Her får du opskriften på panna cotta med lakrids. En dessert som alle vil elske, og lakrids panna cottaen er pyntet med hindbærgelé.
Opskriften på panna cotta med lakrids er beregnet som dessert til seks personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på panna cotta med lakrids
Panna cotta med lakrids - nem opskrift
Ingredienser
- 5 dl fløde
- 60 g rørsukker
- 1 vaniljestang
- 2 tsk lakridspulver
- 2 blade husblas
Til hindbærgelé bruger du
- 1 dl vand
- 2 spsk rørsukker
- 4 spsk frysetørret hindbær
- 1 blad husblas
Fremgangsmåde
- Læg husblas i en skål med koldt vand, hvor de skal ligge fem minutter.
- Varm fløden op i en kasserolle, og tilsæt korn fra vaniljestang og rørsukker.
- Kom også lakridspulver i, og lad det langsomt koge op. Put også gerne vaniljestangen i, så du får hele smagen ud af vaniljen.
- Straks fløden koger, tages den af blusset, og husblas røres ud i flødemassen. Vrid vandet fra husblassen, og rør den ud med en grydeske. Det tager et par minutter, men fløden må ikke koge videre.
- Smag panna cottaen til med lakrids, hvis du ønsker endnu mere lakridssmag. Den angivne mængde synes jeg dog er ret perfekt.
- Hæld forsigtigt panna cotta i små portionsglas, og stil dem på køl i minimum to timer, hvor de stivner.
- Hindbærgele laver du ved at koge vand og rørsukker op. og tilsæt så frysetørret hindbær.
- Rør endnu et blad udblødt husblas i hindbærmassen, og lad den køle af i cirka fem minutter.
- Fordel nu hindbærgelé oven på de stivnede panna cotta med lakrids, og stil på køl igen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Ved anretning pyntes med friske hindbær. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - skriv meget gerne hvad du synes om den.