Ovntomater er perfekte i en salat med letkogte, grønne bønner. Tomat- og bønnesalaten er meget velegnet som tilbehør til bla. bøffer og oksestege.
Ovntomater smager bare så godt, og det er særdeles nemt tilbehør.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til ovntomater
300 gram små San Marzano tomater
300 gram grønne bønner
2 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefuld balsamico
1 spiseskefuld tørret oregano
2 teskefulde salt
Fremgangsmåde
- Vask de små San Marzano tomater forsigtigt under den kolde hane, og dup dem tørre på et viskestykke.
- Læg dem i et ildfast fad.
- Kom olivenolie, balsamico, oregano og en teskefuld salt over tomater.
- Vend det hele rundt, og bag så tomaterne i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 15 minutter.
- Kom lidt vand og en teskefuld salt i en gryde, og kog det op.
- Læg de grønne bønner i det kogende vand, og kog bønnerne i tre minutter.
- Kom så en liter koldt vand ned til bønnerne i det kogende vand, træk gryden til side, og lad bønnerne hvile i vandet i et minut.
- Hæld vandet fra, og fordel de letkogte bønner i et fad.
- Læg dine ovntomater tomater ovenpå bønnerne, og brug skyen fra ovn tomaterne som dressing. Fordel den ligeligt ud over tomater og bønner.
- Server straks til en god bøf eller en mør culotte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Karoline S
Mums de tomater ser gode ud. De skal prøves 🙂
Kh Karoline