• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Panerede koteletter med lækkert tilbehør

Panerede koteletter med lækkert tilbehør

billederesultat for panerede koteletter
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
166
SHARES
FacebookMessenger166PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 15. april 2024 - Udgivet: 15. april 2024

Her får du min opskrift på panerede koteletter, der serveres med stuvede kartofler og dampede ærter. Lækre koteletetter med panering.

Panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter - det er god, dansk mad til aftensmad.

Retten er rimelig nem at lave og jeg plejer at brune koteletterne på panden, hvorefter de steges færdige i ovnen. Så undgår man at koteletterne bliver for brankede i paneringen. Og det er nemt at styre.

Koteletterne paneres i rasp, og jeg synes det bedste resultat fås med en god panko rasp, som kan købes i de fleste supermarkeder. Og ellers anvender du bare en almindelig rasp. Se også min opskrift på verdens bedste koteletter i fad.

Opskrift på panerede koteletter

billederesultat for panerede koteletter
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Panerede koteletter med lækkert tilbehør

4.94 fra 16 stemmer
Her får du min opskrift på panerede koteletter, der serveres med stuvede kartofler og dampede ærter. Lækre koteletetter med panering.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 638
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 koteletter
  • hvedemel
  • rasp - gerne panko rasp
  • 2 tsk paprika
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • smør - og olie til stegning
Stuvede kartofler
  • 800 g kartofler
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kartoffelvand
  • 2 dl mælk
  • muskatnød - reven
  • salt og friskkværnet peber
Dampede ærter
  • 400 g ærter - frosne

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Koteletterne duppes tørre, og du kan evt. skære fedtkanten fra. Så synes jeg panerede koteletter smager bedst.
  3. Kom hvedemel i en dyb tallerken, rasp og paprika i en anden tallerken, mens æggene piskes sammen i en tredje dyb tallerken. Kom gerne lidt salt og peber ved henholdsvis hvedemel og rasp.
  4. Vend nu hver kotelet i hvedemel, derefter i æg og til sidst i rasp. Tryk dem godt ned i raspen og læg til side.
  5. Kartoflerne skæres i skiver eller mundrette stykker, og koges næsten møre i saltet vand. Ca. kogetid er 10 minutter.
  6. Ved en god varme smeltes smør og olie på en pande, og koteletterne brunes på begge sider, hvorefter de lægges i en passende bradepande. Brun evt. de panerede koteletter to ad gangen. Krydr med salt og peber.
  7. I en gryde smeltes et par spiseskefulde smør og hvedemel piskes i. Pisk nu gradvist et par deciliter kogevand fra kartoflerne i, og derefter mælk indtil du har en passende konsistens på din stuvning. Smag til med lidt reven muskatnød, salt og peber. Der kan også smages til med lidt sukker og citronsaft.
  8. Lad den hvide sovs til de stuvede kartofler simre fem minutter, hvorefter kartoflerne vendes i og varmes igennem indtil servering.
  9. Imens stilles fadet med de panerede koteletter ind i ovnen, hvor de skal have 8-10 minutter.
  10. Ærter dampes et minut i lidt vand tilsat salt. Hæld så koldt vand ned til dem, lad trække et minut og hæld vandet fra ærterne. Så er de klar.

Næringsindhold

Kalorier: 638kcalKulhydrater: 58gProtein: 47gFedt: 24gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 0.4gKolesterol: 211mgNatrium: 1406mgKalium: 1773mgKostfibre: 10gSukker: 10gVitamin A: 1314IUVitamin C: 83mgCalcium: 146mgJern: 5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Så er du klar til at servere de panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter til. Det er god aftensmad.

Se også mine opskrifter på:

  • Pankopaneret kylling - sprød og pandestegt kylling
  • Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets i ovn
  • Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren OLesen

    juli 03, 2022 at 3:55 pm

    jeg syntes godt om jer som bruger men hvergang jeg skal have en opskrift kommer der reklamer og det gider jeg ikke vh Søren

    Svar
    • Viggo

      januar 30, 2023 at 5:45 am

      Der er jo ikke noget her i verden der er gratis! Heller ikke opskrifter....

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af blomkålslasagne.
    Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)
  • Billede af asiatisk nakkefilet.
    Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)
  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkålslasagne.

Blomkålslasagne (sund lasagne med blomkål og oksekød)

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Forsiden lige nu

billede med kylling bourguignon
Kylling bourguignon - sund udgave af den franske klassiker→ Se opskriften
billederesultat for æblesalat
Æblesalat→ Se opskriften
Billede med kantareller
Kantareller - fakta og hvad kan du bruge dem til→ Se opskriften
billede med vikingegryde
Vikingegryde med skinke, bacon og fløde→ Se opskriften
en heldig kartoffel
En heldig kartoffel bagt med rosmarin→ Se opskriften
billede med kylling cacciatore italiensk jægergryde
Kylling cacciatore (nem og lækker italiensk jægergryde)→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
billede med fødselsdagsboller
Fødselsdagsboller (nemme og bløde boller til fødselsdag)→ Se opskriften
billede med marmorkage
Marmorkage (nem og lækker skærekage i form)→ Se opskriften
fryse avocado
Kan man fryse avocado? Se den hurtige guide!→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required