Pasta med grønkål er en både nem og hurtig opskrift, hvor det italienske køkken møder det nordiske, og hvor pasta og grønkål smelter fint sammen.
Her får du min skønne opskrift på pasta med grønkål, der er utrolig nem at lave.
Masser af pasta, der koges med blandt andet bacon, tomater og løg, og til sidst vendes i blancheret grønkål.
Her møder det italienske køkken det nordiske køkken på bedste vis, og så er grønkål jo noget af det sundeste at spise.
Her har jeg pastaretten med pastaskruer, men du kan selvfølgelig også anvende spaghetti, hvis du er mere til det.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på pasta med grønkål og bacon
Ingredienser
- 200 gram grønkål
- 200 gram bacon i tern
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spiseskefuld balsamico
- 400 gram pasta skruer eller penne
- 2 dåser cherrytomater
- 5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 tsk oregano
- Salt og peber
- 1 potte basilikum
Sådan gør du
- Start med at pille bladene fra stokken på grønkålen. Det er kun de krøllede grønkålsblade du skal bruge her.
- Kog en gryde med lidt vand og blanchér grønkålsbladene i et minut. Hæld dem straks i en sigte og overøs med koldt vand. Snittes derefter i mindre stykker.
- Varm en gryde op og steg bacontern næsten sprøde. Kom også hakket løg og hvidløgsfed ved, og lad det sautere et par minutter.
- Tilsæt så de øvrige ingredienser - undtagen salt og peber - og lad det småkoge under låg indtil pastaen er næsten kogt. Den må gerne have en smule bid. Derfor er kogetiden cirka 10 minutter - måske lidt mere.
- Vend så grønkålen i og kom også en lille potte grofthakket basilikum i.
- Smag din pasta med grønkål til med salt og peber og servér den straks.
Her kan du i øvrigt læse om, hvordan man koger pastaen al dente. Se også nogle af vores andre pastaretter her: