Her får du min opskrift på pasta med kantareller, bacon og fløde. Det er en både simpel, hurtig og meget velsmagende pastaret til aftensmad.
Pasta med kantareller er en virkelig skøn pastaret, der virkelig smager af noget.
Der er nemlig masser af smag i både kantareller og bacon, og hele pastaretten er lækker og cremet, takket være fløden.
Du kan enten anvende tørrede kantareller, som du kan købe året rundt. Men endnu mere lækker er pastaretten med friske kantareller, når de er i sæson.
Her børstes de friske kantareller fri for jord, og du må ikke skylle dem, da de så suger vand til sig.
Se flere lækre opskrifter:
Opskrift på pasta med kantareller
Pasta med kantareller, bacon og fløde
Ingredienser
- 400 g pasta - evt. pastarør, penne eller en spaghetti
- 30 g kantareller - tørrede, udblødes i koldt vand
- 300 g bacon - i tern
- 1 stort løg - hakket
- Lidt olie - til stegning
- 5 dl fløde
- friskkværnet peber - evt. også lidt salt
- 1 citron - lidt friskpresset saft
- 1 håndfuld persille - finthakket
Fremgangsmåde
- De tørrede kantareller opblødes inden brug. Kom kantarellerne i en skål, og hæld vand over. Vandet skal være kog og kølet lidt af. Opblødes i ca. 45 minutter. Afdryppes i et dørslag. Du kan naturligvis også anvende friske kantareller til din pasta med kantareller.
- Kog pasta som anvist på pakken. Pasta koges i rigeligt med vand tilsat salt.
- Varm en pande op, og steg bacontern næsten sprøde. Lægges til side på et stykke køkkenrulle.
- Stil panden tilbage på kogepladen, og svits nu de afdryppede kantareller grundigt.
- Tilsæt løg og sauter et halvt minuts tid mere. Kom så også de stegte bacontern ved.
- Hæld fløde ved kantareller, bacon og løg, og lad fløden creme en smule ind. Start evt. med lidt fløde, og tilsæt ønsket mængde. Jeg plejer at bruge ca. 5 deciliter. Plus lidt kogevand fra pastaen.
- Vend så den kogte pasta ved, og tilsæt eventuelt lidt af pastavandet. Krydres med friskkværnet peber, men evt. også med en smule salt. Retten er dog godt saltet allerede fra baconternene! Smag også til med lidt friskpresset citronsaft, der giver den fede fløde et godt modspil.
- Persille hakkes fint og vendes i din pasta med kantareller lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringsforslag
Pasta med kantareller, bacon og fløde serveres straks.
Pastaretten kan nydes som den er, men du kan. også servere en lækker tomatsalat med mozzarella til - og meget gerne også et stykke focaccia brød.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Per Bertram
Super god opskrift, men man skal ikke reducere fløden for meget, pastaen optager en del af væden.