Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Viden om mad › Pastavandet (derfor skal du ikke hælde pastavand ud)

Pastavandet (derfor skal du ikke hælde pastavand ud)

pastavand i gryde
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Pastavandet ender som regel i køkkenvasken, når vi har kogt pasta. Men gem noget af det kogende vand, for det er et effektivt stivelsesmiddel.

Hælder du også altid bare pastavandet direkte i køkkenvasken, når du har kogt pasta?

Det skal du lade være med. Gem i stedet noget af pastavandet - for det kan du bruge i din pastasauce.

Pasta består nemlig blandt andet af mel, og noget af den mel afsætter stivelse i pastavandet. Derudover koges pasta i saltet vand, her gør saltet også gavn, når du tilføjer noget af vandet i en sauce.

Du kan på den måde jævne din sauce med pastavandet og på den måde give den en god konsistens.

For mange klassiske, italienske retter er pastavandet faktisk en vigtig del af opskriften. Det gælder for eksempel spaghetti carbonara.

Retter der bliver bedre af pastavand

Spaghetti carbonara skal nemlig ikke have tilført fløde i modsætning til, hvad nogen måske tror.

Derimod skal der tilsættes lidt pastavand til sidst, når spaghettien vendes i ægge-osteblandingen.

Pastavandet hjælper også til at binde pesto til nykogt pasta. Når pastaen er kogt, hælder du vandet fra, men gemmer ca. en deciliter til 500 gram pasta.

Her rører du hurtigt pestoen sammen med kogevandet og vender pastaen i blandingen.

Resultatet er, at pestoen nemmere hænger fast i pastaen. Det betyder, at du får mere pesto på gaflen, når du spiser denne lækre, enkle ret.

Har du masser af plads i dit køleskab eller i fryseren, kan du endda tage skridtet længere og gemme noget af dit pastavand. Det er nemlig godt at bruge som væske, når du bager brød.

Opskrifter på lækre italienske retter

Hvis du er pasta-elsker som jeg, kan du overveje at bruge fuldkornspasta. Læs her hvorfor.

Og så kan du også lige se dette trick med en grydeske over en gryde med kogende vand, der forhindrer pastavandet i at koge over, når du koger pasta.

Pasta med hvidløg og olie

Pasta med kødsovs

Pastaret uden kød

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.