Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Panerede koteletter

Panerede koteletter (med lækkert tilbehør)

billederesultat for panerede koteletter
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
167
SHARES
FacebookMessenger167PinterestEmailSMS
Indhold
  • Panerede koteletter med lækkert tilbehør
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på panerede koteletter
  • Tips
  • Kommentarer

Panerede koteletter med lækkert tilbehør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på panerede koteletter, der serveres med stuvede kartofler og dampede ærter. Lækre koteletetter med panering.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 koteletter
  • hvedemel
  • rasp gerne panko rasp
  • 2 tsk paprika
  • 2 æg
  • salt og friskkværnet peber
  • smør og olie til stegning
Stuvede kartofler
  • 800 g kartofler
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 dl kartoffelvand
  • 2 dl mælk
  • muskatnød reven
  • salt og friskkværnet peber
Dampede ærter
  • 400 g ærter frosne

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Koteletterne duppes tørre, og du kan evt. skære fedtkanten fra. Så synes jeg panerede koteletter smager bedst.
  3. Kom hvedemel i en dyb tallerken, rasp og paprika i en anden tallerken, mens æggene piskes sammen i en tredje dyb tallerken. Kom gerne lidt salt og peber ved henholdsvis hvedemel og rasp.
  4. Vend nu hver kotelet i hvedemel, derefter i æg og til sidst i rasp. Tryk dem godt ned i raspen og læg til side.
  5. Kartoflerne skæres i skiver eller mundrette stykker, og koges næsten møre i saltet vand. Ca. kogetid er 10 minutter.
  6. Ved en god varme smeltes smør og olie på en pande, og koteletterne brunes på begge sider, hvorefter de lægges i en passende bradepande. Brun evt. de panerede koteletter to ad gangen. Krydr med salt og peber.
  7. I en gryde smeltes et par spiseskefulde smør og hvedemel piskes i. Pisk nu gradvist et par deciliter kogevand fra kartoflerne i, og derefter mælk indtil du har en passende konsistens på din stuvning. Smag til med lidt reven muskatnød, salt og peber. Der kan også smages til med lidt sukker og citronsaft.
  8. Lad den hvide sovs til de stuvede kartofler simre fem minutter, hvorefter kartoflerne vendes i og varmes igennem indtil servering.
  9. Imens stilles fadet med de panerede koteletter ind i ovnen, hvor de skal have 8-10 minutter.
  10. Ærter dampes et minut i lidt vand tilsat salt. Hæld så koldt vand ned til dem, lad trække et minut og hæld vandet fra ærterne. Så er de klar.

Næringsindhold

Kalorier638kcalKulhydrater58gProtein47gFedt24gMættet fedt11gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt8gTransfedt0.4gKolesterol211mgNatrium1406mgKalium1773mgKostfibre10gSukker10gVitamin A1314IUVitamin C83mgCalcium146mgJern5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på panerede koteletter

Panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter - det er god, dansk mad til aftensmad.

Retten er rimelig nem at lave og jeg plejer at brune koteletterne på panden, hvorefter de steges færdige i ovnen. Så undgår man at koteletterne bliver for brankede i paneringen. Og det er nemt at styre.

Koteletterne paneres i rasp, og jeg synes det bedste resultat fås med en god panko rasp, som kan købes i de fleste supermarkeder. Og ellers anvender du bare en almindelig rasp. Se også min opskrift på verdens bedste koteletter i fad.

Tips

Så er du klar til at servere de panerede koteletter med stuvede kartofler og ærter til. Det er god aftensmad.

Se også mine opskrifter på:

  • Pankopaneret kylling - sprød og pandestegt kylling
  • Kyllingenuggets - opskrift på sprøde nuggets i ovn
  • Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Søren OLesen skriver

    juli 03, 2022 at 3:55 pm

    jeg syntes godt om jer som bruger men hvergang jeg skal have en opskrift kommer der reklamer og det gider jeg ikke vh Søren

    Svar
    • Viggo skriver

      januar 30, 2023 at 5:45 am

      Der er jo ikke noget her i verden der er gratis! Heller ikke opskrifter....

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required