• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Pasta med kantareller, bacon og fløde

Pasta med kantareller, bacon og fløde

pasta med kantareller, bacon og fløde
4.6 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. marts 2025 - Udgivet: 30. august 2021

Her får du min opskrift på pasta med kantareller, bacon og fløde. Det er en både simpel, hurtig og meget velsmagende pastaret til aftensmad.

Pasta med kantareller er en virkelig skøn pastaret, der virkelig smager af noget.

Der er nemlig masser af smag i både kantareller og bacon, og hele pastaretten er lækker og cremet, takket være fløden.

Du kan enten anvende tørrede kantareller, som du kan købe året rundt. Men endnu mere lækker er pastaretten med friske kantareller, når de er i sæson.

Her børstes de friske kantareller fri for jord, og du må ikke skylle dem, da de så suger vand til sig.

Se flere lækre opskrifter:

  • Kantarelsauce - kåret som Danmarks bedste sovs
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

Opskrift på pasta med kantareller

pasta med kantareller, bacon og fløde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pasta med kantareller, bacon og fløde

4.63 fra 8 stemmer
Her får du min opskrift på pasta med kantareller, bacon og fløde. Det er en både simpel, hurtig og meget velsmagende pastaret til aftensmad.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Kalorier: 858
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g pasta - evt. pastarør, penne eller en spaghetti
  • 30 g kantareller - tørrede, udblødes i koldt vand
  • 300 g bacon - i tern
  • 1 stort løg - hakket
  • Lidt olie - til stegning
  • 5 dl fløde
  • friskkværnet peber - evt. også lidt salt
  • 1 citron - lidt friskpresset saft
  • 1 håndfuld persille - finthakket

Fremgangsmåde
 

  1. De tørrede kantareller opblødes inden brug. Kom kantarellerne i en skål, og hæld vand over. Vandet skal være kog og kølet lidt af. Opblødes i ca. 45 minutter. Afdryppes i et dørslag. Du kan naturligvis også anvende friske kantareller til din pasta med kantareller.
  2. Kog pasta som anvist på pakken. Pasta koges i rigeligt med vand tilsat salt.
  3. Varm en pande op, og steg bacontern næsten sprøde. Lægges til side på et stykke køkkenrulle.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu de afdryppede kantareller grundigt.
  5. Tilsæt løg og sauter et halvt minuts tid mere. Kom så også de stegte bacontern ved.
  6. Hæld fløde ved kantareller, bacon og løg, og lad fløden creme en smule ind. Start evt. med lidt fløde, og tilsæt ønsket mængde. Jeg plejer at bruge ca. 5 deciliter. Plus lidt kogevand fra pastaen.
  7. Vend så den kogte pasta ved, og tilsæt eventuelt lidt af pastavandet. Krydres med friskkværnet peber, men evt. også med en smule salt. Retten er dog godt saltet allerede fra baconternene! Smag også til med lidt friskpresset citronsaft, der giver den fede fløde et godt modspil.
  8. Persille hakkes fint og vendes i din pasta med kantareller lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 858kcalKulhydrater: 65gProtein: 31gFedt: 54gMættet fedt: 31gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 14gKolesterol: 214mgNatrium: 1563mgKalium: 433mgKostfibre: 2gSukker: 6gVitamin A: 1975IUVitamin C: 19mgCalcium: 116mgJern: 4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Serveringsforslag

Pasta med kantareller, bacon og fløde serveres straks.

Pastaretten kan nydes som den er, men du kan. også servere en lækker tomatsalat med mozzarella til - og meget gerne også et stykke focaccia brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Bertram

    oktober 15, 2024 at 7:55 pm

    Super god opskrift, men man skal ikke reducere fløden for meget, pastaen optager en del af væden.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required