Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Paneret og grillet skærising - en rigtig god spisefisk

Paneret og grillet skærising - en rigtig god spisefisk

billede med stegt skærising
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
10
SHARES
FacebookMessenger10PinterestEmailSMS
Opdateret: 1. juni 2022 - Udgivet: 7. maj 2016

Skærising er en fin spisefisk, og her kan du se hvordan du panerer og griller den på en gasgrill. Skærisingen skal grilles tre minutter på hver side.

Skærising er en noget overset fisk i de danske køkkener, og det er en skam.

Den er nemlig aldeles fremragende, men årsagen er selvfølgelig også, at den ikke alle steder er tilgængelig.

Jeg synes faktisk den er lige så god som rødtungen, og den har et flot og fyldigt hvidt kød.

Skærisingen fiskes typisk i Atlanterhavet, men også i danske farvande. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Se også disse opskrifter:

Stegt rødtunge

Pandestegt ising

Helstegt rødspætte

Pandestegning af fladfisk

Opskrift på skærising

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt skærising

5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 252
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 store skærisinger - beregn ca. 150 g fisk pr. person
  • 1 æg
  • 3 spsk mælk
  • 100 g rasp
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Bed din fiskehandler om at flå skærisingerne - det er nemlig noget bøvl at gøre det selv. Og hvis du alligevel gør det selv, skal du passe på den giftige gatpig!!! Og jo - den ER giftig!!!
  2. En del supermarkeder sælger indimellem skærisinger i sæsonen, så her kan du også være heldige at finde dem. Ofte er de her flåede.
  3. Så dette er altså hele skærisinger og ikke fileter. Hvis du har købt fileter af fisken, er stegetiden i stedet blot to minutter på hver side.
  4. Vask fisken grundigt, og klip finnerne af med en saks.
  5. Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken, og hæld rasp i en anden.
  6. Vend nu først skærisingerne i ægge/mælkeblandingen - og derefter i raspen. Læg dem på et fad eller en tallerken, og lad dem tørre her i mindst fem minutter.
  7. Tænd gasgrillen (jeg bruger en Weber Q3200), og sæt stegepladen i højre side af grillen. Varm grillen godt igennem, og skru så ned på laveste blus.
  8. Undlad yderligere fedtstof (da det kan antændes i grillen), og steg nu skærisingerne i tre minutter på hver side. Vend dem kun én gang.
  9. Krydr dem med salt og friskkværnet peber, og servér straks.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 252kcalKulhydrater: 19gProtein: 31gFedt: 6gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 150mgNatrium: 904mgKalium: 564mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 78IUVitamin C: 0.3mgCalcium: 109mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Hvis du ikke har en gasgrill med stegeplade, kan du enten grille fisken i en alubakke over direkte varme - eller stege skærisingerne på panden.

Stegetiden er stadig tre minutter på hver side.

Du kan i øvrigt servere skærisingen med alt fra en tomatsalat, til klassisk dansk kartoffelsalat og meget andet tilbehør. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    april 02, 2025 at 9:31 am

    Tak fordi du bruger opskriften på skærising - kom gerne med din mening om den her.

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required