Pad thai med tofu er min yndlingsret fra det thailandske køkken. Sådan laves den bedste vegetariske pad thai nemt og hurtigt
Pad thai med tofu er en ret som jeg laver igen og igen, og det er der en god grund til. Retten er simpelthen så lækker, og så er den nem at bikse sammen på en af de dage, hvor at man ikke ved, hvad man skal lave til aftensmad.
Jeg elsker tofu. Jeg ved, at der er mange kødspisere, som ikke bryder sig om det. Dog tror jeg, at det skyldes, at den tofu de har smagt, ikke har været marineret ordentligt.
Mit trick til lækker tofu er først at presse al væden ud og derefter marinere dem, dyppe dem i kartoffelmel og sesam og til sidst stege dem, så de bliver sprøde.
Opskrift på pad thai med tofu
Pad thai med tofu - vegansk
Ingredienser
- 200 g risnudler
- 2 spsk sesamolie
- 2 stk forårsløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk stødt chili
- 2 stk gulerødder
- en håndfuld grønne bønner
- 1 stk rød peber
- 0,5 dl peanuts - usaltet
- 4 spsk koriander
- 200 g tofu
- 1 spsk kartoffelmel
- 2 tsk sesamfrø
- 1 spsk olie
Sauce
- 5 spsk Tamarindsauce
- 3 spsk soyasauce
- 2 spsk brun farin
Fremgangsmåde
- Kog risnudlerne efter instrukserne på pakken. De risnudler jeg brugte skulle koge i syv minutter, men det varierer alt efter mærke.
- Dæk tofu med køkkenrulle og putte en tung pande ovenpå den, lad den stå sådan, imens du skærer grønsagerne.
- Skær peberfrugten i tynde strimler, og de grønne bønner skæres i stykker af en centimeter. Et trick til at få tynde gulerodsstrimler er at bruge en skræller til at få lange tynde strimler. Skær derefter gulerodsstrimlerne endnu tyndere.
- Skær nu tofuen i firkanter og vend dem i en blanding af kartofelmel og sesamfrø.
- Steg tofustykkerne i olie ved mellem varme, lad dem få en gylden farve. Stil dem nu til side.
- I en skål blandes brun farin, soyasauce og tamarindsauce sammen, smag til om du ønsker den mere sød eller sur.
- I en wok tilsættes 1 spsk sesamolie, chili, hakket hvidløg og hakket forårsløg. Lad det stege i to minutter, tilføj derefter grønne bønner lad dem stege i to minutter, tilføj gulerødder lad dem stege i to minutter og tilføj til sidst peberfrugten og steg i yderligere to minutter.
- Tag alle grønsagerne fra wokken hen på en tallerken. I samme wok tilføjes sauce-blandingen.
- Lad saucen simre i et minut og tilsæt nu de færdigkogte nudler og de stegte grønsager. Vend det hele godt sammen.
- Server med tofuen, hakket koriander, hakket peanuts og eventuelt frisk limesaft.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Pad thai er en vegansk ret, som kan spises af alle. Hvis man ikke er vild med tofu, kan du eventuelt lynstege champignoner i både.
Men husk at de skal have lidt bid, de skal ikke være gennemstegte og helt bløde udenpå.
Se også vores andre opskrifter fra Thailand:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: