Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Pasta all'Arrabbiata er en enkel men skøn ret

Pasta all'Arrabbiata er en enkel men skøn ret

Pasta all’Arrabbiata
4.7 fra 7 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Pasta all'Arrabbiata er en klassiker i Italien. Her er opskriften på en rig tomatsauce med chili- og hvidløg tilsat frisk basilikum og ost.

Pasta all'Arrabbiata er ganske enkel at lave. Det tager ingen tid, der skal ikke mange ingredienser i, og så står du alligevel med en velsmagende pastaret.

Selve saucen består af cherrytomater på dåse, tomatpure, chili, hvidløg og olivenolie. Intet andet, jo, salt selvfølgelig, men det er alt.

Det, der giver den dejlige smag, er tørret chilifrugt og hvidløg, som ristes i olivenolie for at trække smag ud af dem.

Derefter får tomaterne lov at simre i en tyve minutters tid, til sidst vendes pastaen i tomatsaucen.

Det samme gør friske basilikumsblade, og til sidst drysser du et godt lag revet parmesan eller Grana Padano over.

Det er som sagt enkelt og usædvanlig lækkert. Og hvad betyder arrabbiata så? Vred. Navnet er en hentydning til den stærke chilismag.

Opskrift på Pasta all'Arrabbiata

Pasta all'Arrabbiata er en enkel men skøn ret

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 7 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Pasta all'Arrabbiata er en klassiker i Italien. Her er opskriften på en rig tomatsauce med chili- og hvidløg tilsat frisk basilikum og ost.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 350 g pasta
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk tørrede chilifrugter røde
  • 1 dåse hele cherrytomater
  • 1 dåse tomatpure
  • 1 tsk salt
  • 2-3 spsk pastavand
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1.5 dl parmesan fintrevet

Fremgangsmåde

  1. Skær de tre fed hvidløg i tynde skiver, skær de hele, tørrede chilifrugter i skiver.
  2. Varm olivenolien på panden og svits hvidløg samt chili på medium varme. Det er vigtigt, at hvidløgene ikke får farve, for så bliver deres smag kedelig og brændt.
  3. Når du har svitset tre minutter, hælder du tomatpure på panden og rører rundt. Lad det svitse et par minutter, før du hælder dåsen med cherrytomater ud over.
  4. Rør rundt og lad nu tomatsaucen stå og simre, imens du koger pasta.
  5. Kog pasta to minutter kortere tid, end deres pakke angiver. Hæld vandet fra - men gem et par skefulde til tomatsaucen. Nu vender du pastaen i tomaterne på panden. Tilsæt salt, rør rundt og vend derpå de friske basilikumsblade i retten.
  6. Hæld op i to dybe tallerkner og top med revet ost. Ikke den, der kan købes i poser, men en ordentlig ost, som du selv river på et fint rivejern.

Næringsindhold

Kalorier1183kcalKulhydrater159gProtein55gFedt37gMættet fedt15gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt16gKolesterol51mgNatrium4011mgKalium1852mgKostfibre12gSukker22gVitamin A2544IUVitamin C33mgCalcium993mgJern8mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering og opskrifter på gode brød

Jeg spiser gerne denne ret med et stykke brød til. Det kan være et italiensk ciabatta eller focaccia.

Herunder kan du finde et par opskrifter på brød, som egner sig glimrende til pastaretten, der oprindeligt er fra Rom.

Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning
Opskrift på verdens mest sprøde ciabattabrød. Hemmeligheden er en rimelig tynd dej, der får lov at hæve i fem timer.
Se opskriften her
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Italiensk focaccia brød
Focaccia er et lækkert madbrød med olivenolie, flagesalt og frisk rosmarin. Det italienske brød bages i form og er nemt at lave i ovnen.
Se opskriften her
Billede af italiensk focaccia brød.
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required