• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Pasta med hvidløgssmør - nemt, hurtigt og lækkert

Italiensk mad når det er bedst. Pasta med hvidløgssmør. Pastaskruer koges al dente, og vendes i hvidløgssmør og frisk rucola og basilikum. Foto: Guffeliguf.dk.
Italiensk mad når det er bedst. Pasta med hvidløgssmør. Pastaskruer koges al dente, og vendes i hvidløgssmør og frisk rucola og basilikum. Foto: Guffeliguf.dk.

Opdateret:  15. januar 2021 - Udgivet:  15. januar 2021

Del gerne:
45
SHARES
FacebookMessenger45PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på pasta med hvidløgssmør, hvor pastaskruer vendes i smør med hvidløg og tilsættes rucola og basilikum.
  2. Opskrift på pasta med hvidløgssmør
  3. Pasta med hvidløgssmør - nemt, hurtigt og lækkert
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Verdens bedste bøf
  7. Grøn salat med granatæble og avocado
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på pasta med hvidløgssmør, hvor pastaskruer vendes i smør med hvidløg og tilsættes rucola og basilikum.

Pasta med hvidløgssmør er en klassisk italiensk ret, der smager super dejlig.

Og så er den virkelig nem at lave. Man skal blot koge pasta, smelte hvidløg i smørret og vende hele molevitten med rucola og basilikum.

Jeg anbefaler, at du bruger enten penne eller skruer. Formen på de to typer pasta passer godt til en smørsovs, da den klæber bedre til dem end til for eksempel spaghetti.

Du kan læse om de forskellige pastatypers egenskaber her: Pastaguide - det store overblik.

Opskriften er til fire personer, og retten kan serveres til alt fra vegetarfrikadeller til kyllingebryst og fisk. Velbekomme.

Opskrift på pasta med hvidløgssmør

Italiensk mad når det er bedst. Pasta med hvidløgssmør. Pastaskruer koges al dente, og vendes i hvidløgssmør og frisk rucola og basilikum. Foto: Guffeliguf.dk.

Pasta med hvidløgssmør - nemt, hurtigt og lækkert

Her er den bedste opskrift på pasta med hvidløgssmør, hvor pastaskruer vendes i smør med hvidløg og tilsættes rucola og basilikum.
Bedømmelse
5 fra 4 stemmer
RetPasta, Vegetar
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 50 g smør
  • 4 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk rucola
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Start med at koge pastaen al dente, altså så den har lidt bid. Som udgangspunkt skal man koge pasta lidt kortere end angivet på pakken, og pasta koges altid i letsaltet vand. Lad pastaen dryppe af.
  • Hvidløgsfed pilles, og smør smeltet på en pande ved middel varme. Når smørret er brust af, presses hvidløgsfed ned i det smeltede smør.
  • Lad det småsimre i 3-4 minutter.
  • Kom så den afdryppede pasta i og vend det rundt med hvidløgssmørret.
  • Skyl rucola og slyng den tør. Kom den ved pastaen sammen med friske basilikumsblade.
  • Vend pastaen rundt igen og lad den nu småsimre et par minutter mere, hvor den samler masser af smag.
  • Smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
  • Pasta med hvidløgssmør passer blandt andet godt til et stykke stegt kyllingebryst.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Retten kan blandt andet serveres sammen med en skål salat og en god bøf. Se opskrifterne herunder.

Verdens bedste bøf

4.7 fra 7 stemmer
Her kan du se, hvordan du laver verdens bedste bøf, med vejledning til saltning, stegning og hvordan du giver bøffen den helt rigtige smag.
Gå til opskrift
Billederesultat for verdens bedste bøf

Grøn salat med granatæble og avocado

5 fra 5 stemmer
Nem opskrift på lækker grøn salat med granatæble og avocado. Salaten er hurtig at lave, og den passer til de fleste retter med kylling og kød.
Gå til opskrift
billederesultat for grøn salat med granatæble og avocado
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Krista Søvsø Nielsen

    oktober 30, 2022 at 5:19 pm

    Skal hvidløgene i en hvidløgspresser i pasta med smør?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 30, 2022 at 8:10 pm

      Hej Krista
      Ja, hvidløg presses ned i smørret, som vendes med pasta 🙂
      Man kan også snitte hvidløgene fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required