• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Ovnstegt langefilet

Ovnstegt langefilet

Lækker og ovnstegt langefilet, der er en fremragende spisefisk. Her anrettet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri og sauterede majs med tomater. Foto: Guffeliguf.dk.
Lækker og ovnstegt langefilet, der er en fremragende spisefisk. Her anrettet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri og sauterede majs med tomater. Foto: Guffeliguf.dk.

Opdateret:  12. marts 2021 - Udgivet:  15. september 2016

Del gerne:
21
SHARES
FacebookMessenger21PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Langen er en fremragende spisefisk, og her er opskriften på ovnstegt langefilet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri.
  2. Opskrift på ovnstegt langefilet
  3. Ovnstegt langefilet - nem opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Langen er en fremragende spisefisk, og her er opskriften på ovnstegt langefilet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri.

Ovnstegt langefilet laves naturligvis af lange, der er en spisefisk i torskefamilien.

Både udseende, smag og konsistens minder meget om torsken, og derfor er kødet flot og hvidt. Langen er også ret fast i kødet.

En lange kan blive op til et par meter, så den kan blive ganske stor. Den indeholder blandt andet en del selen, og er en mager og sund spisefisk.

Bed fiskehandleren skære rygbenene fra, for så har du en helt benfri fisk. Og det er det rareste. Opskriften er beregnet til fire personer.

Se også disse opskrifter med fisk:

  • Rødspætter i fad med spidskål
  • Sådan steger du rødfisk med skind
  • Pighvar med beurre blanc
  • Stegt lange

Opskrift på ovnstegt langefilet

Ovnstegt langefilet - nem opskrift

Langen er en fremragende spisefisk, og her er opskriften på ovnstegt langefilet med flødestuvede gulerødder og knoldselleri.
Bedømmelse
4.5 fra 9 stemmer
RetFisk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 600 g lange - langefilet uden ben
  • Lidt citronsaft
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Flødestuvede gulerødder og knoldselleri

  • 500 g gulerødder
  • 1 lille knoldselleri
  • 2,5 dl fløde
  • Lidt vand
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Del langefilet i fire portionsstykker, og krydr med lidt salt. Lad fisken trække fem minutter.
  • Læg langefileterne i et ildfast fad, dryp med lidt olie og citronsaft, og giv lidt friskkværnet peber.
  • Skær gulerødder og knoldselleri i mundrette stykker, og sauter dem i lidt olie på en varm pande uden de tager farve.
  • Tilsæt nogle spiseskefulde vand, og lad dem simre i fem minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere vand.
  • Kom så piskefløde ved, og lad det langsomt creme ind mens gulerødder og selleri koges næsten møre. Der må gerne være en smule bid i grønsagerne.
  • Bag langefileterne i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10 minutter. Overkog- eller steg aldrig fisk, da den så bliver trist i smagen.
  • Tag den ovnstegte langefilet ud af ovnen, og krydr med lidt friskkværnet peber.
  • Vend friskhakket persille i de flødestuvede gulerødder og knoldselleri, og smag til med salt og peber.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
517
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
16
g
100
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
11
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
1510
mg
66
%
Kalium
 
1572
mg
45
%
Kulhydrater
 
29
g
10
%
Kostfibre
 
6
g
25
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
32
g
64
%
Vitamin A
 
21945
IU
439
%
Vitamin C
 
24
mg
29
%
Calcium
 
179
mg
18
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Anret ovnstegt langefilet med de flødestuvede grønsager og sauterede majs med tomater.

Eventuelt også med et stykke hjemmebagt flute til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. peter vetterli

    november 08, 2024 at 5:00 pm

    glæder mig

    Svar
  2. Helge

    november 07, 2024 at 8:46 am

    God fisk med lækkert tilbehør.

    Svar
  3. Else Winther

    marts 30, 2023 at 1:51 pm

    Hej Holger
    du skriver ved anretning dette:Anret ovnstegt langefilet med de flødestuvede grønsager og sauterede majs med tomater.
    men ikke noget om majs og tomater i din opskrift

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required