Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Påskekage med gul frosting og påskeæg

Påskekage med gul frosting og påskeæg

Påskekage
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Her er opskriften på en skøn påskekage med dejlig påskegul frosting og pyntet med påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.

Her får du opskriften på en skøn påskekage med en dejlig påskegul frosting og pyntet med chokolade-påskeæg. Lige til at sætte på bordet, hvis du får gæster i påsken.

Selve kagen er en let og luftig skærekage med en blid vaniljesmag, og frostingen er lavet af flødeost også med et strejf af vanilje.

Så får du gæster i løbet af påsken, er den oplagt at bage og servere til en kop kaffe.

Oven på frostingen har jeg pyntet kagen med chokoladeæg. Der findes mange forskellige mærker, så det er bare om at vælge nogle, du godt kan lide og pynte kagen med dem.

Opskrift på påskekage

Påskekage med gul frosting og påskeæg

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Her er opskriften på en skøn påskekage med dejlig påskegul frosting og pyntet med påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kagedej
  • 50 g smør
  • 75 g sukker
  • 5 g vaniljesukker
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 5 g bagepulver
  • 50 g mælk
Frosting
  • 100 g flødeost naturel
  • 40 g smør
  • 3 tsk gul frugtfarve
  • 5 g vaniljesukker
  • 250 g flormelis
Pynt
  • 20 chokoladeæg cirka

Fremgangsmåde

  1. Smelt først 50 g smør i en gryde eller mikrobølgeovn, og stil det til afkøling. Det er vigtigt, at det ikke er varmt, når det kommer i dejen.
  2. Vej 75 g sukker og 5 g vaniljesukker af i en skål og kom 1 æg i. Pisk sukker-æggemassen i 3-4 minutter med en elpisker, så det bliver helt lyst og luftigt.
  3. Sæt elpiskeren til side og brug i stedet en dejskraber til at vende resten af ingredienserne i.
  4. Vej 100 g hvedemel af og vend det med 5 g bagepulver, inden du vender det i dejen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er helt jævn og uden melklumper.
  5. Kom derefter det smeltede, afkølede smør og 50 g mælk i og vend det rundt.
  6. Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform på 18 centimeter i diameter, og smør kanten indvendigt på formen med smør og drys den med sukker.
  7. Kom kagedejen i springformen, og bag kagen 25 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
  8. Stik gerne i den med en kødnål, så du er sikker på, at den er helt færdigbagt. Hvis der hænger dej ved, skal den have et par minutter mere.
  9. Lad kagen køle helt af, før du pynter den.
  10. Pisk nu frostingen med en elpisker. Vej 100 g flødeost naturel og 40 g smør af. Det er vigtigt, at smørret er helt blødt, men ikke smeltet. Kom 3 tsk gul frugtfarve ved og pisk det sammen.
  11. Tilsæt 5 g vaniljesukker og 250 g flormelis og pisk videre til frostingen har en ensartet konsistens.
  12. Smør nu frostingen på kagen med en dejskraber, så du får en ensartet lag. Man må gerne kunne se, at du har trukket frostingen rundt på kagen.
  13. Pynt med cirka 20 chokoladeæg.

Næringsindhold

Kalorier544kcalKulhydrater80gProtein5gFedt24gMættet fedt14gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt0.5gKolesterol80mgNatrium404mgKalium67mgKostfibre0.5gSukker65gVitamin A694IUVitamin C1mgCalcium71mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Så er påskekagen klar til servering.

Kagen kan også overtrækkes med en smørcreme eller glasur med gul frugtfarve, hvis du foretrækker det.

Relaterede opskrifter

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage
Påskekyllinger er indbydende kager, som laves efter samme princip som de populære Kaj kager. Med lagkagebund, konditorcreme og marcipan.
Se opskriften her
påskekyllinger a la Kaj kage
Påskemuffins
Påskemuffins er et festligt indslag på påskebordet og smager fantastisk! Prøv denne opskrift på fine cupcakes med fuglereder og påskeæg.
Se opskriften her
Disse påskemuffins dekoreret som små fuglereder med påskeæg er et kæmpe hit til påske. Rederne laves af den lækreste cremede flødeostfrosting, der smager skønt til de friske citronmuffins. Foto: Charlotte Mithril
Kage med citronfromage og sprød kiksebund
Kage med citronfromage på en sprød kiksebund er et hit i påsken. Den gule farve og friske smag samt de små påskeæg passer til højtiden.
Se opskriften her
Kage med citronfromage
Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Tine Larsen skriver

    marts 23, 2024 at 4:54 pm

    I stedet for 5 gr bagepulver eller 5 gr vanillesukker vil i ikke istedet skrive teskefulde? Tak

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required