Sรฅ nemt er det at lave ovnstegt hvilling. Den lรฆkre spisefisk, der er i familie med torsken, steges i ovnen i 10 minutter.
Opskriften pรฅ ovnstegt hvilling er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ovnstegt hvilling
600 gram hvilling med skind
Olivenolie
Salt
Fremgangsmรฅde
- Bed fiskehandleren om fine fileter af hvilling, men lad skindet sidde pรฅ. Det gรธr det nemmere at tilberede fisken i ovnen.
- Tjek derhjemme at alle ben er vรฆk, og ellers mรฅ lige fjerne dem med en pincet eller lille kniv.
- Lรฆg et stykke bagepapir pรฅ en bageplade.
- Skรฆr hver hvillingfilet i to eller tre stykker, afhรฆngig af stรธrrelsen.
- Lรฆg dem pรฅ bagepladen med skindsiden opad.
- Smรธr fiskefileterne med lidt olivenolie, og drys med groft salt.
- Bag nu hvillingen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10 minutter.
- Her skifter fiskekรธdet farve fra frisk og glasklart til mรฆlkehvidt.
- Tag hvillingen ud af ovnen, vend fiskestykkerne forsigtigt om og drys dem med en smule salt pรฅ kรธdsiden.
- Server straks - eventuelt med perlespelt med spidskรฅl eller persillekartofler.
Note: Hvilling er en fremragende spisefisk, der er i familie med torsken. Den findes i de fleste danske farvande, og er dermed ret nemt at fรฅ fat i hos fiskehandlerne.
Efter tilberedning i ovnen kan du sagtens spise skindet. Men du kan ogsรฅ nemt lรธfte den af med en kniv eller gaffel.
Se ogsรฅ mine opskrifter pรฅ:
Skindstegt hvilling pรฅ grรธntsagsbund
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Mads Bo
Jeg savner en opskrift pรฅ pandestegt torsk med skind, og en god sovs til.