Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Pad thai med tofu - vegansk street food fra Thailand

Pad thai med tofu - vegansk street food fra Thailand

Pad thai med tofu
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Pad thai med tofu er min yndlingsret fra det thailandske køkken. Sådan laves den bedste vegetariske pad thai nemt og hurtigt

Pad thai med tofu er en ret som jeg laver igen og igen, og det er der en god grund til. Retten er simpelthen så lækker, og så er den nem at bikse sammen på en af de dage, hvor at man ikke ved, hvad man skal lave til aftensmad.

Jeg elsker tofu. Jeg ved, at der er mange kødspisere, som ikke bryder sig om det. Dog tror jeg, at det skyldes, at den tofu de har smagt, ikke har været marineret ordentligt.

Mit trick til lækker tofu er først at presse al væden ud og derefter marinere dem, dyppe dem i kartoffelmel og sesam og til sidst stege dem, så de bliver sprøde.

Opskrift på pad thai med tofu

Pad thai med tofu - vegansk

Rakel Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Samlet tid: 25 minutter min
Pad thai med tofu er min yndlingsret fra det thailandske køkken. Sådan laves den bedste vegetar pad thai nemt og hurtigt.
Antal: 2 personer
Ret: Aftensmad, Vegetar
Køkken: Thailandsk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g risnudler
  • 2 spsk sesamolie
  • 2 stk forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt chili
  • 2 stk gulerødder
  • en håndfuld grønne bønner
  • 1 stk rød peber
  • 0,5 dl peanuts usaltet
  • 4 spsk koriander
  • 200 g tofu
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 tsk sesamfrø
  • 1 spsk olie
Sauce
  • 5 spsk Tamarindsauce
  • 3 spsk soyasauce
  • 2 spsk brun farin

Fremgangsmåde

  1. Kog risnudlerne efter instrukserne på pakken. De risnudler jeg brugte skulle koge i syv minutter, men det varierer alt efter mærke.
  2. Dæk tofu med køkkenrulle og putte en tung pande ovenpå den, lad den stå sådan, imens du skærer grønsagerne.
  3. Skær peberfrugten i tynde strimler, og de grønne bønner skæres i stykker af en centimeter. Et trick til at få tynde gulerodsstrimler er at bruge en skræller til at få lange tynde strimler. Skær derefter gulerodsstrimlerne endnu tyndere.
  4. Skær nu tofuen i firkanter og vend dem i en blanding af kartofelmel og sesamfrø.
  5. Steg tofustykkerne i olie ved mellem varme, lad dem få en gylden farve. Stil dem nu til side.
  6. I en skål blandes brun farin, soyasauce og tamarindsauce sammen, smag til om du ønsker den mere sød eller sur.
  7. I en wok tilsættes 1 spsk sesamolie, chili, hakket hvidløg og hakket forårsløg. Lad det stege i to minutter, tilføj derefter grønne bønner lad dem stege i to minutter, tilføj gulerødder lad dem stege i to minutter og tilføj til sidst peberfrugten og steg i yderligere to minutter.
  8. Tag alle grønsagerne fra wokken hen på en tallerken. I samme wok tilføjes sauce-blandingen.
  9. Lad saucen simre i et minut og tilsæt nu de færdigkogte nudler og de stegte grønsager. Vend det hele godt sammen.
  10. Server med tofuen, hakket koriander, hakket peanuts og eventuelt frisk limesaft.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Pad thai er en vegansk ret, som kan spises af alle. Hvis man ikke er vild med tofu, kan du eventuelt lynstege champignoner i både.

Men husk at de skal have lidt bid, de skal ikke være gennemstegte og helt bløde udenpå.

Se også vores andre opskrifter fra Thailand:

Salat med nudler og mango

Vegetarisk panang karry

Pad thai med kylling

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
    Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required