Pastavandet ender som regel i køkkenvasken, når vi har kogt pasta. Men gem noget af det kogende vand, for det er et effektivt stivelsesmiddel.
Hælder du også altid bare pastavandet direkte i køkkenvasken, når du har kogt pasta?
Det skal du lade være med. Gem i stedet noget af pastavandet - for det kan du bruge i din pastasauce.
Pasta består nemlig blandt andet af mel, og noget af den mel afsætter stivelse i pastavandet. Derudover koges pasta i saltet vand, her gør saltet også gavn, når du tilføjer noget af vandet i en sauce.
Du kan på den måde jævne din sauce med pastavandet og på den måde give den en god konsistens.
For mange klassiske, italienske retter er pastavandet faktisk en vigtig del af opskriften. Det gælder for eksempel spaghetti carbonara.
Retter der bliver bedre af pastavand
Spaghetti carbonara skal nemlig ikke have tilført fløde i modsætning til, hvad nogen måske tror.
Derimod skal der tilsættes lidt pastavand til sidst, når spaghettien vendes i ægge-osteblandingen.
Pastavandet hjælper også til at binde pesto til nykogt pasta. Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra, men gemmer ca. en deciliter til 500 gram pasta.
Her rører du hurtigt pestoen sammen med kogevandet og vender pastaen i blandingen.
Resultatet er, at pestoen nemmere hænger fast i pastaen. Det betyder, at du får mere pesto på gaflen, når du spiser denne lækre, enkle ret.
Har du masser af plads i dit køleskab eller i fryseren, kan du endda tage skridtet længere og gemme noget af dit pastavand. Det er nemlig godt at bruge som væske, når du bager brød.
Opskrifter på lækre italienske retter
Hvis du er pasta-elsker som jeg, kan du overveje at bruge fuldkornspasta. Læs her hvorfor.
Og så kan du også lige se dette trick med en grydeske over en gryde med kogende vand, der forhindrer pastavandet i at koge over, når du koger pasta.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: