Her er min opskrift på paprikakoteletter i fad med champignon og peberfrugt. Det er min sunde udgave, der laves uden smør og fløde.
Paprikakoteletter i fad er populær hverdagsmad, der smager forrygende godt.
Her får du møre og lækre koteletter med paprika og en skøn peberfrugtsovs, der smager himmelsk godt.
Mens fadet er i ovnen kan du nå at koge ris, lave en lille salat og klare opvasken. Det er da nem og skøn aftensmad.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan servere den med kogte ris eller en god kartoffelmos.
Se flere lækre opskrifter:
Opskrift på paprikakoteletter i fad
Paprikakoteletter i fad
Ingredienser
Paprikakoteletter
- 4 koteletter
- 2 spsk olivenolie
- 2 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
Desuden anvendes
- 250 g champignon - i kvarte
- 1 stort løg - finthakket
- 1 grøn peberfrugt - i små tern
- 1 gul peberfrugt - i små tern
- 500 g tomatsauce - her har jeg brugt 1 glas Dolmio
- 2 dl hønsebouillon - lavet af 2 dl. kogende vand og 1 terning
- 2 tsk paprika
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 citron - friskpresset citronsaft
Tilbehør
- 300 g ris - koges som anvist
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Find et ildfast fad eller bradepande frem. Gerne en størrelse på ca. 30 gange 23 centimeter.
- Varm en pande op ved en høj varme, og lad panden blive helt varm. Kom lidt olie på og brun nu hurtigt koteletterne på begge sider. Krydres med salt, friskkværnet peber og paprika og lægges til side på en tallerken.
- Stil panden tilbage på kogepladen - stadig ved høj varme.
- Tilsæt champignon og rist dem godt af. Kom så løg ved sammen med peberfrugt og steg det 30 sekunder.
- Hæld tomatsovs og hønsebouillon ved sammen med paprika og engelsk sauce. Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber. Lad det koge et minuts tid.
- Hæld indholdet fra panden i fadet, og læg derefter koteletterne ned i det.
- Giv nu dine paprikakoteletter i fad ca. 30 minutter ved 180 grader varmluft. Imens kan du koge ris og lave en salat.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Paprikakoteletter i fad serveres straks sammen med ris eller kartoffelmos. Dertil en lækker tomatsalat med rødløg.
Retten er iøvrigt fryseegnet, så du kan sagtens gemme rester som aftensmad en anden dag.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lykke
Er det krydret dolmio du bruger ?
Holger Rørby Madsen
Hej Lykke
Nej, en helt almindelig, men du kan sagtens bruge en krydret.
Alt det bedste
Holger
Lykke
Tak jeg har nemlig købt en krydret
Så vil jeg lave en sund kartoffelmos til. For min mand er på slankekur igen igen