Her er opskriften på en skøn påskekage med dejlig påskegul frosting og pyntet med påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.
Her får du opskriften på en skøn påskekage med en dejlig påskegul frosting og pyntet med chokolade-påskeæg. Lige til at sætte på bordet, hvis du får gæster i påsken.
Selve kagen er en let og luftig skærekage med en blid vaniljesmag, og frostingen er lavet af flødeost også med et strejf af vanilje.
Så får du gæster i løbet af påsken, er den oplagt at bage og servere til en kop kaffe.
Oven på frostingen har jeg pyntet kagen med chokoladeæg. Der findes mange forskellige mærker, så det er bare om at vælge nogle, du godt kan lide og pynte kagen med dem.
Opskrift på påskekage
Påskekage med gul frosting og påskeæg
Ingredienser
Kagedej
- 50 g smør
- 75 g sukker
- 5 g vaniljesukker
- 1 æg
- 100 g hvedemel
- 5 g bagepulver
- 50 g mælk
Frosting
- 100 g flødeost naturel
- 40 g smør
- 3 tsk gul frugtfarve
- 5 g vaniljesukker
- 250 g flormelis
Pynt
- 20 chokoladeæg - cirka
Fremgangsmåde
- Smelt først 50 g smør i en gryde eller mikrobølgeovn, og stil det til afkøling. Det er vigtigt, at det ikke er varmt, når det kommer i dejen.
- Vej 75 g sukker og 5 g vaniljesukker af i en skål og kom 1 æg i. Pisk sukker-æggemassen i 3-4 minutter med en elpisker, så det bliver helt lyst og luftigt.
- Sæt elpiskeren til side og brug i stedet en dejskraber til at vende resten af ingredienserne i.
- Vej 100 g hvedemel af og vend det med 5 g bagepulver, inden du vender det i dejen. Vend forsigtigt rundt, til dejen er helt jævn og uden melklumper.
- Kom derefter det smeltede, afkølede smør og 50 g mælk i og vend det rundt.
- Kom et stykke bagepapir i bunden af en springform på 18 centimeter i diameter, og smør kanten indvendigt på formen med smør og drys den med sukker.
- Kom kagedejen i springformen, og bag kagen 25 minutter ved 180 grader over- og undervarme.
- Stik gerne i den med en kødnål, så du er sikker på, at den er helt færdigbagt. Hvis der hænger dej ved, skal den have et par minutter mere.
- Lad kagen køle helt af, før du pynter den.
- Pisk nu frostingen med en elpisker. Vej 100 g flødeost naturel og 40 g smør af. Det er vigtigt, at smørret er helt blødt, men ikke smeltet. Kom 3 tsk gul frugtfarve ved og pisk det sammen.
- Tilsæt 5 g vaniljesukker og 250 g flormelis og pisk videre til frostingen har en ensartet konsistens.
- Smør nu frostingen på kagen med en dejskraber, så du får en ensartet lag. Man må gerne kunne se, at du har trukket frostingen rundt på kagen.
- Pynt med cirka 20 chokoladeæg.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så er påskekagen klar til servering.
Kagen kan også overtrækkes med en smørcreme eller glasur med gul frugtfarve, hvis du foretrækker det.
Relaterede opskrifter
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Tine Larsen
I stedet for 5 gr bagepulver eller 5 gr vanillesukker vil i ikke istedet skrive teskefulde? Tak