Panang karry er kræs for alle os, der elsker thaimad. Her er opskriften på en vegetarisk ret med butternut squash, bønnespirer og babymajs.
Panang karry er en helt speciel karry-blanding, som thailænderne mestrer. Her får vi en duft- og smagseksplosion, som giver retter den karakteristiske smag, man forbinder med thaikøkkenet.
I selve karrypastaen er der ofte tørrede chilifrugter, citrongræs, korianderfrø, limeblade, hvidløg, peanuts og tørrede, knuste rejer.
Veganere kan dog sagtens finde blandinger af panang karry uden rejer og fiskesauce i webshops og hos asiatiske købmænd.
Denne ret er 100 procent vegansk med friske bønnespirer og velsmagende tern af butternut squash, som steges, før kokosmælken hældes i. Og så er den dejlig stærk.
Jeg kan lide, at det nærmest slår gnister, når jeg spiser thaimad, men har tilpasset opskriften, så den er godt krydret uden at brænde tungen.
Opskrift på vegansk panang karry
Panang karry - superlækker vegansk ret fra Thailand
Ingredienser
- 3 dl ris
- 6 dl vand
- 2 spsk olie
- 1 løg - hakket
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk panang curry
- 1 ds kokosmælk
- 1,5 dl vand - el. bouillon
- 1 spsk frisk ingefær - fintrevet
- 1 butternut squash
- 1 ds babymajs - eller friske minimajs
- 1 pk friske bønnespirer
- 1 spsk sukker - uden top
- citronsaft - efter smag
- salt og peber
- friske korianderblade
Sådan gør du
- Sæt ris over kog efter anvisningen på pakken.
- Skær løg i tern, pres hvidløg og riv ingefær.
- Steg først løgene i olien et par minutter. Tilføj derefter ingefær og hvidløg og steg dem med i et par minutter.
- Kom panang curry i, rør rundt og steg det hele endnu et par minutter. I mens skærer du butternut squashen i store tern.
- Kom nu ternene i gryden og steg dem fem minutter sammen med løg og ingefær.
- Hæld kokosmælken i gryden sammen med 1,5 dl. vand eller bouillon. Skru ned og lad det simre i 15 minutter.
- Skær babymajs i skiver og tilsæt dem. Lad retten simre videre et par minutter, hvorefter du tilsætter sukker, peanutbutter og bønnespirer. Rør godt rundt.
- Smag til med salt og peber, pres citronsaft ned i retten. Smag til og juster med citron eller sukker.
- Server din panang karry med kogte ris og friske korianderblade.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Serveringstips
Server panang karry med kogte ris. Basmati- eller jasminris egner sig glimrende til retten, men vil du have fuldkorn for sundhedens skyld, skal du vælge brune fuldkornsris.
Hak også friske korianderblade groft og drys dem ud over retten. Server med lime eller citron, så I selv kan dryppe saft over retten alt efter smag.
Her er andre opskrifter på thaimad, som smager skønt:
Del dine ideer og tanker med os andre her: