En nem og klassisk opskrift på pasta med gorgonzola. Pastaretten laves også med blandt andet ærter og skinke, og det er en dejlig og hurtig aftensmad.
Pasta med gorgonzola er den helt klassiske pastaret fra Italien, og her er den lavet med ærter og skinke.
Er du glad for nemme pastaretter, ja så skal du absolut prøve denne.
Vær opmærksom på, at pastaretten er lavet til to personer, men du dobler jo bare ingredienserne op, hvis det er til fire.
Opskrift på pasta med gorgonzola
Pasta med gorgonzola - klassisk italiensk pastaret
Ingredienser
- 200 gram pasta - penne
- 75 g gorgonzola - i tern
- 1 løg - hakket
- 150 g ærter - små, fine ærter, frosne
- 75 g skinke - kogt, italiensk skinke, skåret i strimler
- Lidt muskat - fintrevet
- 1 dl madlavningsfløde
- salt og friskkværnet peber
- 1 lille håndfuld parmesan - fintrevet + lidt ekstra til servering
- Lidt basilikum - frisk og hakket
- olivenolie
Sådan gør du
- Sæt vandet over til pastaen, masser af vand og godt saltet.
- Hæld lidt kogende vand over de frosne ærter og lad dem stå i ca. 5 minutter, hæld vandet fra og lad dem dryppe af.
- Varm olien på en pande og sauter løget, til det bliver blødt, det skal ikke tage farve.
- Kom skinken ved, vend rundt og tilsæt så ærterne, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Hæld madlavningsfløde ved og kom gorgonzola i tern i, lad det hele simre ved lav til middel varme, så osten smelter og saucen bliver tyk.
- Kog pastaen al dente, efter anvisning på emballagen - husk saucen skal altid vente på pastaen, IKKE omvendt!
- Smag saucen til med muskat, salt og friskkværnet peber. Hæld vandet fra pastaen og vend den i saucen sammen med parmesanost og basilikum.
- Server straks, evt. med lidt ekstra parmesan til at drysse over.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Pasta med gorgonzola serveres straks. Eventuelt sammen med et stykke hjemmebagt ciabattabrød.
Se også hvordan du laver pasta med pesto.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: