Så nemt er det at lave ovnstegt hvilling. Den lækre spisefisk, der er i familie med torsken, steges i ovnen i 10 minutter.
Opskriften på ovnstegt hvilling er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ovnstegt hvilling
600 gram hvilling med skind
Olivenolie
Salt
Fremgangsmåde
- Bed fiskehandleren om fine fileter af hvilling, men lad skindet sidde på. Det gør det nemmere at tilberede fisken i ovnen.
- Tjek derhjemme at alle ben er væk, og ellers må lige fjerne dem med en pincet eller lille kniv.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade.
- Skær hver hvillingfilet i to eller tre stykker, afhængig af størrelsen.
- Læg dem på bagepladen med skindsiden opad.
- Smør fiskefileterne med lidt olivenolie, og drys med groft salt.
- Bag nu hvillingen i ovnen ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka 10 minutter.
- Her skifter fiskekødet farve fra frisk og glasklart til mælkehvidt.
- Tag hvillingen ud af ovnen, vend fiskestykkerne forsigtigt om og drys dem med en smule salt på kødsiden.
- Server straks - eventuelt med perlespelt med spidskål eller persillekartofler.
Note: Hvilling er en fremragende spisefisk, der er i familie med torsken. Den findes i de fleste danske farvande, og er dermed ret nemt at få fat i hos fiskehandlerne.
Efter tilberedning i ovnen kan du sagtens spise skindet. Men du kan også nemt løfte den af med en kniv eller gaffel.
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mads Bo
Jeg savner en opskrift på pandestegt torsk med skind, og en god sovs til.