 46gProtein: 4gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 101mgNatrium: 80mgKalium: 74mgKostfibre: 1gSukker: 33gVitamin A: 181IUVitamin C: 1mgCalcium: 56mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Se også vores andre lækre opskrifter på søde tærter såsom tærte med rabarber og mazarin eller en jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Hertz

    juni 04, 2025 at 3:36 pm

    Nå, har lige skrevet en mail og opdagede ikke denne mulighed. Er ikke færdig med kagerne endnu, så kan ikke vurdere opskriften som helhed. Men det er en fejl, at der står, at mælken IKKE skal koge, når man har rørt maizena i. Det skal den netop, hvilket også står på maizenapakken. Men det læste jeg først bagefter, jeg havde stået og rørt og rørt, uden at cremen tyknede. Ellers tegner det godt :o)
    Vibeke

    Svar
  2. Christian Aunsborg

    juni 01, 2024 at 5:30 pm

    Har meget lidt at gøre med de små, lækre tærter man får i Portugal

    Svar
  3. Anna-Lise Henriksen

    september 15, 2023 at 11:07 am

    Kan kagerne fryses?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 15, 2023 at 2:17 pm

      Hej Anna-Lisa
      Ja, det kan du tro 🙂
      Bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Allan Olsen

    februar 20, 2022 at 4:55 pm

    Har lige prøvet denne opskrift, det blev bare rigtig godt sammen med en 20 år gammel Colheita. Havde udvidet den med små sveske stykker der havde ligget i Portvin et stykke tid, som blev anbragt i bunden. Bruger gerne opskrifterne fra "Madens Verden" syntes de er rigtig gode. Fik de her kager i Porto, men syntes at kunne huske at de var lavet med mørdej, kan man ikke bruge den overskydende creme sammen med mørdej?
    Venlig hilsen og tak
    Allan

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Billede af Hugo Spritz

Hugo Spritz - skøn sommerdrink med hyldeblomst og prosecco

Forsiden lige nu

Billede af Vining bøfgryde.
Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté→ Se opskriften
spinatkarbonader med stuvede grøntsager og nye kartofler
Spinatkarbonader med stuvede grøntsager→ Se opskriften
jordbær flødeis
Jordbær flødeis - opskrift på gammeldags og cremet is→ Se opskriften
billederesultat for røget laks med kvark
Røget laks med kvark og æble på rugbrødschips→ Se opskriften
Billede med bagepulver.
Fakta om bagepulver og hvad det kan bruges til→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
Hindbærsnitter er klassiske kager, der laves med to lag mørdej og hindbærmarmelade i midten. Pyntes med glasur, og så har du den lækreste hindbærsnitte. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Hindbærsnitter - opskrift på de bedste genfersnitter→ Se opskriften
hel grillet blomkål
Hel grillet blomkål med olie og citron→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required