Skærising er en fin spisefisk, og her kan du se hvordan du panerer og griller den på en gasgrill. Skærisingen skal grilles tre minutter på hver side.
Skærising er en noget overset fisk i de danske køkkener, og det er en skam.
Den er nemlig aldeles fremragende, men årsagen er selvfølgelig også, at den ikke alle steder er tilgængelig.
Jeg synes faktisk den er lige så god som rødtungen, og den har et flot og fyldigt hvidt kød.
Skærisingen fiskes typisk i Atlanterhavet, men også i danske farvande. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på skærising
Stegt skærising
Ingredienser
- 4 store skærisinger - beregn ca. 150 g fisk pr. person
- 1 æg
- 3 spsk mælk
- 100 g rasp
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Bed din fiskehandler om at flå skærisingerne - det er nemlig noget bøvl at gøre det selv. Og hvis du alligevel gør det selv, skal du passe på den giftige gatpig!!! Og jo - den ER giftig!!!
- En del supermarkeder sælger indimellem skærisinger i sæsonen, så her kan du også være heldige at finde dem. Ofte er de her flåede.
- Så dette er altså hele skærisinger og ikke fileter. Hvis du har købt fileter af fisken, er stegetiden i stedet blot to minutter på hver side.
- Vask fisken grundigt, og klip finnerne af med en saks.
- Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden.
- Vend nu først skærisingerne i ægge/mælkeblandingen - og derefter i raspen. Læg dem på et fad eller en tallerken, og lad dem tørre her i mindst fem minutter.
- Tænd gasgrillen (jeg bruger en Weber Q3200), og sæt stegepladen i højre side af grillen. Varm grillen godt igennem, og skru så ned på laveste blus.
- Undlad yderligere fedtstof (da det kan antændes i grillen), og steg nu skærisingerne i tre minutter på hver side. Vend dem kun én gang.
- Krydr dem med salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Hvis du ikke har en gasgrill med stegeplade, kan du enten grille fisken i en alubakke over direkte varme - eller stege skærisingerne på panden.
Stegetiden er stadig tre minutter på hver side.
Du kan i øvrigt servere skærisingen med alt fra en tomatsalat, til klassisk dansk kartoffelsalat og meget andet tilbehør. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på skærising - kom gerne med din mening om den her.