• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert › Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs

Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs

billederesultat for pære belle helene
Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er opskriften med pærer, der koges med vanilje og rørsukker - serveret med en hjemmelavet chokoladesovs. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2024 - Udgivet:  12. januar 2021

Del gerne:
87
SHARES
FacebookMessenger87PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.
  2. Historien om pære Belle Helene
  3. Opskrift på Pære Belle Helene
  4. Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Tips
Gå til opskrift

Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.

Pære Belle Helene er en vaskeægte klassiker, der som så meget andet, stammer fra Frankrig.

En helt forrygende dessert, som bestemt også er værd at servere for gæster.

Samtidig er den vidunderlige dessert med syltede pærer faktisk også rimelig nem at lave.

Men ved du hvorfor desserten hedder Pære Belle Helene?

Historien om pære Belle Helene

Desserten blev opfundet af den kendte kok Auguste Escoffier tilbage i 1880erne, og med navnet ville han udtrykke sin begejstring for en operette af komponisten Offenbach.

Så deraf navnet pære Belle Helene.

Opskrift er beregnet til fire personer.

Opskrift på Pære Belle Helene

billederesultat for pære belle helene

Pære Belle Helene med hjemmelavet chokoladesovs

Pære Belle Helene er en af mine favoritter, og her er min opskrift med syltede pærer og hjemmelavet chokoladesovs. En super lækker dessert.
Bedømmelse
5 fra 2 stemmer
RetDessert
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Til lage til pærer

  • 4 pærer - jeg har brugt de vidunderlige Conference pærer
  • 150 g rørsukker - cirka 1,5 deciliter, eller alm. sukker
  • 1 hel vaniljestang - flækket
  • 5 dl vand

Til hjemmelavet chokoladesovs

  • 1 dl piskefløde
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 tsk rørsukker

Til pynt

  • hasselnøddeflager
  • vaniljeis - hjemmelavet vaniljeis som i linket her - eller køb en god, færdiglavet is.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vi starter med at koge pærerne til Pære Belle Helene. Skær den nederste del af bunden af pærerne, og skrab kernehuset ud med en kartoffelskræller. Den drejer du lige rundt om kernehuset, som så er meget nem at pille ud.
  • Skræl så pærerne, men lad stilken sidde. Den pynter på tallerkenen når du anretter de syltede pærer til den franske dessert.
  • Kog vand, vaniljestang og rørsukker op, og når det koger godt, kommer du forsigtigt pærerne i. Skru ned til en svag varme, og læg låg på gryden.
  • Nu skal pærerne simre i 10 minutter, og undervejs ryster du bare gryden rundt et par gange for at få pærerne kogt jævnt.
  • Sluk for varmen efter 10 minutter, sæt gryden til side og lad dem stå der og trække med de syltede pærer i.
  • Så laver vi hjemmelavet chokoladesovs til Pære Belle Helene - og det er meget nemt. Hak chokoladen fint. Kog en deciliter piskefløde op i en kasserolle med tyk bund, tag fløden af varmen, og pisk den mørke chokolade ud i fløden. Smag til med en teskefuld økologisk rørsukker.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
642
% Daglig værdi*
Fedt
 
28
g
43
%
Mættet fedt
 
17
g
106
%
Transfedt
 
0.01
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
8
g
Kolesterol
 
62
mg
21
%
Natrium
 
80
mg
3
%
Kalium
 
559
mg
16
%
Kulhydrater
 
96
g
32
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
78
g
87
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
738
IU
15
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
151
mg
15
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Anret en sukkerkogt (pocheret) pære på en smuk tallerken, og læg forsigtigt en kugle vaniljeis ved siden af.

Hæld lidt hjemmelavet chokoladesovs henover is og pære, og drys med hasselnøddeflager.

Voila - så nemt er det at lave sin egen pære Belle Helene.

Se også disse opskrifter på lækker dessert:

Bananasplit med hjemmelavet chokoladesauce

Eton mess - nem dessert med jordbær, fløde og marengs

Budding - gammeldags opskrift med vanilje og fløde

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna

    juli 17, 2016 at 6:47 am

    Pære Belle Helene er bare en af vores favorit desserter herhjemme, og den her chokoladesovs er rigtig god. Tak. Og tak for masser af god inspiration.
    Vh Anna

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required