Pasta all'Arrabbiata er en klassiker i Italien. Her er opskriften på en rig tomatsauce med chili- og hvidløg tilsat frisk basilikum og ost.
Pasta all'Arrabbiata er ganske enkel at lave. Det tager ingen tid, der skal ikke mange ingredienser i, og så står du alligevel med en velsmagende pastaret.
Selve saucen består af cherrytomater på dåse, tomatpure, chili, hvidløg og olivenolie. Intet andet, jo, salt selvfølgelig, men det er alt.
Det, der giver den dejlige smag, er tørret chilifrugt og hvidløg, som ristes i olivenolie for at trække smag ud af dem.
Derefter får tomaterne lov at simre i en tyve minutters tid, til sidst vendes pastaen i tomatsaucen.
Det samme gør friske basilikumsblade, og til sidst drysser du et godt lag revet parmesan eller Grana Padano over.
Det er som sagt enkelt og usædvanlig lækkert. Og hvad betyder arrabbiata så? Vred. Navnet er en hentydning til den stærke chilismag.
Opskrift på Pasta all'Arrabbiata
Pasta all'Arrabbiata er en enkel men skøn ret
Ingredienser
- 350 g pasta
- 2 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 2 stk tørrede chilifrugter - røde
- 1 dåse hele cherrytomater
- 1 dåse tomatpure
- 1 tsk salt
- 2-3 spsk pastavand
- 1 håndfuld frisk basilikum
- 1.5 dl parmesan - fintrevet
Fremgangsmåde
- Skær de tre fed hvidløg i tynde skiver, skær de hele, tørrede chilifrugter i skiver.
- Varm olivenolien på panden og svits hvidløg samt chili på medium varme. Det er vigtigt, at hvidløgene ikke får farve, for så bliver deres smag kedelig og brændt.
- Når du har svitset tre minutter, hælder du tomatpure på panden og rører rundt. Lad det svitse et par minutter, før du hælder dåsen med cherrytomater ud over.
- Rør rundt og lad nu tomatsaucen stå og simre, imens du koger pasta.
- Kog pasta to minutter kortere tid, end deres pakke angiver. Hæld vandet fra - men gem et par skefulde til tomatsaucen. Nu vender du pastaen i tomaterne på panden. Tilsæt salt, rør rundt og vend derpå de friske basilikumsblade i retten.
- Hæld op i to dybe tallerkner og top med revet ost. Ikke den, der kan købes i poser, men en ordentlig ost, som du selv river på et fint rivejern.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering og opskrifter på gode brød
Jeg spiser gerne denne ret med et stykke brød til. Det kan være et italiensk ciabatta eller focaccia.
Herunder kan du finde et par opskrifter på brød, som egner sig glimrende til pastaretten, der oprindeligt er fra Rom.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: