Opskriften på panna cotta med lakrids er beregnet som dessert til seks personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift
Panna cotta med lakrids - nem opskrift
Ingredienser
- 5 dl fløde
- 60 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 2 tsk lakridspulver
- 2 blade husblas
Til hindbærgelé bruger du
- 1 dl vand
- 2 spsk rørsukker
- 4 spsk frysetørret hindbær
- 1 blad husblas
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Læg husblas i en skål med koldt vand, hvor de skal ligge fem minutter.
- Varm fløden op i en kasserolle, og tilsæt korn fra vaniljestang og rørsukker.
- Kom også lakridspulver i, og lad det langsomt koge op. Put også gerne vaniljestangen i, så du får hele smagen ud af vaniljen.
- Straks fløden koger, tages den af blusset, og husblas røres ud i flødemassen. Vrid vandet fra husblassen, og rør den ud med en grydeske. Det tager et par minutter, men fløden må ikke koge videre.
- Smag panna cottaen til med lakrids, hvis du ønsker endnu mere lakridssmag. Den angivne mængde synes jeg dog er ret perfekt.
- Hæld forsigtigt panna cotta i små portionsglas, og stil dem på køl i minimum to timer, hvor de stivner.
- Hindbærgele laver du ved at koge vand og rørsukker op. og tilsæt så frysetørret hindbær.
- Rør endnu et blad udblødt husblas i hindbærmassen, og lad den køle af i cirka fem minutter.
- Fordel nu hindbærgelé oven på de stivnede panna cotta med lakrids, og stil på køl igen.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Ved anretning pyntes med friske hindbær. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften - skriv meget gerne hvad du synes om den.