Opskriften på panna cotta med lakrids er beregnet som dessert til seks personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift

Panna cotta med lakrids - nem opskrift
Ingredienser
- 5 dl fløde
- 60 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 2 tsk lakridspulver
- 2 blade husblas
- 1 dl vand
- 2 spsk rørsukker
- 4 spsk frysetørret hindbær
- 1 blad husblas
Fremgangsmåde
- Læg husblas i en skål med koldt vand, hvor de skal ligge fem minutter.
- Varm fløden op i en kasserolle, og tilsæt korn fra vaniljestang og rørsukker.
- Kom også lakridspulver i, og lad det langsomt koge op. Put også gerne vaniljestangen i, så du får hele smagen ud af vaniljen.
- Straks fløden koger, tages den af blusset, og husblas røres ud i flødemassen. Vrid vandet fra husblassen, og rør den ud med en grydeske. Det tager et par minutter, men fløden må ikke koge videre.
- Smag panna cottaen til med lakrids, hvis du ønsker endnu mere lakridssmag. Den angivne mængde synes jeg dog er ret perfekt.
- Hæld forsigtigt panna cotta i små portionsglas, og stil dem på køl i minimum to timer, hvor de stivner.
- Hindbærgele laver du ved at koge vand og rørsukker op. og tilsæt så frysetørret hindbær.
- Rør endnu et blad udblødt husblas i hindbærmassen, og lad den køle af i cirka fem minutter.
- Fordel nu hindbærgelé oven på de stivnede panna cotta med lakrids, og stil på køl igen.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
Ved anretning pyntes med friske hindbær. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv meget gerne hvad du synes om den.