Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Pasta med kantareller, bacon og fløde

Pasta med kantareller, bacon og fløde

pasta med kantareller, bacon og fløde
4.6 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på pasta med kantareller, bacon og fløde. Det er en både simpel, hurtig og meget velsmagende pastaret til aftensmad.

Pasta med kantareller er en virkelig skøn pastaret, der virkelig smager af noget.

Der er nemlig masser af smag i både kantareller og bacon, og hele pastaretten er lækker og cremet, takket være fløden.

Du kan enten anvende tørrede kantareller, som du kan købe året rundt. Men endnu mere lækker er pastaretten med friske kantareller, når de er i sæson.

Her børstes de friske kantareller fri for jord, og du må ikke skylle dem, da de så suger vand til sig.

Se flere lækre opskrifter:

  • Kantarelsauce - kåret som Danmarks bedste sovs
  • Pasta med kødsovs - nem og lækker opskrift på bolognese
  • Spaghetti Carbonara - nem opskrift på pasta carbonara

Opskrift på pasta med kantareller

Pasta med kantareller, bacon og fløde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 8 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her får du min opskrift på pasta med kantareller, bacon og fløde. Det er en både simpel, hurtig og meget velsmagende pastaret til aftensmad.
Antal: 4 personer
Ret: Pasta
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g pasta evt. pastarør, penne eller en spaghetti
  • 30 g kantareller tørrede, udblødes i koldt vand
  • 300 g bacon i tern
  • 1 stort løg hakket
  • Lidt olie til stegning
  • 5 dl fløde
  • friskkværnet peber evt. også lidt salt
  • 1 citron lidt friskpresset saft
  • 1 håndfuld persille finthakket

Fremgangsmåde

  1. De tørrede kantareller opblødes inden brug. Kom kantarellerne i en skål, og hæld vand over. Vandet skal være kog og kølet lidt af. Opblødes i ca. 45 minutter. Afdryppes i et dørslag. Du kan naturligvis også anvende friske kantareller til din pasta med kantareller.
  2. Kog pasta som anvist på pakken. Pasta koges i rigeligt med vand tilsat salt.
  3. Varm en pande op, og steg bacontern næsten sprøde. Lægges til side på et stykke køkkenrulle.
  4. Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu de afdryppede kantareller grundigt.
  5. Tilsæt løg og sauter et halvt minuts tid mere. Kom så også de stegte bacontern ved.
  6. Hæld fløde ved kantareller, bacon og løg, og lad fløden creme en smule ind. Start evt. med lidt fløde, og tilsæt ønsket mængde. Jeg plejer at bruge ca. 5 deciliter. Plus lidt kogevand fra pastaen.
  7. Vend så den kogte pasta ved, og tilsæt eventuelt lidt af pastavandet. Krydres med friskkværnet peber, men evt. også med en smule salt. Retten er dog godt saltet allerede fra baconternene! Smag også til med lidt friskpresset citronsaft, der giver den fede fløde et godt modspil.
  8. Persille hakkes fint og vendes i din pasta med kantareller lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier858kcalKulhydrater65gProtein31gFedt54gMættet fedt31gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt14gKolesterol214mgNatrium1563mgKalium433mgKostfibre2gSukker6gVitamin A1975IUVitamin C19mgCalcium116mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringsforslag

Pasta med kantareller, bacon og fløde serveres straks.

Pastaretten kan nydes som den er, men du kan. også servere en lækker tomatsalat med mozzarella til - og meget gerne også et stykke focaccia brød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Bertram skriver

    oktober 15, 2024 at 7:55 pm

    Super god opskrift, men man skal ikke reducere fløden for meget, pastaen optager en del af væden.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required